کد خبر: ۱۶۶۴۴۶
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۴

وزیر ارتباطات: تفکیک اینترنت از اینترانت تا یک ماه دیگر

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات در قالب 3 فاز تا پایان برنامه پنجم توسعه نهایی می‌شود، گفت: فاز نخست شبکه ملی اطلاعات با تفکیک اینترنت از اینترانت تا یک ماه آینده اجرایی می‌شود و دستگاههای دولتی به این شبکه ملی منتقل خواهند شد. 

رضا تقی پور امروز یکشنبه در همایش هم اندیشی توسعه فناوریهای پایه شبکه ملی اطلاعات که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، حوزه اینترنت را حوزه ای فرابخشی برای ایفای نقش در تمامی عرصه های اقتصادی، سیاسی، دفاعی و فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: امروز و در عصر انفجار اطلاعات برخلاف گذشته که تنها توسعه ارتباطات صوتی دغدغه کشورها بود تولید، پردازش و انتقال اطلاعات به عنوان موضوعی مهم برای همه مطرح است و براین اساس کاربردهای شبکه اینترنت بسیار فراتر از آنچه که طراحان اولیه آن پیش بینی می کردند در حال پیش روی است.

دسترسی دائمی 2 میلیارد نفر در دنیا به اینترنت

وی با بیان اینکه از جمعیت 7 میلیارد نفری کل دنیا بالغ بر 2 میلیارد نفر به صورت فعال و دائمی به شبکه های ارتباطی دسترسی دارند، ادامه داد: این نشان می دهد که در بحث تولید محتوا، انتقال و امنیت اطلاعات نیازمند یک شبکه مطمئن، قابل اعتماد و با ظرفیتهای بالا هستیم که ایده شبکه ملی اطلاعات مطرح می‌شود.

تقی پور با تاکید بر اینکه انتشار تعابیر مختلف و غیرصحیح از ایده شبکه ملی اطلاعات به دلیل نبود فکر منسجم پشت این ایده بوده است، گفت: این مشکل در برنامه پنجم توسعه کشور با تعریف شبکه ای تحت عنوان شبکه ملی اطلاعات رفع شد و هم اکنون شاهد هستیم که اجرای این شبکه در بیش از 20 ماده از مواد قانونی این برنامه تاکید شده است.

ایده اینترنت ملی یک دهه است که شکل گرفته

به گزارش مهر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این سوال که چرا به شبکه ملی اطلاعات نیاز است سوالی بسیار سطحی است، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها این ایده حدود یک دهه است که شکل گرفته چرا که بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیده اند که شبکه اینترنت در پاره ای مواقع و به دلیل شرایط مختلف کشورها نمی تواند پاسخگوی نیاز اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها باشد.

وی با اشاره به موضع گیریهای اقتصادی و سیاسی متفاوت کشورها تصریح کرد: اینترنت برای بسیاری از کشورهای شرقی مانند چین و کره جنوبی قابل اعتماد نیست و ما شاهد هستیم که برای مثال کشور کره جنوبی که در بسیاری از شاخصهای فناوری رتبه اول دنیا را در اختیار دارد شبکه جدای از اینترنت راه اندازی کرده است.

اینترنت یکی از خدمات شبکه ملی اطلاعات خواهد شد

به گزارش مهر، تقی پور معماری معین و یکپارچه را از جمله ویژگی های شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: با عملیاتی شدن شبکه ملی اطلاعات و تعریف کامل پروژه های بومی روی آن، اینترنت نیز به عنوان یکی از خدمات در کنار شبکه ملی اطلاعات وجود خواهد داشت اما به عنوان زیرساخت تلقی نمی شود.

اینترنت غیرقابل اعتماد است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه اینترنت غیرقابل اعتماد است، گفت: پروتکل اصلی شبکه ملی اطلاعات IP خواهد بود اما ما در طراحی و مدیریت شبکه حرفهای زیادی برای گفتن داریم که در قالب شبکه ملی اطلاعات آن را پیاده سازی خواهیم کرد. براین اساس حفظ حریم شخصی و رفع مشکلات امنیتی به موازات این شبکه توسعه خواهد یافت.

