آفتابنیوز : دکتر محمدرضا ناظر در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه به طور کلی عفونت ادراری در زنان جوان (۱۸ تا ۴۵ سال) شایع است، اظهار کرد: ۸۰ درصد بانوان در طول عمر خود حداقل یک بار دچار عفونت ادراری میشوند، اما احتمال این عفونت در مردان و کودکان کمتر است.
وی اضافه کرد: حتی ممکن است پسر بچهها قبل از ختنه شدن ،عفونت ادراری داشته باشند اما بعد از ختنه این عارضه برطرف میشود.
ناظر با بیان اینکه مهمترین علت عفونت ادراری، طول مجرای ادرار است، افزود: در بانوان طول مجرای ادرار کوچک است. راه دیگر انتقال عفونت ادراری از طریق خون است و این مهم نادر بوده و چنانچه رخ دهد ممکن است عفونت از جای دیگر بدن نظیر قلب و کلیه به مجاری ادراری سرایت کرده باشد.
وی با اشاره به اینکه دو دسته عفونت ادراری وجود دارد که یکی از آنها عفونت مثانه (سیستیت) بوده که شایعترین و کمخطرترین نوع عفونت است، یادآور شد: معمولا شروع دیگر عفونتها از عفونت مثانه خواهد بود؛ مثل عفونت پروستات یا بافت کلیه که از مثانه شروع میشود. شایعترین علامت عفونت ادراری سوزش، تکرر ادرار و حتی درد لگنی است و البته ممکن است در فردی همه این علائم وجود نداشته باشد.
وی گفت: در افراد سالمند و سالخورده علائم تیپیک نیستند و ممکن است فرد تکرر ادرار داشته باشد، اما عفونت ادراری نداشته باشد. خطرناکترین عفونت ادراری در خانمهای باردار است که حتی در موارد شدید منجر به سقط جنین میشود. هر گونه عفونت ادراری در سنین بالا چنانچه بدون علامت باشد باید درمان شود.
ناظر با اشاره به اینکه مصرف آنتیبیوتیکهایی که در دوران بارداری مضر نباشد، میتواند در رفع این عارضه در زنان باردار موثر باشد، افزود: در کودکان در صورت ایجاد عفونت ادراری باید آزمایش گرفته و مسئله بررسی شود و در مردان باید انسداد و ناهنجاری مادرزادی کلیه و مجاری ادرار وجود نداشته باشد. در صورت تداوم عفونت ادراری در کودکان، احتمال نارسایی و عدم رشد کلیه وجود دارد.
ناظر با تاکید بر اینکه عفونت ادراری در کودکان، مردان و مادران باردار باید بسیار جدی گرفته شود، افزود: چنانچه مردانی از عفونت ادراری رنج میبرند، باید به وجود یکی از موارد از جمله سنگ و توده مجاری ادرار و عفونت ادرار در فرد شک کرد.