کد خبر: ۲۸۷۵۸۷
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۷

نوشیدن آب در ایام عید را جدی بگیرید

روزنامه سیستان و بلوچستان در شماره 18929مورخ 20 اسفند ماه خود مطلبی با عنوان 'نوشیدن آب در ایام عید را جدی بگیرید' منتشر کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: دراین مطلب آمده است: با شروع سال نو و آغاز تعطیلات نوروز گاه تغییرات عمده ای در نوع تغذیه افراد به وجود می آید که این تغییرات ممکن است سلامت آنها را به مخاطره بیندازد. دکتر «مسعود شهرکی» متخصص تغذیه و رژیم غذایی درباره تغذیه سالم و نکات بهداشتی لازم در این ایام و با بیان اینکه در تعطیلات سال نو به دلیل افزایش دید و بازدید، مصرف شیرینی و شکلات در بین مردم افزایش می یابد، می گوید: شیرینی ها به دلیل داشتن گلوکز زیاد، جزو پرکالری ترین مواد محسوب می شود و افراط در مصرف آنها موجب افزایش وزن، چاقی و افزایش تری گلیسیرید می شود. تری گلیسیرید یکی از انواع چربی های خون است که افزایش آن در دراز مدت موجب بروز اختلالات قلبی – عروقی می شود. دکتر شهرکی ادامه داد: مواد شیرین سبب افزایش قندخون می شود و جلوی اشتهای افراد را برای صرف ناهار می گیرد بنابراین مصرف بیش از دو دانه شیرینی خشک و یک عدد شیرینی خامه ای در روز به افراد توصیه نمی شود. وی درباره مصرف مغزها در این ایام نیز می گوید: آجیل ها و مغزها از جمله خوراکی هایی است که در این ایام بسیار مصرف می شود. مغزها و آجیل ها به علت داشتن چربی زیاد بسیار پرکالری است و برای افراد لاغر مفید است. علاوه بر آن به دلیل داشتن اسیدهای چرب، موجب کاهش کلسترول مضر می شود. با این حال باید در مصرف آن احتیاط کرد.

وی ادامه می دهد: از بیشتر مغزها و آجیل ها به صورت شور استفاده می شود. نمک موجود در این مواد سبب افزایش فشارخون و تجمع آب در بدن می شود و علاوه بر آن به علت داشتن چربی زیاد سبب افزایش وزن و کاهش اشتها در کودکان می شود؛ بنابراین افراد نباید در مصرف این مواد افراط کنند. دکتر شهرکی تأکید می کند: افراد نباید به هیچ عنوان مصرف سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام را به دلیل خوردن زیاد شیرینی و آجیل ها حذف کنند زیرا هر چند که تنقلات حاوی ارزش های غذایی بالاست اما نمی توان آن را جایگزین غذای اصلی کرد.

این پزشک تغذیه به نکته بسیار مهم دیگری اشاره می کند که اکثر شهروندان در این ایام آن را رعایت نمی کنند. وی می گوید: در این ایام بسیاری از افراد آب کافی مصرف نمی کنند که این امر می تواند مشکلات شایعی مانند یبوست ایجاد کند. آب یکی از مهم ترین و مفیدترین موادی است که از بروز یبوست در افراد جلوگیری می کند و با کاهش مصرف آن، این عارضه در افراد بیشتر به وجود می آید. علاوه بر آن به دلیل اینکه در این ایام مصرف سبزی و سالاد کاهش می یابد، بر شدت این بیماری افزوده می شود.

وی توصیه می کند: انجیر، آلو، کشمش و توت خشک حاوی مقدار زیادی ویتامین A,B و آهن است که می توان آن را جایگزین بسیاری از تنقلات کرد.

انجیر خیس خورده و آلو بخارای خشک هم می تواند به بهبود یبوست کمک کند. 

این پزشک هشدار می دهد: میوه های خشک حاوی انرژی زیادی است و افراط در مصرف آنها موجب چاقی می شود؛ همچنین اگر پیش از غذای اصلی مصرف شود جلوی اشتها را می گیرد.

دکتر شهرکی در پایان صحبت هایش به موضوع کاهش تحرک در این ایام اشاره می کند و می گوید: معمولاً در عید به علت دید و بازدید، میزان تحرک و فعالیت جسمی افراد کاهش می یابد که این امر باعث افزایش چربی، فشارخون و بیماری های قلبی - عروقی می شود. بنابراین افراد باید 20 دقیقه پیاده روی روزانه را در برنامه خود بگنجانند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین