کد خبر: ۲۳۴۴۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۸۴ - ۱۲:۰۱

مرکز پژوهشهای مجلس و ساز و کارهای مبارزه با فساد

آفتاب‌‌نیوز : در این گزارش که توسط دفتر مطالعات سیاسی این مرکز تهیه و با عنوان ساز و کارهای مبارزه با فساد در کشورهای گروه هشت "روسیه" منتشر شده آمده است، براساس آمار موجود، روسیه در سال 2004 میلادی از میان 144 کشور جهان در خصوص فساد رتبه 95 را کسب کرده و نمره شاخص فساد در این کشور 8/2 گزارش شده است.

براساس این گزارش ، کشور روسیه، فاسد ترین کشور گروه هشت می باشد و شیوع گسترده فساد در روسیه از مدت ها پیش سران این کشور را وادار کرده است تا در سیاست های اعلامی خویش ، برای مبارزه با فساد نیز نقش و جایگاهی ویژه در نظر بگیرند که در نتیجه طی سالهای اخیر توسط رهبران روسیه برنامه های جدی برای مبارزه با فساد به مورد اجرا گذاشته شده است.

تصویب قوانین و مقرراتی پیرامون ضوابط اخلاقی کسب و کار ( تجارت) یکی از راهکارهای روسیه برای سالم سازی فعالیت های تجاری و بازرگانی بودکه بر مبنای دو سند : هفت اصل اخلاقیات تجاری روسیه ( 1912) و اصول تجارت ، به مورد اجرا گذاشته شده است.

این اسناد بر فعالیتهای تجارو بازرگانان روسیه و روابط شان با جهان متمرکز شده است و خطوط راهنمایی برای اتخاذ تصمیمات تجار فراهم می کند.

اصول مندرج در اسناد یاد شده عبارتند از : 1- سود هر چقدر مهم باشد اما عزت و شرف آدمی مهمتر از آن است .2-همیشه یک تاجر در چارچوب روش های قانونی رقابت می کند 3- جلب اعتماد شرکا یک مساله ای مبنایی در تجارت و کلیدی برای موفقیت است 4- رقابت همیشه در یک مشی و رفتار صحیح و مناسب باید صورت گیرد.

تاکید بر رعایت اصول اخلاقی توسط شهروندان روسی با یکدیگر و با دیگر شهروندان سایر کشورها در تجارت بین المللی از جمله دیگر اصول و مقررات روسیه برای سالم سازی روابط اقتصادی و رفع فساد در این کشوی می باشد.

بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی " اندازه گیری نگرش های احزاب سیاسی درباره فساد" از دیگر اقدامات رهبران روسیه در مبارزه با مقوله فساد است که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

در سال 2000 میلادی دومای روسیه در این راستا، ضوابط جرایم مدیریتی را تصویب کرد که تعیین کننده میزان اعمال مجازات ها در برابر نقض قوانین می باشد. فقدان آگاهی نمایندگان از تاثیر تصمیماتشان روی فساد ، فقدان فشار عمومی بر روی نمایندگان برای تصویب قوانین محدود کننده فساد و فقدان آگاهی عمومی از تاثیراتی که قوانین می توانند بر محدود کردن یا تقویت فساد داشته باشند از جمله موضوعاتی بود که در اجرای ابزار ارزیابی نگرش های احزاب سیاسی درباره فساد مورد توجه رهبران روسیه قرار گرفت.

یکی دیگراز اقدامات روسیه جهت مبارزه با فساد ، طراحی ضوابط اخلاقی کارمندان دولتی بود که در این خصوص پوتین رییس جمهور روسیه در اگوست سال 2002 میلادی فرمانی را امضا کرد که براساس آن رعایت یکسری از اصول اخلاقی برای مقامات دولتی در نظر گرفته شده بود.

مطابق این حکم از کارکنان دولت انتظار می رود که به قانون احترام بگذارند ، خدمات اداری را به نحو احسن و کار آمد ارائه کنند از تعارض منافع اجتناب نماییند و به لحاظ سیاسی نیز بی طرف باشند.

دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش خود از دیگر راههای مقابله با فساد در کشور روسیه را تلاش دولتمردان روس برای الحاق کشورشان به کنفوانسیون مبارزه با رشوه عنوان کرد ه و آورده است: با توجه به آگاهی رهبران روسی از وضعیت نابهنجاری فساد در کشورشان مدتی است که این کشور به طور رسمی مبارزه با فساد را اعلام و پیگیری می کند و در تلاش است تا به کنوانسیون مبارزه با رشوه بپیوندد و به عنوان عنصری فعال در گروه OECD ( سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ) در زمینه مبارزه با فساد همکاری کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین