آفتابنیوز : خبرگزاری رویترز به نقل از «جیمز متیس» وزیر دفاع
آمریکا گزارش داد که هیچ گونه ملاحظه یا نگرانی درباره انتصاب «جان بولتون»
مشاور جدید امنیت ملی ریاست جمهوری این کشور ندارد.
این خبرگزاری با اشاره به این اظهارات دیشب(سه شنبه شب) متیس، بولتون را فردی جنگ طلب توصیف کرد که از استفاده از قوه قهریه علیه ایران و کره شمالی حمایت کرده است.
رویترز افزود: در بحبوحه گمانه زنی ها درباره احتمال اختلاف دیدگاه متیس و بولتون درباره مسائل مهم ملی، متیس گفت، اواخر هفته در پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) به منظور تحیکم روابط دوجانبه برای نخستین بار با بولتون دیدار می کند.
متیس در گفت و گو با گروهی از خبرنگاران در یک نشست خبری برنامه ریزی نشده اظهار کرد: قرار است این هفته دیدار کنیم و من امیدوار به همکاری با وی (بولتون) هستم. هیچ ملاحظه و نگرانی در کار نیست.
وی گفت: آخرین باری که بررسی کردم او یک آمریکایی است و می توانم با یک آمریکایی کار کنم. کوچکترین نگرانی درباره چنین مسائلی ندارم.
ترامپ در دو هفته گذشته با ایجاد تغییراتی در تیم امنیت ملی خود، بولتون را جانشین «هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی خود کرد . مایک پمپئو نیز جایگزین «رکس تیلرسون» در وزارت امور خارجه شده است.
رویترز در ادامه نوشته است: چنین اقداماتی در جمع محدودی از گروه مشاوران رئیس جمهوری آمریکا نگرانی هایی را درباره احتمال منزوی شدن فزاینده متیس به دلیل دیدگاه هایش و دور زدن وی توسط بولتون برانگیخته است؛ فردی که عنوان «تسلیم شدن یک گزینه نیست» را برای کتاب خاطراتش که در سال 2007 منتشر شد، برگزید.
متیس روابط نزدیکی با مستر و تیلرسون برقرار کرده و به شکل موفقیت آمیزی توانسته از حفظ سربازان آمریکایی در افغانستان و تقویت روابط با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حمایت کند، هر چند ترامپ نسبت به جنگ 16 ساله افغانستان و حمایت ائتلاف ترانس آتلانتیک (دو سوی اقیانوس اطلس) تردید دارد.
متیس درباره احتمال بروز جنگ در شبه جزیره کره نیز هشدار داده و در عین حال راهبرد فشار بر کره شمالی را به دلیل موشک هایی که می توانند آمریکا را هدف قرار دهند، گسترش داده است.
متیس همچنین به عنوان فردی محتاط پس از اعلام تصمیم ترامپ برای مذاکره با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، بسیار نگران بود رئیس جمهوری چیزی بگوید و به شکست روندی منجر شود که وزارت دفاع اوایل ماه جاری به منظور جلوگیری از سخنان علنی مهم درباره کره شمالی آغاز کرد.
از سوی دیگر، بولتون تحلیلگر 69 ساله فاکس نیوز و سرپرست پیشین نمایندگی آمریکا در سازمان ملل پیشتر خواستار تغییر حکومت کره شمالی شده و مذاکره با پیونگ یانگ را رد کرده بود.
وی سال 2003 و در آستانه مذاکرات شش جانبه بر سر برنامه هسته ای کره شمالی، «کیم جونگ ایل» رهبر وقت این کشور را «دیکتاتور ستمگر» توصیف کرد که این کشور نیز بولتون را «خون آشام» خواند.
از سوی دیگر وی به تازگی نیز تصمیم ترامپ برای دیدار با رهبر کره شمالی را «مایه نگرانی و شوک دیپلماتیک» توصیف کرده است، اما ظاهرا از شدت لفاظی های تهاجمی خود در گفت و گوهای اولیه با برخی مقام های کنونی و قبلی آمریکایی کاسته و در پی راهنمایی هایی برای چگونگی نزدیک شدن به متیس بوده است.
رویترز این موضوع را به نقل از افرادی مطرح کرده که از چنین گفت و گوهایی آگاه بودند.
«بِرِی پاول» کارشناس امنیت ملی در اندیشکده شورای آتلانتیک در این زمینه گفته است: برای پیش بینی سبک و سیاق بولتون یا نتیجه گیری درباره این که وی چگونه شورای امنیت ملی را اداره خواهد کرد، هنوز زود است.
ایرنا