روزی صادرکننده ایده شبکه ملی اطلاعات خواهیم بود

تقی پور با بیان اینکه ایران موضع خود را در مورد مدیریت اینترنت به عنوان یکی از کشورهای پیشتاز در عرصه اجلاس های جهانی مطرح کرده است، اظهار داشت: روز به روز بر مخالفان این موضوع که مدیریت اینترنت نباید محدود به یک یا دو کشور باشد، افزوده می‌شود و براین اساس شمار طرفداران ایده ایران که مدیریت اینترنت را باید از این کشورها گرفت، افزوده می‌شود.

وی با پیش بینی اینکه روزی صادرکننده ایده شبکه ملی اطلاعات خواهیم بود، در مورد افزایش تولید ناخالص ملی و بهره گیری از شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: براساس بررسی های انجام شده هر 10 درصد افزایش ضریب نفوذ باند پهن در کشورها افزایش 1 تا 4 درصد تولید ناخالص ملی – GDP – را به همراه خواهد داشت.

تعریف 3 فاز عملیاتی برای شبکه ملی اطلاعات

به گزارش مهر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به بهره برداری از طرح شبکه ملی اطلاعات به تشریح ابعاد و ویژگیهای این طرح پرداخت و گفت: به ما تکلیف شده است که شبکه ملی اطلاعات در 3 فاز تا پایان برنامه پنجم توسعه اجرایی شود که براین اساس مرحله اول تا نیمه امسال و تا یک ماه دیگر انجام می‌شود که در این راستا تفکیک زیرساختها را بین شبکه داخلی و شبکه اینترنت خواهیم داشت.

وی گفت: با انجام کارهای زیربنایی و اجرای مبنای اصلی در فاز نخست، به موازات این کار توسعه مراکز داده داخلی نیز در برنامه است که امروز در خیلی از استانها این کار آغاز شده و در برخی استانها به افتتاح هم رسیده و ما امیدوار هستیم فاز دوم این شبکه را تا پایان سال 92 داشته باشیم که در پایان این مرحله میزبانی تمامی سایتها را در داخل کشور با ظرفیتی که ایجاد می‌شود خواهیم داشت.

تقی پور فاز سوم و پایانی شبکه ملی اطلاعات را مربوط به تکمیل مدیریت بومی شبکه عنوان کرد و گفت: اینکه همه نرم افزارها بدون استثنا و به ویژه نرم افزارهای مدیریت شبکه و امنیتی به صورت کامل در داخل کشور انجام شود؛ البته از آغاز این طرح نیز پرداختن به مباحث نرم افزاری و امنیتی به موازات شروع شده و عملیانی شدن آن نقطه تکمیلی کار خواهد بود.

انتقال دستگاههای دولتی به شبکه ملی اطلاعات

به گزارش مهر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات یک شبکه گسترده فرابخشی در سطح ملی است که چندلایه و با ظرفیت بسیار بالا پاسخگوی همه نیازها به ویژه نیازرهای خدمات ارزش افزوده و دولت الکترونیک است، گفت: امروز شاهد افزایش روز به روز حجم خدمات دولت الکترونیک توسط بخش خصوصی و غیردولتی و دستگاههای اجرایی هستیم و شهریورماه نیز کار تفکیک شبکه در گستره جغرافیایی کل کشور انجام می‌شود و این تفکیک باید به یکباره صورت گیرد و در این فاز دستگاههای دولتی به شبکه ملی منتقل خواهند شد و بعد از فاز آزمایشی به صورت دلخواه دستگاهها و مراکز دیگری که تمایل داشته باشند نیز می توانند به این شبکه بپیوندند.

وی با بیان اینکه محدودیت پهنای باند در شبکه ملی نخواهیم داشت در مورد بکاربردن ترکیب کلمه اینترنت ملی گفت: این ترکیب اشتباه است چرا که اینترنت یعنی شبکه بین المللی و ما نمی توانیم بگوییم که شبکه بین المللی ملی؛ پس ما یک شبکه ملی اطلاعات داریم که پروتکل آن پروتکل اینترنت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین