آفتابنیوز : کاظم جلالی روز یکشنبه در جلسه علنی مجلس که به عنوان موافق کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای داوطلبانه برجام سخن می گفت در تذکری آیین نامه ای افزود: گفته شده که این مصوبه برای ذلت ملت ایران است که این توهین به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و امضا کنندگان این طرح و طراحان آن است.
وی ادامه داد: آیا ما به دنبال ذلت ملت ایران هستیم؟ به نظر می رسد این صحبت، ادبیات فاخری نیست که برخی نمایندگان آن را بیان و به همکاران خودشان توهین کردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امروز می خواهیم یک تصمیم مهم بگیریم و نیاز داریم در فضایی با آرامش و غیر احساسی و معقول مطالب خود را مطرح کنیم.
**ایجاد صف حق و باطل غلط استجلالی افزود: برخی رسانه ها نیز تلاش می کنند که صف ابوسفیان و حضرت علی(ع) یا صف یزید و امام حسین(ع) درست کنند که به نظر می رسد این فضای رسانه ای شایسته ایران نیست.
وی ادامه داد: مخالفان طرح از نظر ما برادران دلسوزی هستند و به لحاظ اجتهاد و فهم به این نتیجه رسیده اند که مخالفت کنند و احترام آن ها محفوظ است لذا ایجاد چنین صفی غلط است و نباید تکرار شود.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی همچنین در موافقت با کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران بر اجرای برجام گفت: رهبر معظم انقلاب دستوری فرمودند که در بحث هسته ای جامعه را به دوقطبی تبدیل نکنیم که ما باید از ایشان اطاعت کنیم و تلاش های ما وحدت بخش و وحدت آفرین باشد.
جلالی اظهار داشت: بر همین اساس علی لاریجانی رییس مجلس در زمان مطرح کردن طرح به من گفت با فراکسیون های مختلف مجلس و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی هماهنگ باشید که جلسه ای را با دبیرخانه گذاشتیم و نقطه نظرات مطرح شد و درباره نقطه نظرات آن ها ما وارد بحث شدیم.
وی ادامه داد: همچنین جلسه ای را رییس مجلس گذاشت که من و علیرضا زاکانی حضور داشتیم و یک ساعت طرح توضیح داده شد. پس از آن آقای زاکانی سه شنبه شب هفته قبل با دوستان خود جلسه ای داشتند و صبح چهارشنبه زنگ زد و گفت دوستان گفته اند حتما باید با لاریجانی جلسه ای داشته باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: وقتی به رییس مجلس این موضوع را بیان کردم، وی به رغم اینکه آماده حضور در جلسه علنی بود مدیریت جلسه را به آقای ابوترابی واگذار کردند و جلسه شکل گرفت.
جلالی افزود: در آن جلسه دکتر لاریجانی کل طرح و محتویات آن را توضیح داد و در انتها سوال کرد اگر شما به دنبال رد برجام هستید ما چنین اعتقادی نداریم و شما می توانید طرح خود را بیاورید و ما هم طرح خود را بیاوریم اما اگر به دنبال رد نیستید، می توانیم تفاهم کنیم.
وی یادآور شد: در آن جلسه سید محمود نبویان گفت من به دنبال رد هستم و طرح خود را آماده می کنم و ارایه می دهم که رییس مجلس نیز استقبال کرد و گفت شفافیت مناسب و خوب است. سایر افراد نگفتند که به دنبال رد هستند.
این نماینده مجلس ادامه داد: پنج شنبه و جمعه نیز جلساتی گذاشته شد و در پایان جلسه مهرداد بذرپاش گفت من حاضرم فردا از پشت بلندگو اعلام کنم که موافق این طرح هستم اما شما اجازه دهید ابتدا گزارش این کمیسیون خوانده شود که در آنجا دکتر لاریجانی گفت ما تلاش خود را انجام می دهیم.
جلالی اضافه کرد: حتی در خواندن گزارش کمیسیون نیز آقای لاریجانی گفت به دوستانی که نمی خواهند در جلسه حضور پیدا کنند، بگویید شرکت کنند تا بتوانیم از این ماجرا خلاص شویم و کشور را از این گردنه عبور دهیم.
رییس مرکز پژوهش های مجلس در ادامه به سخنان برخی نمایندگان در نقل قول از وندی شرمن اشاره کرد و گفت: چرا ما از آقای سید حسن نصرالله مطلبی را بیان نکنیم که در 15 مهر گفت اسرائیل تلاش کرد تا جلوی توافق هسته ای میان ایران و 1+5 را بگیرد اما این توافق که به زودی فرصت های زیادی برای ایران ایجاد و درهای زیادی را برای این کشور باز می کند، حاصل شده است. این سخن کسی است که ما او را قبول داریم.
جلالی یادآور شد: سید حسن نصرالله همچنین پیش از این گفته بود شکی نیست که توافق هسته ای برای منطقه توافقی بزرگ و مهم خواهد بود.
وی ادامه داد: اینکه ما به دشمنان خود برای کوبیدن مسوولان صادق خود استناد کنیم درست و اخلاقی نیست. البته همه ما بر این توافق داریم که خانم شرمن و اوباما و کری دلسوز این کشور نیستند و هر چقدر بتوانند تلاش می کنند تا بین ما اختلاف ایجاد کنند.
نماینده مردم شاهرود در مجلس گفت: گفته اند چه ضرورتی دارد که طرح آورده شود که باید بگویم برخی مصوباتی که ما در مجلس داریم که در حال حاضر نیز در یکی از مواد این طرح، آن ها را لغو می کنیم. این ها در مغایرت با برجام و اجرای آن قرار دارد و دست دولت را می بندد لذا باید این موضوع تعیین تکلیف می شد.
**چرا درباره انتقال سوخت در دولت گذشته اعتراضی نشد؟جلالی ادامه داد: همچنین رهبر معظم انقلاب به صراحت در جلسه با اعضای خبرگان فرمودند در چنین مساله مهمی که نمی شود مجلس را کنار گذاشت؛ پس این موضوع برایمان افزود تا این کار را انجام دهیم. هیچکدام از ما نه گاوبندی داریم و نه اینگونه است که دولت را مطلق قبول داشته باشیم حتما نقدهایی هم نسبت به عملکرد دولت داریم اما اینجا یک مساله ملی است.
وی افزود: باید تلاش کنیم این وضعیت از بین برود و بتوانیم از این مخمصه عبور کنیم.
رییس مرکز پژوهش های مجلس گفت: خوب نیست با زبان طعنه و کنایه باهم صحبت کنیم و باید کمی باهم صریح باشیم و بدانیم که بخشی از وضعیت امروز کشور نتیجه سیاست های گذشته و اظهارنظرهای غیرکارشناسی است.
جلالی اظهارداشت: دوستانی که می گویند با برجام تحریم ها لغو نمی شود، بگویند تحریم ها چگونه ایجاد شده است؟ چرا زمانی که برخی می گفتند تحریم ها کاغذ پاره است اعتراضی نشد؟
وی افزود: ما اکثریت اصولگرایان در برابر انتقال سوخت در دولت گذشته سکوت کردیم و حال باید نگاه ما نگاه منصفانه باشد و باید چشمهایمان را بشوییم و با عینک بدبینی نگاه نکنیم و مذاکره کنندگان را خائن ندانیم.
این موافق طرح برجام ادامه داد: عبارت هایی که رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره کنندگان هسته ای بکار برده اند اگر برای هر کسی دیگری بکار برده شده بود ما چه تابویی از آن ها می ساختیم و می گفتیم نباید از آن ها نقد شود.
رییس مرکز پژوهش های مجلس گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار هیات دولت در مورد مذاکرات اظهارنظر کردند و فرمودند این مذاکرات انجام شده و برخی نکات دارد که خود آقایان در حال حل آن هستند. ما باید کدهای مختلف فرمایشات آقا را کنار هم بگذاریم.
جلالی افزود: البته رهبر معظم انقلاب روی دو نکته حساس هستند و ما نیز به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی مقلد حضرت آقا هستیم و از ایشان اطاعت می کنیم.
وی ادامه داد: مدرس در زمانی حرف می زد که رضاخان بر این کشور حکومت می کرد اما ما در زمانی حرف می زنیم که یک ولی فقیه هوشمند، دقیق و کارشناس دلسوز بر راس این حکومت است.
نماینده مردم شاهرود در مجلس گفت: آیا دکتر لاریجانی که در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور دارند و سابقه تاریخی عمر وی نیز نشان داده که مقلد رهبری هستند، نظر ایشان درباره برجام را نمی فهمند اما برخی از دوستان که با واسطه هایی در برخی جاها ارتباط دارند بهتر می فهمند؟
جلالی افزود: ما مذاکرات سیاسی و فنی را انجام دادیم که مذاکرات فنی را دکتر صالحی انجام داده است که شخصی متقی و خالص است. صالحی وزیر خارجه احمدی نژاد بوده و اگر قرار بود نفسانی برخورد کند حتما باید طور دیگری برخورد می کرد اما در جلسه غیر علنی چه گزارشی داد؟ صالحی یک کارشناس است.
وی ادامه داد: شخصیتی مثل صالحی که در دولت های مختلف مسئولیت داشته و فراجناحی و دلسوز کشور است و در سنی نیست که بخواهد هوا و هوسی داشته باشد، آیا نباید سخن او را حجت قرار دهیم؟
**مذاکره کردیم، بیانیه سیاسی ندادیمرییس مرکز پژوهش های مجلس گفت: برجام لغزندگی دارد، چه کسی گفته که لغزندگی ندارد؟ ما مذاکره کرده ایم، بیانیه سیاسی که نداده ایم.
جلالی افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند یک جایی آن ها کوتاه آمدند و یک جایی ما می دانیم که باید کوتاه بیاییم پس حتما لغزندگی ها وجود دارد.
وی ادامه داد: ما در مجلس شورای اسلامی باید بیاییم جلوی لغزندگی های موجود را بگیریم که این طرح همین کار را انجام می دهد.
این نماینده مجلس گفت: در ماده واحده که ما آورده بودیم 'به دولت اجازه داده می شود' در روز آخر دکتر زارعی گفت بگویید 'دولت می تواند' لذا ماده واحده براساس پیشنهاد وی تغییر کرد.
جلالی افزود: در بحث فتوای رهبر معظم انقلاب ما فتوا را قانون نکردیم چرا که همه می فهمیم که فتوا فراتر از قانون است. چرا آورده ایم؟ به دلیل این است که این یک سند بزرگ و تاریخی است.
وی تصریح کرد: آن وحشیانی که جنگ جهانی اول و دوم را بوجود آوردند، بدانند رهبر پاکیزه یک نظام اسلامی یک چنین اعتقادی را دارند و ما این را به عنوان یک سند افتخار آورده ایم.
این موافق طرح برجام ادامه داد: دوستان می گویند ممکن است آن ها تحریم ها را لغو نکنند که به آن ها می گویم اگر آن ها تحریم ها را لغو نکنند ما نیز برجام را اجرا نمی کنیم.
رییس مرکز پژوهش های مجلس گفت: ما نماینده مردم هستیم و باید تصمیم تاریخی بگیریم و برجام را تایید نمی کنیم بلکه به دولت اجازه می دهیم تحت شرایطی برجام را اجرا کند.