کد خبر: ۱۷۴۶۳۴
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۵

تازه‌ترین آمار از شیوع افسردگی بین‌زنان ومردان

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ناصحی افزود: این پیمایش بر روی هفت هزار و 886 نفر از جمعیت 15 تا 64 ساله کشور انجام شد و غربالگری‌ها و نمونه‌گیری‌ها به منظور تعیین شیوع اختلالات روانی با روش‌های بسیار دقیق و در تمام مناطق شهری و روستایی صورت گرفت.


وی ادامه داد: بر اساس پیمایش انجام شده، شیوع کلی اختلالات روانپزشکی در جمعیت 15 تا 64 ساله کشور، 23.6 درصد اعلام شد که در مقایسه با کشورهای دیگر آمار بالایی نیست و نسبت به بسیاری از کشورهای توسعه یافته کمتر است. همچنین این آمار جدید با آمار پیمایش قبلی که در سال 78 انجام شده بود، تفاوت عمده‌ای ندارد.


به گزارش ایسنا،رییس اداره سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: بر این اساس 26.5 درصد زنان و همچنین 20.8 درصد مردان به اختلالات روانپزشکی مبتلا هستند. بر اساس این پیمایش، اختلالات خلقی از شیوع 14.6 درصدی برخوردار است که 17.3 درصد آن مربوط به زنان و 11.9 درصد به مردان مربوط است.


وی ادامه داد: بر اساس این پیمایش میزان متوسط اختلال افسردگی در کشور 13.6 درصد است که 16.5 درصد آن مربوط به زنان و 10.7 درصد مربوط به مردان بوده است. در مجموع هر چند رشد شیوع اختلالات روانی در کشور چندان بالا نیست، اما همین آمار هم بالاست و لازم است مداخلات لازم صورت گیرد. تمام آمارها حاکی از آن است که اختلالات روان در زنان بیشتر از مردان است که خود بحث مفصلی را می‌طلبد.


وی بر لزوم افزایش آگاهی و اطلاعات مردم از اختلالات روان تاکید کرد و گفت: یکی از مشکلات در تمام دنیا عدم آگاهی مردم از مسائل مربوط به روان است. همین عدم آگاهی سبب می‌شود که به موقع برای درمان اختلالات روانی مراجعه نکنند.


وی به بررسی‌های انجام شده در سال 1384 در مورد بار بیماری‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 1384، بیشترین بار بیماری‌ها در مردان پس از حوادث ترافیکی و سوانح به اختلالات روانی مربوط می‌شد و بار اختلالات روانی در مردان با اختلالات قلبی و عروقی در یک رتبه قرار می‌گرفت. همچنین اختلالات روان در زنان بار اول بیمار‌ی‌ها را به خود اختصاص می‌داد. بر این اساس یکی از هدف‌های عمده در برگزاری هفته سلامت روان، افزایش آگاهی مردم درباره مسائل روان و همچنین حساس‌سازی سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور نسبت به این موضوع است.


ناصحی نقش وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌ها و سلامت مردم را 25 درصد عنوان کرد و گفت: نقش وزارت بهداشت در کنترل و پیشگیری از اختلالات روان از 25 درصد کمتر است و عوامل اجتماعی نقش بارزی در این زمینه دارند.


وی با اشاره به زلزله اخیر آذربایجان و سیل چند روز قبل در استان مازندران، افزود: سلامت روان با حوادث و سوانح در ارتباط است. همه تحقیقات حاکی از آن است که احتمال ابتلا به اختلالات روان به دنبال حوادث طبیعی و غیرطبیعی بالاست و در این زمینه آمارهای تا بیش از 90 درصد را عنوان کرده‌اند.


لزوم راه‌اندازی بیمارستان‌های ویژه برای بیماران روانی مجرم


رییس اداره سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت تاکید کرد: در بخش روانپزشکی، راه‌اندازی بخش‌ها و یا بیمارستان‌های ویژه بیماران مبتلا به اختلالات روان مجرم لازم است. در حال حاضر بیماران روانپزشکی مجرم در بخش‌های روانپزشکی بستری می‌شوند و مشکلات زیادی را برای دیگر بیماران و همچنین بیمارستان ایجاد می‌کنند.


برنامه جامع ارتقای سلامت روان کشور تدوین شد


ناصحی از تدوین برنامه جامع ارتقای سلامت روان کشور در سطح وزارت بهداشت خبر داد و گفت: از آنجا که شیوع اختلالات روانی در کشور همانند کشورهای دیگر نسبتا بالاست، ضرورت تدوین چنین برنامه‌ای احساس می‌شد. هر چند که آمارهای اختلالات روانی در ایران چندان زیاد نیست، اما همین آمار هم نسبتا بالاست و مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. با توجه به نقش عوامل اجتماعی در سلامت مردم، نیاز بود که برنامه جامعی در این زمینه داشته باشیم تا نقش تمام نهادها و ارگان‌ها مشخص شود. این برنامه در شورای سیاست‌گذاری وزارت بهداشت به تصویب رسیده و به زودی به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.


وی، ارتقای سواد سلامت مردم، عملیاتی شدن سهم و نقش دستگاه‌ها اعم از دولتی و غیر دولتی در ارتقای سلامت جامعه و غربالگری برخی بیماری‌های روان را از جمله اهداف برنامه جامع ارتقای سلامت روان در کشور عنوان کرد و گفت: امیدواریم این برنامه در آینده نه چندان دور به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برسد.


دستورالعمل رفتار با کودک و نوجوان در بخش‌های بهداشتی درمانی تدوین شد


رییس اداره سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت مسائل روانپزشکی در کودکان و نوجوانان، ادامه داد: ایران در تربیت روانپزشکان کودک و نوجوان از کشورهای پیش‌رو در منطقه است و در دانشگاه‌های بزرگ کشور، از بخش‌های روانپزشکی کودک برخوردار است.


ناصحی از تدوین دستورالعمل رفتار با کودک و نوجوان در بخش‌های بهداشتی درمانی خبر داد و گفت: تدوین این دستورالعمل از حدود سه سال گذشته آغاز شد و در سال جاری در برنامه حاکمیت بالینی بیمارستان‌ها، در مراکز درمانی کشور ادغام شد. 20 امتیاز از مجموع امتیازات بالینی حاکمیت بالینی به اجرای این برنامه اختصاص یافت. به این ترتیب تمام بیمارستان‌ها ملزم به اجرای این برنامه هستند.


وی ابراز امیدواری کرد که دستورالعمل رفتار با کودک و نوجوان در بخش‌های بهداشتی هم اجرایی شود و افزود: امیدواریم این برنامه در بخش‌های غیر بهداشتی مانند مراکز، مهدهای کودک و ... نیز اجرایی شود چرا که این برنامه قابلیت اجرا در چنین مراکزی را نیز دارد.


رییس اداره سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت همچنین از انجام مذاکراتی با وزارت آموزش و پرورش در زمینه سلامت روان کودکان و نوجوانان در مدارس خبر داد.


ناصحی در ادامه بر لزوم انگ‌زدایی از بیماران مبتلا به اختلالات روان، تاکید کرد و گفت: در بیماری‌های جسمی، برچسب روانی(استیگما) مطرح نیست، اما طرح چنین مباحثی در مورد اختلالات روانی سبب می‌شود تا برخی برای درمان خود یا مراجعه نکنند و یا دیرهنگام مراجعه کنند. یکی از برنامه‌های اساسی ما در وزارت بهداشت مقابله با استیگما است. راه‌اندازی تخت‌های روانپزشکی در بیمارستان‌های عمومی یکی از اقداماتی است که در این زمینه انجام شده است. از آنجا که مصوب شده بود 10 درصد تخت‌های بیمارستان‌های جنرال را تخت‌های روانپزشکی تشکیل دهند، این موضوع در سال جاری با موفقیت‌هایی همراه بوده است.


وی، افسردگی و اضطراب را شایع‌ترین اختلال روانی در ایران و دنیا عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی‌ها بر آن است که طی دهه‌های آینده میزان افسردگی در دنیا چندین برابر شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین