کد خبر: ۲۰۵۴۶۶
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱

آقای شمقدری؛ بدون گزارش عملکرد خداحافظ؟!

بسیاری از خبرنگاران حوزه سینمایی معتقدند جواد شمقدری در روز‌های پایانی حضورش در دفتر ریاست سازمان سینمایی کشور کمتر به سوالات پاسخ می‌دهد و سعی می‌کند این چند روز باقیمانده را تنها به رتق و فتق امور بپردازد اما چه کسی باید پاسخگوی برنامه‌های چیده شده، میزان پیشرفت در عمل به دفترچه سیاست‌گذاری‌ و نتایج مثبت و منفی آن‌ها باشد؟
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حدود سه‌هفته قبل و پس از تجمع دوم خانه سینمایی‌ها بود که شمقدری ظرف چند ساعت خبرنگاران را در دفترش جمع کرد تا به اظهارات سینماگران معترض به عملکردش درباره این نهاد صنفی پاسخ بدهد، او در این نشست تاکید کرد که دوست داشت "آخرین نشست‌اش با خبرنگاران" درباره سینمای ایران و نیاز‌هایش باشد اما "به اجبار" باید درباره خانه سینما توضیح دهد و به دیگر حوزه‌ها ورود نکند.

اینکه چه اجباری وجود داشت که جواد شمقدری نتواند در فاصله یک‌ماه تا پایان مسئولیتش، جلسه مجددی با خبرنگاران گذاشته و پاسخگوی عملکرد و برنامه‌هایش باشد، مشخص نیست.

او در پایان مدیریتش در مراسم افطاری بنیاد فارابی و روبه‌روی دوربین «هفت» از اقداماتش دفاع و اقداماتی را به‌عنوان گزارش عملکرد مطرح کرد که کمی نیاز به توضیح بیشتر دارد.

البته این رویه، تنها مربوط به رییس سازمان سینمایی نیست و معاونان او هم درباره عملکردشان تنها به بیان آمارها و سخنان کلی بسنده می‌کنند و حتی معاون فعالیت‌های سازمان سینمایی در نشست خبری‌اش درباره خانه سینما، وقتی درباره عملکرد مدیران فعلی مورد پرسش قرار می‌گیرد، پاسخ دادن را به آینده موکول می‌کند.

به گزارش ایسنا، این روز‌ها پاسخگو نبودن در سازمان سینمایی تنها مورد اعتراض خبرنگاران حوزه سینمایی نیست، بلکه این رویه صدای سعید‌ رجبی‌فروتن (سخنگوی سازمان) را هم «در یک مورد» درآورده است؛ تا آنجا که او در مطلبی در سایت شخصی خود نسبت به ارائه نشدن آمار و گزارش در حوزه نمایش خانگی از سوی معاونت آثار (جلیل عرفان‌منش) اعتراض کرده است.

رجبی‌فروتن در مطلبی با عنوان «دانستن حق مردم است» آورده است: «از شما پنهان نباشد؛ در یکسال گذشته طی سه نامه از معاون محترم آثار سازمان سینمایی درخواست کردم تا برای آگاهی عموم از عملکرد شوراهای ویدیویی و نیز نمایش خانگی مصوبات آن‌ها را در اختیار روابط عمومی قرار دهد تا با پایش و تکنیک‌های خبرنویسی به انعکاس آنها اقدام نماییم...متاسفانه به نامه‌های مکرر ارسالی، پاسخی داده نشد و شنیده شد که حضرات صرفا با ارائه اطلاعاتی در حد عدد و رقم موافق هستند».

سخنگوی سازمان سینمایی که جزو کارمندان باسابقه وزارت ارشاد است، در بخشی از یادداشتش که مطالب جالب توجهی را مطرح می‌کند که جای تامل بسیار زیادی دارد: «به زعم آن‌ها ممکن است اطلاعات تفصیلی مورد سوء استفاده دشمنان قرار گیرد! منظور از دشمنان در این یک فقره، استکبار جهانی و لابی صهیونستی نیست، بلکه منتقدان و مغرضانی‌اند که همیشه به دنبال ایراد و بهانه‌گیری از خدمات دولتمردان هستند. از دید آن‌ها همین یک نمونه کافی بوده و شاهدی برای ادعایشان می‌باشد.»

خبرنگار ایسنا در ادامه علاوه بر یادآوری «سخنان جواد شمقدری در مراسم معارفه‌اش به‌عنوان معاون سینمایی وزیر ارشاد در سال 88، چند جمله درباره عملکرد او را از زبان خودش یادآوری می‌کند که به‌نظر می‌رسد به کمی توضیح و تفسیر نیاز دارد:

* «از جمعیت 70 میلیونی ایران در سال تنها 20 میلیون نفر به سینما می‌روند که با ظرفیت سینماها می‌توانیم در سال 100 میلیون مخاطب داشته باشیم که این سود سرشاری را عاید سینما و تهیه‌کنندگان آن می‌کند و می‌تواند باعث تولیدات زیادی در آن شود و باید فکری کرد که چرا با این مخاطب اندک روبه‌رو هستیم... سینما باید جایگاه خودش را در این عرصه جنگ نرم پیدا کند». (مراسم معارفه معاون سینمایی وزیر ارشاد سال 88)

* «پیشنهاد دادم شورای عالی سینما با ریاست ایشان هر شش‌ماه یک‌بار برگزار شود و در این مقطع که سینما بزرگ‌ترین پدیده برای نظام است که به آن احتیاج داریم مشکلات آن را مرتفع کنیم». (مراسم معارفه معاون سینمایی وزیر ارشاد سال 88)

* «کارهای بسیار بزرگی طی چند سال گذشته در سینما انجام شده است‌. هر کدام از این کارها کافی بود تا مجموعه‌ای را موفق بدانیم. مانند تشکیل سازمان سینمایی و همچنین تشکیل شورای عالی سینما که به دوستان نزدیک آقای روحانی گفته‌ام مبادا نقش این شورا نادیده گرفته شود».

* «در گذشته به طور میانگین در سال 60 فیلم ساخته می‌شد‌. علاقه‌مند بودیم این تعداد از 100 بگذرد و این یعنی فرصت اشتغال و کاهش بیکاری که میزان تولید در سینمای ایران به 90 فیلم رسید و در سال 90 از مرز 100 گذشتیم».

*«نحوه برگزاری جشنواره فجر در دوره‌های قبل استاندارد لازم را نداشت و بیشتر شبیه هفته‌های فیلم بود که در زمان ما به استاندارد لازم رسید و چیزی از کن و برلین و دیگر جشنواره‌های مطرح دنیا کم نداشت».

*«سال‌ها پیش شهرک سینمایی هشتگرد را کلنگ زدند و بعد که من آمدم خواستم آنجا را ببینم و متوجه شدم که هیچ اتفاقی نیفتاده و زمین موجود تنها به درد دامپروری می‌خورد. با پیگیری و تلاشی که انجام شد، امروز منطقه سینمایی هشتگرد مکان مناسبی در اختیار دارد که دیوار کشی شده و اگر دچار مشکل نمی‌شدیم، بخشی از آن آماده بهره‌برداری بود».

* «تنظیم سند سینما یکی دیگر از اتفاقات این دوره است. بسیاری از کارها به صورت موازی انجام می‌شد و حوزه‌های مشترک در طول این 30 سال زیاد شده بودند که باید وضعیت آنها مشخص می‌شد و دو سال و نیم طول کشید این سند را به سرانجام رساندیم و معتقدم بسیاری از مشکلات بچه‌های سینما در آن گنجانده شده است. سند سینما امروز به شورای انقلاب فرهنگی رفته که متاسفانه کوتاهی‌هایی شد و از دستور کار کنار رفت و دولت آینده قطعا آن را به سرانجام خواهد رساند».

* «امیدوارم کسانی که درباره عملکرد این چهار سال به داوری می‌نشینند، انصاف داشته باشند تا مدیران آینده بتوانند به خوبی خدمت کنند».

* «هیچ کس نمی‌تواند انکار کند که جایزه اسکار در این دوره مدیریتی گرفته شده است».

* در توضیح اینکه در ابتدای دوران مدیریتش شعارهایی از جمله سالن‌سازی مطرح شده بودند‌: «اینها شعار نبودند بلکه برنامه بودند که 70 درصد آن را اجرا کردیم و یا اینکه در فرایند اجرایی شدن هستند».

* عظیمی میرآبادی درباره عملکرد معاونت و سازمان سینمایی در این دوره: «آن لوکوموتیو مدنظر آن‌ها، قابلیت رسیدن به هدفی را که مدنظر نظام برای سینما بود، نداشت. آن لوکوموتیو قدرت رسیدن به آن اهداف را نداشت. بنابراین ضرورت داشت هم ریل‌گذاری جدیدی ایجاد و هم لوکوموتیو جدیدی برای رسیدن به مقصد تهیه شود. اکنون، مقصد ریل‌گذاری قدیم از بین رفته و در جهت تثبیت ریل‌گذاری جدید فعالیت‌هایی صورت گرفته است».

* عظیمی میرآبادی در بیان اقدامات انجام شده در جهت تثبیت ریل‌گذاری جدید: «تشکیل سازمان سینمایی و شورای عالی سینما، بردن سینمای کشور به خارج از ایران، توجه به عرضه و نمایش بیش از توجه به تولید، ایجاد ساختارهایی که می‌توانند به عنوان موتور محرک سینما فعالیت کنند و... از جمله این فعالیت‌هاست».

× و... .

به گزارش ایسنا، اگرچه گاهی بیان گزارش عملکرد‌ها به بهانه‌ «تعریف نکردن از خود» به دوره آتی پاس داده می‌شود، اما مقام معظم رهبری در سخنان خود چندین بار لزوم ارائه گزارش کار را یادآور شده‌اند.

ایشان در سال 77 در این‌باره بیان کرده‌اند: «من به برادران و مسؤولان محترم توصیه می‌کنم که مردم را در جریان کارها قرار دهند. وعده‌هایی که عمل می‌شود، به مردم گفته شود. از قدم‌هایی که در جهت هدفها برمی‌دارید، مردم مطّلع شوند».

رهبر معظم انقلاب همچنین در سال 87 در دیدار با رییس جمهور و اعضای هیات دولت اظهار کرده‌اند: «گزارش دادن کار آسانی نیست؛ کار بسیار مشکلی است که انسان بخواهد از عملکرد خود گزارشی بدهد که باور مردم و اذعان مردم را همراه داشته باشد. این کار هنرمندانه‌ای است و بایستی انجام شود».


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین