کد خبر: ۱۵۸۳۳
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۸۴ - ۱۳:۱۶

روایت بی بی سی از تجمع مقابل سفارت بریتانیا

آفتاب‌‌نیوز : اين تجمع با مجوز مراجع ذيصلاح برگزار شده بود و نيروی انتظامی مأموريت حفظ نظم آن را برعهده داشت اما گزارشها حاکی از اين است که پس از آنکه با پايان تجمع، شماری از دانشجويان تلاش کردند بی توجه به هشداران مأموران انتظامی به در اصلی سفارتخانه نزديک شوند، مأموران يگان ويژه ضدشورش نيروی انتظامی برای مقابله با دانشجويان به گاز اشک آور متوسل شدند.

در مقابل، دانشجويان نيز برای مقابله با گاز اشک آور به آتش زدن لاستيک و پرتاب آن بسوی در اصلی سفارتخانه پرداختند و با پرتاب سنگ، شيشه های پنجره های سفارتخانه و همچنين شيشه های دکه پليس ديپلماتيک را شکستند.

دانشجويان همچنين اشيايی همچون تخم مرغ، گوجه فرنگی، سنگ و چوب بسوی سفارتخانه پرتاب کردند و در نتيجه اين کشمکشها چند نفر زخمی و چند نفر نيز بازداشت شدند.

با ادامه درگيری، سرتيپ مرتضی طلائی رئيس پليس تهران در محل حضور يافت و با رفتن به ميان دانشجويان گفت: "خدا کسی را که پليس اجتماعی را در مقابل دانشجويان قرار می‌ دهد لعنت کند ... همان گونه که شما هم احساسات داريد ما هم احساسات داريم و شما قطعاً قصد نداشتيد کاری انجام دهيد که برخلاف منافع نظام باشد، ما نيز به هيچ وجه قصد برخورد با بچه حزب ‌اللهيها را نداشته ايم".

وی از کسانی که در برخورد با نيروی انتظامی آسيب ديده‌ اند عذرخواهی کرد و از تجمع کنندگان خواست محل را ترک کنند.

تجمع کنندگان شعار می دادند: "خمينی شاهدباش ما اعتراض کرديم"، "نيروی انتظامی حمايت از انگليس وظيفه شما نيست".

در طول تجمع، نماينده طلاب دانشجو، نماينده‌ جامعه اسلامی دانشجويان و نماينده انجمنهای اسلامی مستقل دانشجويی که همگی از تشکلهای دانشجويی هوادار محافظه کاران به شمار می رود سخنرانی کردند و دو بيانيه جداگانه به زبانهای عربی و انگليسی قرائت شد.

همچنين پرچمهای بريتانيا و آمريکا به آتش کشيده شد و تجمع کنندگان شعار می دادند: "اين لانه جاسوسی تعطيل بايد گردد"، "سفير انگلستان اخراج بايد گردد"، "قسم به خون شهدا بوش ترا می‌ کشيم"، "از شورای امنيت هرگز نمی‌ هراسيم، سوخت هسته‌ ای را با دست خود می ‌سازيم"، "قطعنامه هسته ای فاقد اعتبار است، آژانس هسته ای هم مهره استکبار است".

قطعنامه ای که شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی به پيشنهاد بريتانيا، فرانسه و آلمان تصويب کرده است ايران را ملزم می سازد هرچه زودتر آن بخش از فعاليتهای مرتبط با غنی سازی اورانيوم را که اخيراً از سرگرفته است متوقف کند و گرنه رسيدگی به آنچه تخلف ايران از پيمان بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای اتمی می داند را به شورای امنيت سازمان ملل متحد واگذار خواهد کرد.

شورای امنيت می تواند دست به اقدامات سختگيرانه ای همچون تحريم اقتصادی يا حتی برخورد نظامی عليه ايران بزند.

همزمان با اعتراض دانشجويان به اين قطعنامه، قانونگذاران ايرانی نيز با تصويب قانونی نشان داده اند که حاضر نيستند از موضع کشور خود در مورد حق غنی سازی اورانيوم و توليد سوخت اتمی عقب نشينی کنند.

مجلس شورای اسلامی ايران فوريت طرحی را تصويب کرده است که دولت جمهوری اسلامی را موظف می سازد فعاليتهای خود برای دستيابی به فناوری غنی سازی اورانيوم را از سربگيرد و اجرای مفاد پروتکل الحاقی به پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای را به حال تعليق دربياورد.

اين پروتکل که در ماه دسامبر سال گذشته به امضای دولت ايران رسيده، هنوز به تصويب مجلس شورای اسلامی نرسيده است اما دولت ايران در راستای جلب اعتماد غرب، با اجرای آن به آژانس بين المللی انرژی اتمی امکان داده است به بازرسی گسترده و اعلام نشده از تأسيسات هسته ای اين کشور بپردازد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین