آفتابنیوز : دکتر محمد سعید نوری نایینی، رئیس مستقل شورای سازمان خواروبار ملل متحد در این باره می گوید: حداکثر سهم اشتغال در بخش کشاورزی کشورهای توسعه یافته زیر پنج درصد است اما هنوز حدود 20 درصد اشتغال کشور مربوط به کشاورزی است و این افتخاری برای ایران است هم چنین در برنامه های دولت از آن به عنوان یکی از اهداف کشاورزی یاد می شود این در حالی است که در کشاورزی پیشرفته سهم اشتغال تا این حد زیاد نیست.
وی یادآور می شود: برای رسیدن به کشاورزی توسعه یافته راهی جز کاهش سهم اشتغال در این بخش وجود ندارد و باید ماشین به جای نیروی انسانی وارد این عرصه شود.
همچنین دکتر عیسی کلانتری، وزیر سابق کشاورزی و دبیرکل خانه کشاورز معتقد است که برای ایجاد 350 هزار شغل در بخش کشاورزی، هفت هزار میلیارد تومان سرمایه مورد نیاز است در حالی که با شیوه کنونی سرمایه گذاری بانک ها در بخش کشاورزی تنها ایجاد 35 هزار شغل جدید امکان پذیر است.
دکتر کلانتری می گوید: در حال حاضر 40 درصد بیکاری پنهان در بخش کشاورزی وجود دارد و حتی حفظ اشتغال موجود در این بخش کار بزرگی است.
وی می افزاید: سیستم بانکی سالانه سه هزار میلیارد تومان وام به بخش کشاورزی اختصاص می دهد که حدود دو هزار و 200 میلیارد تومان آن مربوط به استمهال وام های قبلی است که از 800 میلیارد تومان باقی مانده، 550 میلیارد تومان صرف وام های جاری می شود و مابقی با آورده کشاورزی حداکثر 300 میلیارد تومان است که این مبالغ به هیچ عنوان برای تقویت این بخش کافی نیست.
با این اوصاف و با توجه به موارد ذکر شده چه خوب بود که وزارت جهاد کشاورزی در تدوین اهداف خود در ابتدای راه قدری واقع گرایانه عمل می کرد و به جای طرح چند هدف ایده آل و در عین حال متناقض، راه تحقق را بر روی تمامی اهداف بخش کشاورزی نمی بست.