آفتابنیوز : 
خبرگزاری بیبیسی در گزارشی به بررسی نتایج سفر محمد خاتمی به آمریکا پرداخته است. در این گزارش به سخنرانی خاتمی در دانشگاه هاروارد و کلیسای جامع واشنگتن اشاره شده. جایی که مبدع گفتوگوی تمدنها گفته است: «هیچ کس نمیتواند و نباید به نام دین خشونت بورزد، همانطور که کسی نمیتواند و نباید به نام دموکراسی و حقوق بشر علیه سایرین اقدام نظامی انجام دهد». او در عین حال تأکید کرده است که ادیان بزرگ، به ویژه اسلام، یهود و مسیحیت میتوانند نقش مؤثری در حل مشکلات جامعه مدرن داشته باشند.
بیبیسی میافزاید: سفر دوازده روز خاتمی، با مخالفت شدید گروههای محافظه کار، هم در ایران و هم در ایالات متحده روبرو شده است. در ایران خاتمی با اتهام به رسمیت شناختن اسرائیل مواجه شد و مورد انتقاد شدید قرار گرفت. علاوه بر انتقادات شدید داخلی، میت رومنی فرماندار ایالت ماساچوست نیز دیدار رئیس جمهوری پیشین ایران از دانشگاه هاروارد را مورد انتقاد قرار دارد و از تأمین گارد محافظ هیأت همراه او سر باز زد. رومنی در عین حال خاتمی را به علت حمایت از حملات سازمان جهاد اسلامی علیه اسراییل به شدت نکوهش کرد. همچنین ریک سانتروم ، یک سناتور جمهوری خواه خاتمی را به عنوان «یکی از رهبران مبلغ فاشیسم اسلامی» مورد حمله قرار داد. با اینحال مقامات دولت آمریکا به او اطمینان دادند که تأمین امنیت سفرش را طی دیدار از نیویورک، شیکاگو واشنگتن دیسی، شارلوت اسویل و بوستون برعهده بگیرند.
بیبیسی با اشاره به دفاع بوش از صدور ویزا برای خاتمی که اکنون یکی از مسئولان مؤسسه گفتوگوی تمدنهاست به این مسأله اشاره میکند که دولتمردان آمریکا، این سفر را «پیچیده» خوانده و موضعگیریهای متفاوتی در این مورد داشتهاند.
تام کیسی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفته است که مواضع مثبت خاتمی از جمله محکوم کردن تروریسم از سوی او را تحسین میکند. با این حال او گفت: بسیاری از مواضع خاتمی که در این سفر مطرح شد با آنچه که او طی دوران تصدی ریاست جمهوریاش انجام داد، مغایرت دارد.
در همین حال گراهام آیسون، از مدرسان روابط بینالملل در مرکز پژوهش هاروارد معتقد است اعطای ویزا به محمد خاتمی نشان دهنده انعطافپذیری یا حداقل نتیجه کنجکاوی دولتمردان آمریکا در مورد نتایج سفر او به آمریکاست. به گزارش بیبیسی، آلیسون معتقد است که خاتمی همچنان یکی از شخصیتهای تأثیرگذار در صحنه سیاست ایران است.
او گفت: «خاتمی یکی از 15 بازیگر اصلی در سیستم پیچده سیاست ایران است که برای ما به وضوح قابل درک نیست» . آلیسون که میزبان خاتمی در هاروارد بود گفت: پنج سال بعد از آغاز جنگ علیه تروریسم، هیچ ارتباط ژئوپلتیکی در دنیا، به اندازه رابطه ایران و آمریکا، اهمیت ندارد و سفر خاتمی شاید آغازگر این راه باشد.