آفتابنیوز : وزیران عضو مجمع کشورهای صادر کننده گاز (جی.یی.سی.اف) در نشست فوق العاده امروز (شنبه) که دقایقی یپش پایان یافت، مواد این بیانیه را بررسی و تصویب کردند.
پیش نویس بیانیه سومین نشست سران، روز گذشته (جمعه) پس از مذاکرات گروه های بلندپایه کشورهای عضو آماده و به نشست فوق العاده وزیران برای تأیید نهایی ارائه شد.
این پیش نویس نیز امروز در نشست وزارتی فوق العاده مجمع کشورهای صادرکننده گاز مورد تصویب اعضا قرار گرفت. این بیانیه شامل موادی است که دبیرخانه باید آنها را پس از اینکه از سوی اجلاس سران جی.یی.سی.اف تأیید شد به اجرا درآورد.
به گزارش ایرنا، از جمله نکات مهمی که در این بیانیه بر آن تأکید شده، نقش همکاری و هماهنگی میان کشورهای عضو جی.ای.سی.اف با هدف سرمایه گذاری های مشترک و تقویت همکاری های مشترک میان کشورهای عضو است.
نشست وزارتی فوق العاده مجمع کشورهای صادرکننده گاز امروز به ریاست بیژن زنگنه وزیر نفت ایران برگزار شد.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در ابتدای شروع نشست وزارتی فوق العاده اظهار داشت: موضوع اصلی نشست فوق العاده وزیران بحث و بررسی در مورد دستور کار و بیانیه سومین نشست گازی سران جی یی سی اف است.
وی افزود: یکی از ویژگی های اصلی سومین نشست گازی سران تعداد وزیران و مقام های دولتی اعضاست که در آن شرکت کرده اند که نشان دهنده اهمیتی است که دولت ها برای این موضوع قائل هستند.
زنگنه خاطرنشان کرد: به عنوان میزبان سومین نشست سران، جمهوری اسلامی ایران مفتخر به میزبانی از ٩ تن از سران کشورهای عضو مجمع به همراه رئیس جمهوری ترکمنستان است که حضور وی سطح برگزاری این نشست را بسیار ارتقاء داده است. بدون شک این نشست، زمینه را برای تبادل نظر، همکاری های هرچه بیشتر و همگرایی میان اعضای فعلی مجمع و نیز تشویق دیگر دولتها برای پیوستن به جی.یی.سی.اف هموار می کند.
سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز روز دوشنبه (دوم آذرماه) با حضور سران 9 کشور و به ریاست حجت الاسلام و المسلین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار خواهد شد.
تاکنون حضور رئیسان جمهوری کشورهای بولیوی، روسیه، گینه استوایی، نیجریه، ونزوئلا و عراق و همچنین نخست وزیر الجزایردر این اجلاس قطعی شده است. رئیس جمهوری ترکمنستان نیز به عنوان میهمان ویژه در این اجلاس حضور خواهد یافت.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و امارات ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند و هلند، نروژ، عراق، عمان و پرو به عنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند.