آفتابنیوز : به جز مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، چیزهای مهم دیگری هستند که به سالم بودن دهان و دندان کمک می کنند، مانند غذایی که می خورید.
اگر می خواهید با غذایی که می خورید، روی سلامت دهان و دندانتان تاثیر بگذارید چند نکته هست که دوست دارم با شما به اشتراک بگذارم.
1- دهان خود را با غذاهای ترد، ورزش دهید.
همانطور که برای پرورش عضلات دیگر نقاط بدن ورزش می کنید، باید برای فک هایتان نیز چنین کاری بکنید. از آنجا که فک خود را نمی توانید به باشگاه ببرید، جویدن یکی از بهترین راه ها برای قوی نگه داشتن و اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح آن ها است.
وقتی غذاهای فرآوری شده، پوره یا غذاهای بسیار تصفیه شده می خورید، در واقع فک ها را از این تمرین محروم ساخته اید. به جای چنین غذاهایی از موارد سخت، غذاهای حاوی فیبروز مانند سبزیجات خام، آجیل ها و دانه های کامل، گوشت روی استخوان و یا گوشت های جویدنی و خشک استفاده کنید.
2- دهان را با مواد مغذی مورد نیاز تغذیه کنید.
دهان و بدن برای اینکه به بهترین شکل کار کنند، به ویتامین های محلول در چربی نیاز دارند. هر ویتامین محلول در چربی، علاوه بر کمک به بدن برای استفاده و توزیع کلسیم، چندین نقش مهم دیگر بر عهده دارد. ویتامین D برای سلامتمان ضروری است. گذشته از کمک به بهتر شدن فک، این ویتامین به سیستم گوارش، سیستم ایمنی و حتی عملکرد مغز نیز کمک می کند.
با اینکه بدنمان طوری طراحی شده که ویتامین D را از نور آفتاب سنتز کند، اما می توانید آن را با خوردن محصولات حیوانی مانند ماهی های چرب، جگر، پنیر و زرده تخم مرغ از طریق برنامه غذایی خود دریافت کنید. ویتامین K2 نیز برای سلامت استخوان و دندان ها ضروری است. وقتی حیوانات، ویتامین K1 را که در علف و سبزیجات دارای برگ های سبز هستند می خورند، سیستم گوارششان این ویتامین را تبدیل به ویتامین K2 می کند. به همین دلیل است که دام هایی که با علف تغذیه شده اند، نسبت به دام هایی که با غلات تغذیه شده اند، گوشت سالم تری دارند.
3- میکروبیوم را متعادل و متنوع کنید.
برای اینکه بدنتان بهترین عملکرد خود را داشته باشد، باکتری های بد و خوب دهان و روده باید متعادل باشند. بنابراین وقتی برای خوردن وعده بعدی خود اقدام کردید، به خاطر داشته باشید شما مسئول تغذیه تریلیون ها میکروب هستید که داخل بدنتان زندگی می کنند. برای اینکه خوشحالشان کنید، باید غذاهایی میل کنید که حاوی پروبیوتیک باشند.
غذاهای تخمیر شده مانند کفیر، کلم ترش، کامبوچا همگی منابع طبیعی پروبیوتیک هستند. سیر، پیاز و مارچوبه نیز منابع مفیدی هستند.
4- غذاهایی میل کنید که پیام های اپی ژنتیک سالم داشته باشند.
هر کدام از ژن هایتان را می توان به روش های مختلفی تعریف کرد. پیام های اپی ژنتیک، به تعریف ژن ها کمک می کند. هرچه این پیام ها سالم تر باشند، سلول ها، ارگان ها و بالاخره ژن هایتان سالم تر هستند. وقتی غذا می خوریم، اثر انگشت اپيگنتيکش با میکروبیوم صحبت می کند. این صحبت ها بسیار پیچیده است.
وقتی تصمیم می گیرید غذا بخورید، بسیار مهم است به خاطر داشته باشید اگر یک حیوان در معرض نور نبوده باشد، علف نخورده باشد و یا به او آنتی بیوتیک تزریق شده باشد مسلما ترکیب بدنش تغییر می کند. این یعنی پیام اپی ژنتیک داخل سلول تغییر کرده و مسلما این تغییر سالم نبوده است.
منبع: سایت دکتر کرمانی