آفتابنیوز : مطالعه فعلی بر مبنای تحقیق قبلی این محققان بر روی آنتی اکسیدان فیستین است که نشان می دهد می تواند به درمان زوال روانی مرتبط با سن و مشکلاتی نظیر آلزایمر یا سکته کمک کند.
پاملا ماهر، سرپرست تم تحقیق از آزمایشگاه سلولی نوروبیولوژی سالک کالیفرنیا، در این باره می گوید: «بسیاری از شرکت ها آنتی اکسیدان فیستین را در انواع محصولات سلامت شان می گنجانند اما به قدرکافی آزمایش جدی بر روی این ترکیب انجام نشده است.»
وی در ادامه می افزاید: «ما معتقدیم فیستین می تواند نه تنها برای آلزایمر، بلکه برای بسیاری از بیماری های روانی مرتبط با افزایش سن نقش پیشگیرانه داشته باشد.»
مطالعه قبلی نشان داده است که فیستین موجب کاهش زوال حافظه مرتبط با آلزایمر در موش های مبتلا به این بیماری شد.
محققان در این مطالعه به موش های ۳ ماهه که زودتر از موعد پیر شده بودند، به مدت ۷ ماه روازنه دوز مشخصی فیستین دادند. گروه دیگر با شرایط یکسان غذای مشابه بدون فیستین دریافت کردند.
در طول مطالعه، موش ها تحت تست های گوناگون حافظه و فعالیت قرار گرفتند. محققان همچنین میزان پروتئین های خاص مرتبط با عملکرد مغز، واکنش به استرس و التهاب را در موش ها بررسی کردند.
به گفته ماهر، «در ۱۰ ماهگی، تفاوت بین این دو گروه از موش ها قابل توجه بود. موش های درمان نشده با فیستین در تمامی تست های شناختی مشکلاتی داشتند و همچنین دارای نشانگرهای بالای استرس و التهاب بودند، اما در موش های دریافت کننده فیستین تفاوتی با زمان ۳ ماهگی شان مشاهده نشد.»
به گزارش مهر، به گفته تیم تحقیق، این یافته ها نشان می دهد فیستین برخی تاثیرات شناختی مرتبط با افزایش سن را کاهش می دهد.