آفتابنیوز : آفتاب: درباره مجلس هفتم و نقش فراکسیون اصولگرایان در این مجلس باید از ابعاد دیگری نگریست بی شک بخشی از مشکلاتی که امروز جایگاه مجلس را مورد خدشه قرار داده اسن مماشات با بی قانونی و عدم ایستادگی دربرابراین سنخ سیاست ورزی است . در این خصوص باید به این امر اشاره کرد که متاسفانه در مجلس هفتم این مقوله رنگ و بویی جدی به خود گرفت و مماشات با بی قانونی بدل به هنچار شد تا جایی که بخشی از اصولگرایان منتقد با تشکیل فراکسیونی مستقل به انتقاد ازاین رویکرد پرداختند و به همراهی بیش ازحد و مماشات گونه فراکسیون اصولگرایان با دولت واکنش نشان دادند .
فردا: در ۸ دوره فعالیت مجلس در طول سی سال گذشته، همواره فراکسیونهایی با نامها و عملکردهای متفاوتی به فعالیتهای سیاسی و دیگر تخصصها میپرداختند، در این میان فراکسیون اصولگرایان یکی از تاثیرگذارترین فراکسیونهای مجلس شورای اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به حساب میآید.
اوج فعالیتهای نمایندگان اصولگرا در قالب این فراکسیون و در مجالس هفتم و هشتم بود، گرچه فراکسیون اصولگرایان در مجلس هفتم با شور و هیجانات خاص خود و با حضور اکثریت نمایندگان ملت کار خود را آغاز کرد اما پس از آن بود که جمعی از اصولگرایان میانه رو، با تشکیل فراکسیون وفاق و کارآمدی راه خود را از فراکسیون قدرتمند اصولگرایان به رهبری محمدرضا باهنر جدا کردند. البته وفاق و کارآمدی هم تنها جدا شده باقی نماند و فراکسیون اصولگرایان مستقل نیز با جدا شدن عدهای از نمایندگان از فراکسیون اصولگرایان تشکیل شد و بدین ترتیب از دل اصولگرایان این مجلس، سه فراکسیون به وجود آمد.
مجلس هفتم و میراثی که برای اصولگرایان ماند
در باره مجلس هفتم و نقش فراکسیون اصولگرایان در این مجلس باید از ابعاد دیگری نگریست بی شک بخشی از مشکلاتی که امروز جایگاه مجلس را مورد خدشه قرار داده است مماشات با بی قانونی و عدم ایستادگی در برابر این سنخ سیاست ورزی است . در این خصوص باید به این امر اشاره کرد که متاسفانه در مجلس هفتم این مقوله رنگ و بویی جدی به خود گرفت و مماشات با بی قانونی بدل به هنچار شد تا جایی که بخشی از اصولگرایان منتقد با تشکیل فراکسیونی مستقل به انتقاد ازاین رویکرد پرداختند و به همراهی بیش ازحد و مماشات گونه فراکسیون اصولگرایان با دولت واکنش نشان دادند .
بی شک در مجلس هفتم دولت تمرین این ام را که چگونه با لابی گری خاص مجلس را دور بزند انجام داد و آموخته های خود را در مجلس هشتم به منصه ظهور رساند از این حیث باید گفت آنچه که اکنون در مجلس هشتم می بینیم به نوعی ادامه روند مجلس هشتم است.
با آغاز تشکیل مجلس هشتم و تشکیل مجدد فراکسیون اصولگرایان، علی لاریجانی به عنوان رئیس فراکسیون انتخاب شد و در طول ۴ سال فعالیت خود در مجلس هشتم، فراز و نشیبهای فراوانی را پشت سر گذاشت،
فراکسیون مجلس هشتم چگونه بود؟
اسماعیل کوثری عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم، عملکرد این فراکسیون را کاملا مطلوب توصیف نکرد و گفت: اصولگرایان بر اساس تفکر برخواسته از گفتمان امام و رهبری تا حدی پیش رفت اما آنچنان که باید میکرد، نکرد.
وی دلیل اقدامات ناتمام فراکسیون اصولگرایان را یکی بودن رئیس مجلس و رئیس فراکسیون عنوان کرد و گفت: رئیس مجلس باید تمام نمایندگان از تمامی تشکلهای سیاسی را به یک چشم میدید، همین امر هم سبب شد که فراکسیون به اهداف بلند اصولگرایان دسترسی کامل پیدا نکند.
عضو فراکسیون اصولگرایان در عین حال به اقدامات مثمر ثمر فراکسیون متبوع خود در مجلس هشتم نیز اشاره کرد و گفت: بحث کاهش روابط با انگلیس مهمترین اقدامی بود که هر مجلسی میتوانست انجام دهد، خوشبختانه افتخار آنهم نصیب ما شد. با همین کار توانستیم آینده خوبی را برای کشور رقم بزنیم.
وی ادامه داد: تصویب لایحه طرح تحول اقتصادی و تلاشهای مکرر اعضای فراکسیون برای پیش برد و موفقیت این طرح نیز از دیگر اقدامات مفید فایده و ماندگار برای اصولگرایان بود. البته فعالیتهای چشم گیر بسیاری هم داشتهایم که باید تحلیلها و پی گیریهای آن از سوی قوه مجریه ادامه یابد.
کوثری همچنین بحث وقف دانشگاه آزاد را یکی از اقدامات غیر قابل قبول فراکسیون عنوان کرد که به هیچ عنوان مورد پسند اکثریت اعضای فراکسیون نبود و با اختلاف کمی رای آورد. خدا خواست که در آخر هم برگردانده شود.
به گزارش فردا،وی به فعالیتهای دیگر فراکسیونهای مجلس هشتم نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۳۰ فراکسیون در این مجلس فعالیت دارند که البته اصلا قابل مقایسه با فراکسیون اصولگرایان نیستند. آنها به فعالیتهای جزئی میپردازند و وظیفه ما رسیدگی به مسائل کلان کشوری است. البته میتوانیم از لحاظ سیاسی فراکسیون اقلیت را مثال بزنیم که البته آنها هم هیچ اثر قابل رویتی در این ۴ سال از خود بر جای نگذاشتند.