آفتابنیوز : هر دارويي که مصرف مي کنيم علاوه بر اثرات مثبتي که دارد عوارض جانبي نيز بر جاي مي گذارد. برخي از داروها مي توانند باعث آسيب معده شوند و مشکلاتي مانند زخم، خونريزي، افزايش اسيد معده و غيره بروز کنند.
در اين مطلب با چهار داروي آسيب رسان به معده بيشتر آشنا مي شويم.
آسپيرين
آسپرين به طور گسترده اي در درمان دردها و تب استفاده مي شود. اين قرص باعث ايجاد زخم هاي ريز در معده شده و احتمال خونريزي گوارشي را افزايش مي دهد. آسپيرين مانع از توليد پروستاگلاندين ها مي شود. اين مواد که توسط بدن توليد مي شوند، در حفاظت از مخاط معده و روده نقش دارند.
ايبوبروفن
ايبوبروفن از خانواده ي ضدالتهاب هاي غيراستروئيدي است که به شدت به مخاط دستگاه گوارش آسيب زده و باعث ايجاد زخم ها و سوراخ هايي در معده مي شود. عوارض جانبي ايبوبروفن از نظر شدت بيشتر از آسپيرين است.
قرص هاي 200 ميلي گرمي مانند ادويل بدون نسخه به فروش مي رسند و به همين دليل اين مسکن ها جزو داروهاي پرمصرف بين مردم محسوب مي شوند. البته بيش از اين دوز يعني ايبوبروفن 400 ميلي گرم با تجويز و نسخه پزشک به فروش مي رسد.
يادتان باشد که بدون تجويز پزشک نبايد ايبوبروفن را بيش از سه بار در روز مصرف کنيد. توصيه مي کنيم داروهاي ضدالتهاب را بين غذا و با يک ليوان آب مصرف کنيد.
تا حد امکان از مصرف خودسرانه اين داروها بپرهيزيد و براي برطرف کردن سردردهاي ساده به سراغ ادويل نرويد.
کورتون ها
مصرف کورتون باعث درد معده بخصوص در شروع مصرف مي شود، اما زخم يا سوراخي در معده ايجاد نمي کند. در عوض در افراد حساسي که دچار زخم هستند مصرف اين داروها باعث کند شدن روند بهبودي مي شود. بايد بدانيد که مصرف کورتون ها باعث افزايش ترشح اسيد معده مي شود.
پلاويکس
به گزارش آريا،قرص هاي ضدانعقاد خون که براي تسهيل گردش خون و کمک به پيشگيري از سکته قلبي و مغزي و همچنين ديگر مشکلات مربوط به جريان خون مانند تصلب شرايين مصرف مي شوند، امکان خونريزي معده را بالا مي برند. در واقع افزايش احتمال خونريزي در مخاط معده جزو عوارض جانبي اين داروها محسوب مي شود.
توصيه مي کنيم اين داروها را در حين غذا ميل کنيد. اگر سابقه خانوادگي زخم معده را داريد و يا خود را مستعد آن مي بينيد، حتما اين مسئله را با پزشک در ميان بگذاريد.