کد خبر: ۲۸۷۷۸۷
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳

یورونیوز: نتانیاهو در حال افول

نتانیاهو در انتخابات پارلمانی سال 2009، در حالیکه حزب لیکود تنها 27 کرسی از 120 کرسی این پارلمان را کسب کرده بود، از سوی شیمون پرز، رییس جمهوری وقت رژیم صهیونیستی مامور تشکیل کابینۀ شد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شبکه یورو نیوز گزارش داد که بنیامین نتانیاهو نیاز به کسب اکثریت آرا در انتخابات پارلمانی پیش رو را دارد تا بتواند یک کابینه یکدست تشکیل بدهد اما تظاهرات متعددی که در شهرهای رژیم صهیونیستی علیه سیاست های داخلی وی برگزار شده است، از چشم انداز خوبی برای وی خبر نمی دهد.

به گزارش ایرنا، یورونیوز افزود، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که حزب لیکود را در انتخابات پارلمانی رهبری می کند در سال 1949 در تل آویو به دنیا آمد و از سال 2009 تاکنون، ریاست کابینه این رژیم را بعهده داشته است. وی در فاصلۀ سال های 1996 تا 1999 نیز نخست وزیری را در راس حزب لیکود در دست داشت.

بنا بر این گزارش، نتانیاهو در این انتخابات، کار سختی در پیش رو دارد. علاوه بر احزاب میانه رو و چپ گرای صهیونیستی ، فهرست مشترکی که احزاب عرب رژیم صهیونیستی برای این انتخابات معرفی کرده اند، می تواند به چالشی برای وی تبدیل شود.

وی در کارزار خود برای انتخابات پارلمانی ، امنیت صهیونیستی ها را شعار خود قرار داده و پروندۀ اتمی ایران نیز بخش مهمی از تبلیغات وی را تشکیل می دهد.

بر اسا س گزارش یورو نیوز، نتانیاهو برای ریاست کابینه آینده، نیاز به کسب اکثریت آرا در این انتخابات را دارد تا بتواند بدون نیاز به ائتلاف با دیگر احزاب، یک کابینه یکدست تشکیل بدهد.

برای رسیدن به این هدف، همانطور که خود در تمام دیدارهای عمومی اش تکرار می کند، به آرای مردم نیاز دارد. با اینحال در روزهای اخیر، تظاهرات متعددی که در شهرهای رژیم صهیونیستی علیه سیاست های داخلی وی برگزار شد، از چشم انداز خوبی برای حزب لیکود خبر نمی دهد.

رقبای بنیامین نتانیاهو از جمله اسحاق هرزوق، رهبر حزب اتحاد کارگران یا تزیپی لیونی، رییس حزب جنبش نیز بر همین مساله یعنی مشکلات داخلی رژیم صهیونیستی و به ویژه اقتصادی تکیه می کنند. افزایش بهای کالا، خدمات درمانی و بویژه مسکن در رژیم اشغالگر قدس به نارضایتی ها افزوده و موجب کاهش محبوبیت نتانیاهو شده است؛ محبوبیتی که وی برای به دست آوردن آن راهی طولانی طی کرده بود.

وی تا پیش از رسیدن به نخست وزیری، سال ها سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل بود و هدایت وزارتخانه هایی مانند امور خارجه و دارایی را نیز بعهده داشت. نتانیاهو بخشی از این محبوبیت در میان صهیونیست ها را به خروج از کابینه آریل شارون در اعتراض به تخلیه صهیونیست ها از 10 شهرک ساخته شده در غزه مدیون است. همین مانور سیاسی موجب شد که در سال 2002 از سوی شیمون پرز برای تشکیل کابینه انتخاب شود.

وی در دور دوم و سوم نخست وزیری خود نقش مهمی به ناسیونالیست ها و ارتودکس های رژیم صهیونیستی داد.

بخش مهمی از درگیری با فلسطینی ها نیز در هر دو کابینه وی اتفاق افتاده است. در دورۀ نخست وزیری وی که تنها یک توافقنامۀ امضا شده با مقامات فلسطینی در کارنامۀ خود دارد، بر شدت شهرک سازی ها در اراضی اشغالی نیز افزوده شد.

نتانیاهو در انتخابات پارلمانی سال 2009، در حالیکه حزب لیکود تنها 27 کرسی از 120 کرسی این پارلمان را کسب کرده بود، از سوی شیمون پرز، رییس جمهوری وقت رژیم صهیونیستی مامور تشکیل کابینۀ شد.

گزارش یورونیوز می افزاید، این انتخابات آغاز اختلاف میان بنیامین نتانیاهو و تزیپی لیونی، رهبر حزب لیکود شد که توانسته بود 28 کرسی از پارلمان را از آن خود کند. پس از این انتخابات، حزب لیکود اعلام کرد با نزدیکی به احزاب چپ مانند اتحاد کارگران، رهبری اپوزیسیون دولت بنیامین نتانیاهو را بعهده گرفت.

دولت ائتلافی راست وی با 69 رای اعتماد در مقابل 45 رای منفی در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از روز سی و یکم مارس 2009 کار خود را آغاز کرد. این دور از نخست وزیری وی با دور جدیدی از مذاکرات با فلسطینی ها همراه بود. اگرچه این مذاکرات بارها به دلیل عدم پذیرش شرایط از سوی دو طرف موفق نبوده اما برای نخستین بار بود که نتانیاهو در جریان این مذاکرات، از تشکیل دو کشور مستقل سخن گفت.

وی در سخنانی در چهاردهم ژوئن 2009 گفت که اگر به ما ضمانت های لازم برای خلع سلاح فلسطینی ها داده شود و همچنین به توافق هایی برای امنیت رژیم صهیونیستی دست یابیم، و اگر فلسطینی ها رژیم اشغالگر قدس را بعنوان یک 'کشور یهودی' به رسمیت بشناسند، ما هم آماده هستیم در کنار کشور فلسطین غیرمسلح به یک توافق صلح واقعی دست یابیم.

بنیامین نتانیاهو به رغم این سخنان و مخالفت متحدان خود یعنی کشورهای غربی و در راس آن ها آمریکا، بارها توافقات صلح با دولت خودگردان فلسطین را زیر پا گذاشته است. این رفتارها موجب نارضایتی رهبران غربی از جمله باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا شد که اوج آن در جریان مربوط به سخنرانی بنیامین نتانیاهو در کنگرۀ آمریکا بروز کرد.

به گزارش یورو نیوز، رییس جمهوری آمریکا که مخالفت خود با این سخنرانی را اعلام کرده بود، برای اعلام این نارضایتی حتی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار هم نکرد.

این گزارش تصریح می کند، حیف و میل اموال و بودجۀ دولتی توسط سارا، همسر او که در آستانۀ انتخابات در رسانه های رژیم صهیونیستی بارها مطرح شده است، نیز دلیل دیگری بر نارضایتی از وی است.

منتقدان نتانیاهو به این مساله عنوان "باتل گیت” داده اند و در نظرسنجی ها نیز یکی از دلایل کاهش محبوبیت وی عنوان شده است. جوانان بیکار از مهمترین مخالفان بنیامین نتانیاهو هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین