آفتابنیوز : آفتاب: فرماندار ویژه شهرستان ری و معاون استاندار تهران با اعلام جزئیات طرح "جدایی ری از تهران" گفت: عنوان جدایی ری از تهران غلط است، چرا که تهران به ری چسبیده است و باید گفت "جدایی تهران از ری"؛ ضمن آنکه تهران از شهر ری ارتزاق میکند و منافعی دارد که شهرداری حاضر نیست این شهر را رها کند.
امیرحسین باقرنژاد در نشست خبری خود با بیان اینکه جدایی ری از تهران عبارت غلطی است، اظهار کرد: هر نوع اظهارنظر درباره استقلال ری، حرکت کردن روی پوست خربزه و راه رفتن روی مرز خیانت و خدمت است و در مدت کوتاهی چهره خادمان و خائنان به مردم نمایان خواهد شد.
وی افزود: طرح استقلال ری که به عنوان هدیه ویژه رییسجمهور به اهالی شهر ری است به اعتقاد ما جدایی تهران از ری است، چرا که به دنبال استقلال ری هستیم و تهران باید از ری جدا شود.
به گزارش ایسنا، باقرنژاد با بیان اینکه تهران به بخشی از شهر ری چسبیده است، اظهار کرد: هدف اصلی جدا کردن تهران از بخش مرکزی شهر ری است و این طرح بر اساس قانون مصوب سال 1343 انجام میشود، لذا میتوان گفت یک قانون مصوب بر زمین مانده در حال اجراست، چرا گفته میشود این قانون را اجرا میکنید درحالی که باید علت اجرا نشدن آن و یا دیر اجرا شدن آن مورد سوال باشد؟
ورود شهرداری تهران به شهر ری غیرقانونی است
باقرنژاد با بیان اینکه ورود شهرداری تهران به شهر ری غیرقانونی است، تاکید کرد: دهها سال است که شهرداری تهران فاقد از این موضوع که چه کسی شهردار است به صورت غیرقانونی به شهر ری ورود یافته است، لذا تهران باید از شهر ری جدا شود، در حالی که شهرداری تهران صرفا برای شهر تهران است، اما فراتر از محدوده تعریف شده شهر ری عمل کرده و در شمیرانات و شهر ری به صورت فرامنطقهای ورود یافته که این نوع مدیریت خلاف قانون است.
فرماندار شهرری اذعان کرد: با اجرای طرح استقلال ری از یک سو قانون بر زمین مانده اجرا و از سوی دیگر از یک تخلف آشکار قانونی جلوگیری میشود، لذا این یک مصوبه قانونی است و نیازی به آییننامه ندارد.
وی با بیان اینکه بازه زمانی اعلام شده برای استقلال ری از سوی استاندار تهران حدود سه ماه است، عنوان کرد: تا 28 مهر ماه باید عملیات اجرایی این طرح آغاز میشود.
همه ادارات شهر ری به صورت مستقل اداره میشوند
باقرنژاد با اشاره به اینکه همه ادارات شهر ری به صورت مستقل اداره میشوند، گفت: تنها بخش مرکزی شهر ری با تهران ارتباط دارد در حالی که سه شهرداری زیرمجموعه این شهر از جمله باقرشهر، کهریزک و حسنآباد به صورت مستقل فعالیت دارند و هیچ ارتباطی با تهران ندارند.
وی ادامه داد: اگر همه سهم و خدمات شهرستان ری به انقلاب را از سال 43 تا 57 کنار بگذاریم، این شهر طی 32 سال گذشته بعد از انقلاب، نیروهای انسانی متخصص را برای نهادها تامین کرده است و سهم بسیار خوبی در تامین نیروی انسانی همه نهادها دارد.
فرماندار شهر ری تاکید کرد: شهر تهران باید در داخل شهرستان تهران فعال باشد نه در شهرستانهای دیگر، این در حالی است که شهرداری تهران در حال حاضر در یک شهرستان دیگری فعالیت دارد که قانونی نیست.
باقرنژاد همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر دغدغه مردم به جهت جدایی تهران از شهر ری و میزان درآمدهای این شهر گفت: از روز اول برخی از افراد در تهران و شهر ری دنبال بهانه میگشتند که بهانه اثرگذاری باشد، اما عنوان کردم در آینده از این صحبتها نه بر علیه این افراد بلکه به نفع خودمان استفاده خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه همه آمارها را احصاء و به صورت مکتوب جمعآوری کردهایم، گفت: درآمد شهر ری بین 30 تا 50 میلیارد تومان و متوسط هزینه سالیانه این شهر 250 تا 300 میلیارد تومان عنوان شده است که این آمارها را هنوز نپذیرفتهایم و چنانچه ری از تهران جدا شود این شهر بالافاصله صاحب 35 میلیارد تومان اعتباری میشوی که دپو شده است.
در خصوص اعداد و ارقام تاکنون سکوت کردهایم چون نمیخواهیم با کسی بجنگیم
فرماندار شهرری ادامه داد: در خصوص اعداد و ارقام تاکنون سکوت کردهایم چون نمیخواهیم با کسی بجنگیم و معتقدیم با توجه به اینکه قرار است یک کار قانونی صورت بگیرد باید آن را اجرا کنیم و حق چانهزنی در این باره نداریم.
باقرنژاد تصریح کرد: یکی از آمار و ارقامی که یک ماه پیش یکی از مسوولان شهرداری در شبکه تهران در پاسخ به ابهامات درآمدهای شهر ری، عنوان کرده بود که در سال 88 درآمد شهر ری 53 میلیارد تومان و هزینه سالیانه آن 150 میلیارد تومان، سال 89 درآمد شهرری 97 میلیارد تومان و هزینه آن 175 میلیارد تومان و در سال 90 نیز این شهر 123 میلیارد تومان درآمد و 205 میلیارد تومان هزینه داشته که اینها با ارقامی که پیش از این عنوان شده، فاصله زیادی دارد.
وی ادامه داد: اگر مسوولان شهرداری بیشتر تلاش کنند و فرصت بیشتری صرف واقعی کردن اعداد درآمدها و هزینههای شهرری شود، قطعا اعداد درآمدها به هزینهها نزدیک میشود، اما با توجه به اینکه در حال حاضر با اعلام وزارت کشور چراغهای انتخابات روشن شده است، فضای کشور انتخابی شده و همه احزاب و گروهها به دنبال برنامههای انتخابات هستند.
فرماندار شهر ری اذعان کرد: درآمدهایی در شهر ری وجود دارد که نه به جیب شهر ری میرود و نه به جیب شهرداری، در حالی که با استقلال ری و داشتن مدیریت خدمات شهری مستقل در این شهر، درآمدهایی که از شهرستان ری خارج میشود به این شهر باز میگردد.
درآمدهای شهر ری یک جریان انحرافی است که در شهرداری تهران در حال کلید خوردن است
باقرنژاد با بیان اینکه بحث درآمدهای شهرری یک جریان انحرافی است که در شهرداری تهران در حال کلید خوردن است و مسوولان شهرداری اگر دلایلی دارند که استقلال شهرری به ضرر این شهر است، آن را با ادله عنوان کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر آمار و ارقامی که شهرداری از درآمدها و هزینههای شهرری اعلام میکند درست باشد و در قبال 30 میلیارد تومان درآمد، 300 میلیارد تومان هزینه میکند، چه دلیلی وجود دارد که این همه هزینه را تقبل کند؟
تهران از شهر ری ارتزاق میکند
باقرنژاد تاکید کرد: درآمدهای شهرری بالغ بر 500 میلیارد تومان است، لذا باید آنچه که به نفع مردم است، اتفاق بیفتد و این طرح قطعا به نفع مردم شهرری است.
وی گفت: هر کس که در بخشهای مربوط به استقلال شهرری به عنوان موافق و مخالف صحبت و اظهارنظر میکند بداند که روی پوست خربزه راه میرود و این خط مرز خیانت و خدمت است و طولی نمیکشد که چهره خادمان و خائنان به مردم شهر ری نمایان میشود.
وی همچنین با انتقاد از سخنان خسرو دانشجو درباره شهرری، گفت: آقای دانشجو از خانواده فرهیختهای است و توقع نداریم به خاطر مسایل و منافع حزبی و انتخاباتی خلاف منافع چند صد هزار شهروند شهر ری صحبت کند.
فرماندار شهر ری در پاسخ به سوال ایسنا، درباره کارگروه سه جانبه که مقرر شده بود طرح استقلال ری را بررسی کند، گفت: ما به این کمیته قائل نبودیم و در حضور اعضا نیز اعلام کردیم، اگر قرار است بار دیگر این طرح بررسی شود، باید طرح جداگانهای به مجلس ارایه شود، چرا که استقلال ری یک قانون است که پیش از این در مجلس تصویب شده، اما به مرحله اجرا نرسیده است، لذا مجلس نمیتواند از اجرای قانون مصوب خود با کمیتهها و تیمهای دیگر جلوگیری کند.
تا 15 روز دیگر شهردار شهرری انتخاب میشود
باقرنژاد در پاسخ به ایسنا درباره زمان انتخاب شهردار ری، گفت: طرح استقلال ری از زمانی که رییسجمهور آن را اعلام کرده، کلید خورده است و مدت زمانی را که استاندار تهران برای اجرایی شدن طرح از جمله انتخاب شهردار در نظر گرفتند سه ماه است که نیمی از این زمان گذشته و با توجه به اینکه در حال بررسی چندین گزینه برای شهرداری هستند به نظر میرسد 8 تا 15 روز دیگر شهردار شهر ری انتخاب شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از منتقدان عنوان میکنند، جدایی شهر ری از تهران مغایر با مدیریت یکپارچه شهری است و با توجه به اینکه زمزمه جدایی شمیران از تهران نیز مطرح شده، آیا این نگرانی در مورد تجزیه تهران وجود دارد یا خیر؟ پاسخ داد: من چنین چیزی را قبول ندارم.
فرماندار شهر ری ادامه داد: در گذشته استانهای قزوین و قم نیز جزئی از استان تهران بودند و زمانی که در مجلس چهارم لایحه ایجاد استان قزوین در مجلس مطرح شد، در صحن علنی رای نیاورد و در قزوین در آن زمان تظاهرات، تجمع و کشتار شد. همچنین در گذشته تهران چندین فرمانداری بیشتر نداشت، در حالی که امروز تعداد فرمانداریهای تهران نیز افزایش یافته است، لذا این بحث یک سیاست و مدیریت تخصصی در دنیا و یک تقسیم کار اجتماعی است.
جدایی شمیران از تهران اگر رخ دهد، اتفاق مبارکی است
باقرنژاد ادامه داد: با کوچکتر شدن واحدهای سیاسی، مدیریتها تخصصیتر میشود و به نظر میرسد اگرچه جدایی شمیران از تهران را نشنیدهام، اما اگر هم اتفاق بیفتد رخداد مبارکی است و نباید نگران بود، چرا که میتوان گفت تهران در آینده یک شهر دیجیتال خواهد شد.
به گزارش ایسنا، وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران، گفت: این اتفاق یک رویکرد تاریخی و بسیار ارزشمند بود که اگر بخواهیم همه اقدامات 30ساله نظام را در یک کفه ترازو و اجلاس را در کفه دیگر آن قرار دهیم، اگر سنگینی نکند، سبکتر هم نیست.
فرماندار شهر ری گفت: تشکیل چنین اجلاسی در تهران یک شکست برای آمریکا، نظام سلطه و به ویژه صهیونیستها بود و علیرغم اینکه سردمداران کشورهای آمریکایی و اروپایی تلاش کردند تا از اهمیت آن کاسته و از حضور سران و مسوولین در رده بالا در این اجلاس جلوگیری کنند، اما حرکتهای آنها به نتیجه نرسید.
باقرنژاد درباره برنامههای دولت در شهر ری و همچنین مصوباتی که در چهار دوره سفر ریاست جمهوری و هیات دولت به این شهرستان صورت گرفته نیز گفت: تا پایان اسفندماه پروژه 9گانه مسکن شهرری را تحویل خواهیم داد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین برآوردههای صورت گرفته در مورد مصوبات هیات دولت در سه سفر استانی، مصوبات سفر اول با 95 درصد پیشرفت به اتمام رسیده، مصوبات سفر دوم 85 درصد پیشرفت داشته و مصوبات سفر سوم نیز با 33 درصد پیشرفت در حال انجام است و در سفر چهارم نیز پیگیری این مصوبات در دستور کار دولت قرار گرفت.
فرماندار شهر ری عنوان کرد: یکی از اقدامات خوبی که در این دولت صورت گرفت، ساماندهی آبهای جنوب تهران بود که بخشی از آن نیز مربوط به شهرستان ری است و اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است.
ایجاد حیاتوحش طبیعی در شهر ری
ارسال مرحله دوم کمکهای شهر ری به مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی، به زودی
وی با اشاره به برخی از پروژههای مهم و در دست اجرای شهرستان ری، گفت: پروژه حیاتوحش طبیعی یکی از برنامههایی است که برای شهرستان ری در نظر گرفته شده و مذاکرات مربوط به اجرای آن با بخش خصوصی انجام شده تا بتوانیم از طریق این پروژه وضعیت اقتصادی این شهر را بالا ببریم، چرا که شهرری یک شهر مذهبی است و سالانه 12 میلیون زائر وارد این شهر میشوند، لذا باید از این ظرفیت در توسعه مراکز گردشگری استفاده کرد.
باقرنژاد همچنین خاطر نشان کرد: در حال حاضر میانگین اقامت زائران در شهر ری 2.5 ساعت است که مقرر شده با برنامههای توسعه گردشگری و ایجاد مراکز تفریحی آن را به چهار ساعت افزایش دهیم.
فرماندار شهرری همچنین درباره کمکهای نقدی و غیرنقدی این شهرستان به زلزلهزدگان آذربایجانشرقی نیز گفت: مرحله اول این کمکها به این شهرستان ارسال شده و مرحله دوم آن با توجه به وضعیت جوی و سرمای هوا در دستور کار قرار دارد و مقرر شده این کمکها در قالب نیازهای فصلی مردم مناطق از جمله بخاری، پتو و سایر وسایل گرمایشی به این شهر ارسال شود.