کد خبر: ۲۷۷۲۶۳
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۵

مخالفت نمایندگان با قوانینی که خودشان در مجلس تصویب کرده‌اند

مخالفان تدفین شهدا در میدان امیرچخماق، حرفشان این است که این تصمیم خلاف قانون صریحی است که اجازه تدفین در محل‌های تاریخی شهر را نمی‌دهد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: بهتر است تا پیش خدا روسفید باشیم حتی اگر امیرچخماخ ثبت نشود. با دفن شهدا در آنجا اتفاق خاصی نمی‌افتد. چه طور است برای دیواری که مثلا ۱۰هزارمتر طول دارد ارزش قایلیم اما برای جان انسان‌ها ارزش قایل نیستیم. اینها صحبت‌های رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌و‌گو با ایلنا٬ درمورد خاکسپاری شهدا در میدان امیر چخماق و مغایرت با برخی مصوبات میراث فرهنگی است که خودشان آن را تصویب کرده‌اند.

مگر اگر ثبت جهانی نشود فرقی می‌کند

عبدالرضا عزیزی در این گفت‌و‌گو تاکید کرد: ثبت جهانی نشود. حالا ما اینهمه میراث داریم که ثبت جهانی شده است٬ مگر اتفاق خاصی افتاده است. مگر اگر ثبت جهانی نشود فرقی می‌کند. ما خودمان باید توانایی این را داشته باشیم که اینها را ثبت کنیم. مگر اگر ثبت جهانی نشود از ارزش آن کاسته می‌شود.

نماینده‌های مجلس که خود٬ مصوبه‌های میراث فرهنگی را تصویب کرده‌اند و در پروسه‌ روند تدوین قانون٬ شورای نگهبان آن را تایید کرده است٬ به مخالفت میراث فرهنگی و مسئولان با عدم اجازه تدفین در محل‌های تاریخی شهر واکنشی صریح نشان دادند و آنها را ضدارزش خواندند که برای شهدای سرزمینشان ارزشی قایل نیستند.

سیدحسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه‌ای نسبت به همین موضوع اینچنین اظهارنظر کرده بود: باید با این تفکر تازه‌ای که در میراث فرهنگی وارد شده مقابله شود. متأسفانه این اتفاقی که در یزد افتاده٬ زنگ خطری است مبنی بر اینکه برخی ارزش‌ها و دستاوردهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران جزء میراث فرهنگی تلقی نمی‌شود. امروز موضوع شهدای گمنام مطرح شده و فردا چیزهای دیگری از این افراد طرح می‌شود؛ موضوع عمیق‌تر از آن است که پرونده به سادگی بسته شود.

همچنین مهدی کوچک‌زاده نماینده تهران در این رابطه گفت: استناد به قوانین میراث فرهنگی در برابر دفن شهدا حرف مفت است. مردم نیاز به درس‌گرفتن از شهدا دارند و دفن پیکر پاک شهدا لزومی به بازی‌های دستگاه‌های دولتی ندارد. مقررات میراث فرهنگی برای بناهای تاریخی مزخرفاتی است که سازمان‌های بین‌المللی درآورده‌اند.

بدعت تازه نمایندگان در نادیده گرفتن قوانین مصوب مجلس

ثبت جهانی میدان امیر چخماق به معضلی تبدیل شد تا بار دیگر جناح‌های مختلف انگشت اتهام را به سوی یکدیگر نشانه گرفته و همدیگر را تندرو یا ضد ارزش بنامند. مخالفان تدفین شهدا در میدان امیرچخماق، حرفشان این است که این تصمیم خلاف قانون صریحی است که اجازه تدفین در محل‌های تاریخی شهر را نمی‌دهد.

مجموعه امیر چخماق که یکی از شاخص‌ترین مجموعه‌های تاریخی شهر یزد است تقریباً در وسط بافت قدیمی شهر واقع شده که قرار بود بر اساس استانداردهای جهانی ثبت شود اما با تفرقه‌های زیاد در تصمیم مسولان٬ شهدا به آنجا منتقل و شبانه دفن شدند و این موضوع باعث شد تا امیر چخماخ از ثبت جهانی خارج شود.

در فروردین سال ۹۲ خواجه حسینی٬ سرپرست اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان یزد از منتفی شدن خاکسپاری شهدای گمنام در «تکیه امیر چخماق» یزد خبر داده بود و دلیل این موضوع را اینگونه تشریح کرده بود: تشییع پیکرهای هشت شهید گمنام در یزد را منتفی اعلام کرد و گفت: قرار بود این شهدا در جوار تکیه امیر چخماق یزد به خاک سپرده شوند که به دلیل مخالف برخی از مسئولان استانی، منتفی شد.

اختلافات ادامه داشت و با وجود انتشار بیانیه میراث فرهنگی در دوم دی ماه سال جاری٬ موافقان طرح همچنان بر دیدگاه‌های خود اصرار ورزیدند و عاقبت در جمع‌بندی مسئولان استان یزد این نتیجه به دست آمد که این شهدا در ضلع شرقی میدان و حسینیه امیرچخماق خاکسپاری شوند. با اینهمه آنچه معلوم نشد٬ رفتار نمایندگانی بود که به عنوان اعضای قوه قانونگذاری در "حرف مفت" خواندن و لغو و نادیده گرفتن قوانینی که خودشان تصویب کرده بودند٬ بدعت‌گذار باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین