آفتاب: پژوهشگران ایالات متحده میگویند: مشکلات حافظه در سنین پیری رخ میدهند، چرا که مسیرهای اطلاعاتی در مغز فرسوده و ضعیف شده و مغز به درستی نمیتواند اطلاعات جدید را ضبط و بایگانی کند.
منطقه مرکزی، میشل یاسا، دانشمند عصب شناس دانشگاه جانزهاپکینز میگوید: زمانی که مسیرهای مغزی در بخش هیپوکامپ، منطقهای در مغز که خاطرات را ذخیره میکند، ضعیف میشوند، مغز نمیتواند به درستی اطلاعات جدید را به عنوان خاطره ذخیره کند.
وی میافزاید: به جای این کار، مغز اغلب خاطرات قدیمی را که به موقعیت فعلی شبیه هستند، ارائه میکند که منجر به سردرگمی میشود.
یاسا خاطرنشان میکند: زمانی که پیرتر میشویم، بیشتر مستعد تداخل خاطرات قدیمی با یکدیگر نسبت به سنین جوانی هستیم. به عبارت دیگر هنگامی که با یک تجربه که قبلا با مشابه آن مواجه شدهایم روبه رو میشویم، مغز پیر تمایل دارد اطلاعات قدیمی را که قبلا ذخیره کرده، به جای ضبط اطلاعات جدید به خاطر بیاورد.
این عصب شناس در پایان تصریح میکند: شاید به همین دلیل است که زمانی که پیرتر میشویم، بیشتر تمایل داریم اطلاعات قدیمیتر را به خاطر بیاوریم، چرا که این به یادآوردن، سادهتر از ضبط و به خاطرسپاری اطلاعات جدید است.