کد خبر: ۲۶۶۴۵۸
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۴

لزوم تقویت نقش حسابداران و حسابرسان در اقتصاد مقاومتی

با سیاستهای یادشده در اقتصاد مقاومتی جامعه حسابداری و به ویژه حسابداران مدیریت میبایست با رویکرد مشتری مداری سعی در تولید محصولات با استراتژی نوآوری، کیفیت بالا و قیمت تمام شده پایین نمایند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: فرشته فیض آبادی - اقتصاد مقاومتي به معنای تشخيص حوزه هاي تهدید و متعاقبا تلاش براي کنترل و بي اثرکردن آنها و در شرايط آرماني تبديل چنين تهدیدهایی به فرصت می باشد که قطعا باور و مشارکت همگاني و اعمال مديريتهاي عقلايي و مدبرانه پيش شرط و الزام چنين موضوعي است. صد البته منظور از اقتصاد مقاومتی واقعی، یک اقتصاد مقاومتی فعال و پویا و نه یک اقتصاد منفعل و بسته می باشد.

در همین راستا مطابق نظر اقتصاددانان و دولتمردان کشورمان، ضرورت مقاومت برای رد کردن فشارها و عبور از سختی‌ها برای رسیدن به نقاط مثبت ملی یک نیاز اساسی می باشد.

نظر به اهمیت موضوع و لزوم تلاش تمام متخصصین، این سوال مطرح است که نقش حسابداران و حسابرسان در سیاستهای اقتصاد مقاومتی که گاه می پنداریم این وظیفه خطیر تنها به عهده دولتمردان و اقتصاددان کشور است، چیست؟

با سیاستهای یادشده در اقتصاد مقاومتی جامعه حسابداری و به ویژه حسابداران مدیریت میبایست با رویکرد مشتری مداری سعی در تولید محصولات با استراتژی نوآوری، کیفیت بالا و قیمت تمام شده پایین نمایند. اگر مطلوبیتها و انتظارات مشتری بطور نادرست منعکس شوند نهایتا محصول یا خدمات بوجود آمده خواست واقعی مشتری را تامین نمی کند، لذا مشتریان به سوی کالاها و خدماتی رجوع می نمایند که نیاز آنها را پاسخگو باشد که این موضوع با سیاستهای اقتصاد مقاومتی که تلاش برای تولید داخلی است همسو نمی باشد. حسابداران مدیریت میبایست با استفاده از مهندسی ارزش درصدد کاهش و یا حذف فعالیتهایی باشند که ارزش افزوده ایجاد نکنند زیرا با حذف فعالیتهای فاقد ارزش افزوده می توانند بهای تمام شده را بدون کاستن از ارزش محصول برای مشتریان کاهش دهند. همچنین حسابداران مدیریت باید با بهره گیری از تولید ناب و تفکر ناب سعی در ریشه کن کردن اتلاف نمایند بدان معنا که با منابع کمتر، تجهیزات کمتر و ... به نتایج بیشتری دست یابند.

به همین ترتیب نقش مدیران در جهت دستیابی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که کاهش واردات و افزایش صادرات غیرنفتی است نیز تعیین کننده میباشد. در دنیای امروز که رقابت بصورت جهانی درآمده است مدیران بایستی با تغییر نگرش خود به راهکارها و استراتژیهای بلندمدت بپردازند. آنها می بایست با در نظر گرفتن ارزش افزوده، عملکرد بنگاههای اقتصادی را افزایش دهند. افزایش عملکرد بنگاههای اقتصادی با بکارگیری کارت ارزیابی متوازن که یک تکنیک مدیریتی جهت پیاده سازی استراتژیهای سازمان است میسر خواهد بود زیرا ابزار فوق از زوایای مختلف به سازمان از جمله نگرش مالی، انسانی، یادگیری و فرایندهای داخلی توجه می نماید. همچنین مدیران علاوه بر توجه به منابع مالی و داراییهای فیزیکی باید به منابع انسانی و ارزشهای اقتصادی این نیروها نیز توجه نمایند، زیرا منابع انسانی به عنوان منبع ارزش افزوده دانش محور در جهت رشد و شکوفایی کشور موثر می باشد.

در این راستا نقش بسیار مهم مسئولیت های حرفه ای و قانونی حسابرسان در تحقق اقتصاد مقاومتی برای اظهارنظر در مورد اینکه آیا صورتهای مالی حسابرسی شده بر تصمیمات استفاده کنندگان تاثیر گذار بوده و بیانگر پدیده های اقتصادی است یا نه، تاثیر بسزایی دارد. بنابراین آنها  به عنوان اعتباربخشان به گزارش حسابرسی می بایست به شفاف سازی هر چه بیشتر اطلاعات مالی در جهت احتراز مدیران از عدم انجام وظایف درست و کارآمد خود پرداخته، به مقابله با پولشویی برآیند، به کشف تقلب و فساد، گزارش نمودن موارد عدم رعایت قوانین و مقررات شرکتها و بنگاههای اقتصادی تلاش نمایند. همچنین نقش حسابرسان مستقل به عنوان ابزاری کارآمد در تشخیص مالیات عادلانه و افزایش سهم درآمدهای مالیاتی دولت نیز ضروری به نظر می رسد.

در رابطه با موضوعات یاد شده بطور قطع رشد و شکوفایی ایران و دستیابی به اقتصادی مقاوم و پویا با همکاری و دست در دست هم دادن اقتصاددانان، مدیران، حسابداران، حسابرسان و دولتمردان امکان پذیر خواهد بود. امید که با درک اهمیت جایگاه حسابداران و حسابرسان و تقویت نقش آنان هر چه سریعتر به این امر مهم دست یابیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین