آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی کشور درباره رفتارهایی که از طرف مخالفان دولت در زمان معرفی وزیر علوم پیشنهادی روی داد مطرح میکند: امیداوریم روزی پرده برافتد و مشخص شود که برخی از این آقایان مخالف چکاره بودهاند. نباید از طرف این افراد مطالبی مطرح شود که ذهنیت ایجاد کند. در بعضی مواقع باید سبک سنگین کرد تا فرد با چیزهای جزیی از صحنه بیرون نرود.
به گزارش آفتاب، نکو درباره فضای حاکم بر مجلس در قبال وزیر علوم پیشنهادی به «آفتاب» میگوید: اوایل معرفی ایشان تندروییهایی از طرف برخیها در مجلس و البته بیرون از آن به وجود آمد و خبرهایی منتشر میشد که مقداری فضا را مهآلود کرده بود. اما در حال حاضر با حضور آقای آشتیانی در جلسات فراکسیونها و کمیسیونها فضا تغییر کرده است. ولی برای قضاوت شفاف باید تا تا آخر وقت امروز صبر کرد.
عضو فراکسیون رهروان ولایت درباره دیدارهای روز گذشته دانش آشتیانی در مجلس توضیح میدهد: دیروز فضا تغیر قابل ملاحظهای داشت. ایشان با دفاعیات خوبی که بخصوص در فراکسیون رهروان داشتند، توانستند واقعیتهایی را بیان کنند که به موجب آن جمعی از نمایندگان محترم دیدگاههای متفاوتی نسبت به ایشان پیدا کنند.
این نماینده مجلس ادامه میدهد: به نظر من مطالبی که درباره آقای دانش آشتیانی مطرح و وی را اصلاحطلب مینامند، درست نیست. به نظر من ایشان بیشتر یک اصولگرا هستند تا اصلاحطلب.
او به توضیحات روز گذشته دانش آشتیانی در فراکسیون رهروان اشاره و عنوان میکند: با توجه به اعتقاداتی که آقای آشتیانی درباره اصول و ارزشها داشتند، دفاعیات ایشان از بسیج و رد حضو در قضایای 88 نشان میدهد که ایشان بیشتر یک فرد علمی است تا سیاسی. مثلا درباره حضورشان در جبهه مشارکت مطرح کردند که در آن زمان مجوزی به گروه داده شده بود و حضور ایشان هم صرفا علمی بوده، بعد از آن هم در مسائل سیاسی نه حضور داشته و نه پیگیری کرده است.
نکو میافزاید: به نظر من ایشان فردی متدین، توانمند و دارای سوابق درخشان است. مضاف براینکه فردی تعاملگرا هستند و ندیدم در سوابق علمی و تجربیات ایشان کسی ایرادی وارد کند. در فراکسیون هم تنها به مسائل سیاسی پرداخته شد و ایشان هم با ادبیات علمی خود پاسخگو بودند. اما اینکه مخالفان چگونه قانع شوند باید منتظر ماند.
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان درباره وضعیت دانشگاهیان کشور عنوان میکند: امیدواریم هر چه سریعتر تکلیف پنج میلیون نفر جامعه دانشگاهی روشن شود و وزیری روی کار بیاید که بتواند نیازهای علمی و آموزشی دانشگاه را برآورده کند. ضمن اینکه تعامل خوبی هم با مجلس داشته باشد تا رضایتمندی نمایندگان را هم به دست آورد.
او به تصمیم گیری فراکسیون رهروان ولایت به عنوان فراکسیون اکثریت مجلس اشاره و توضیح میدهد: متاسفانه تصمیمگیریها در فراکسیون به سمتی رفته که هر کسی برای خود یک تصمیم میگیرد. جمعی از صحبتهای ایشان راضی شدند و عدهای هم هنوز قانع نشدند.
نکو درباره تحریکاتی که از طرف مخالفان مجلس اعمال میشود، میگوید: امیداوریم که روزی پرده برافتد و مشخص شود که برخی از این آقایان مخالف چکاره بودهاند. نباید از طرف این افراد مطالبی مطرح شود که ذهنیت ایجاد کند. ما نیز اعتقاد داریم که از خط قرمزها نباید عبور شود و به عنوان نماینده مجلس ما هم نسبت این خطوط حساس هستیم. اما در بعضی مواقع باید سبک سنگین کرد تا فرد با چیزهای جزیی از صحنه بیرون نرود.
این نماینده مجلس درباره احتمال گرفتن رای اعتماد دانش آشتیانی از مجلس به خبرنگار «آفتاب» میگوید: باید دید در روز رای اعتماد چه چیزهایی از طرف آقایان رو میشود. در مذاکرات مجلس معمولا کارتهای رو شده چه از طرف نمایندگان موافق و مخالف و چه از طرف وزیر پیشنهادی به مجلس است که تکلیف را مشخص میکند.
قابل ذکر است که سهشنبه هفته گذشته رییسجمهور فخرالدین احمدی دانش آشتیانی را به عنوان چهارمین گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم به مجلس معرفی کرد. اما این گزینه هم به روال افراد دیگر معرفی شده به وسیله مخالفان دولت به دست داشتن در قضایای 88 و 78 و سیاسیکاری متهم شد.
از همان ابتدا فضای مجلس به شکلی بود که اکثریت معتقد بودند این بار هم گزینه پیشنهادی رای اعتماد نخواهد گرفت. اما برخی این رای اعتماد ندادن را بهانه جویی مخالفانی میدانند که قصد معرفی گزینه خود برای وزارت علوم را دارند.