محمدرضا باهنر در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه «آقای روحانی کابینه خوب و توانمندی به مجلس معرفی کردند» اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی نیاز به کابینه مقتدر، توانمند، معتدل و با تجربه سنگین داشت که در مجموع این مشخصهها در افرادی که آقای روحانی به مجلس معرفی کرد، دیده میشود.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: نیازمند دولتی هستیم که وارد میدان کار شود و مشکلات را حل کند. البته در خارج ضمن دفاع جانانه از ارزشهای انقلاب نحوه گفتوگو را طوری طراحی کند که نظام جمهوری اسلامی بتواند بابهای جدیدی را در تعاملات بینالمللی باز کند.
وی با اشاره به اینکه «تعداد آرایی که به وزرا در بحث رای اعتمادها داده شد، حرفهای بسیاری داشت» افزود: مجلس دو رکورد را پشت سر گذاشت؛ چون پس از انقلاب تا به حال شاهد حضور 284 نفر از نمایندگان از جمعیت کل 289 نفره آنها در روز رایگیری نبودهایم، همچنین در این دوره شاهد بودیم که 274 نفر به وزیر اقتصاد رای مثبت دادند در حالی که تا به حال هیچ وزیری موفق به کسب چنین رای اعتمادی در مجلس نشده بود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در عین حال با بیان اینکه «آقای روحانی افراد جدیدی را برای سه وزارتخانه باقیمانده و با در نظر گرفتن حساسیتهای مجلس معرفی کند» گفت: حساسیتهای مجلس برای رای اعتماد روشن شده است؛ هم حساسیت ایجابی و هم حساسیت سلبی داشت.
باهنر با بیان این اعتقاد که «کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در این دوره یا بسیار دریادل و متکی به فضل الهی بودهاند و یا اطلاعاتشان کم بوده که در این موقعیت ویژه داخلی و خارجی تصمیم داشتند مسوولیت سنگین کار دولت را به عهده بگیرند» خاطرنشان کرد: البته روزنههای امید زیادی وجود دارد و دولت باید با تدبیر، اعتدال عقلانیت و جامعهنگری در رفتار حرکت کند.
وی با اشاره به جنگ جدی ناعادلانه ضدبشری اقتصادی علیه ایران به اهمیت رعایت قانون در کشور تاکید کرد و افزود: گاهی برخی دستگاههای اجرایی به دلیل ترس از قانون کار انجام نمیدهند، پس اگر تحریمهای خارجی سخت باشد، باید توجه داشته باشیم که تحریمهای داخلی برای برخی از بنگاههای اقتصادی بسیار سختتر است که از سوء مدیران کم جربزه اقتصادی که جرات کار کردن ندارند، اتفاق میافتد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: امروز وزیری میخواهیم که شجاعت تصمیمگیری داشته باشد حتی اگر فردا دیوان محاسبات یقهاش را بگیرد و مثلا بگوید چرا؟. البته باید در تصمیمگیریهایش با دقت لازم از حیف شدن اموال جلوگیری کند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مساله تحزب در کشورمان گفت: اینطور نیست که در کشور ما احزاب پاسخگوی عملکرد اعضای خود باشند. به طور مثال آقای احمدینژاد 20 سال عضو جامعه اسلامی مهندسین بود، اما بعد که رییسجمهور شد، دیگر نتوانستیم مسوولیت کارهای ایشان را بپذیریم.
وی با تاکید بر اینکه «احزاب نباید از نوع غربی باشند» خاطرنشان کرد: ما حزبی میخواهیم که همه اعضای آن فکر و اندیشه تولید کنند. حداکثر میتوانیم پنج حزب فراگیر در کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به طرح بحث حزب فراگیر از سوی خود در فضای سیاسی کشور گفت: برخی فکر کردند که میخواهم حزب فراگیر شکل دهم و خودم دبیرکل و رییس شوم اما اینطور نیست؛ بلکه احساس میکنم نیاز است در کشور ما حزب فراگیر تئوریزه شود و با توجه به رویکرد آقای روحانی در مورد احزاب، چهار سال پیشرو فرصت خوبی برای توجه به مساله تحزب در کشور است و حاضرم تجربیات خود را در این رابطه در اختیار دیگران قرار دهیم.