آفتابنیوز : بسیاری از خواص سرکه سیب از لحاظ علمی تایید شدهاند که در این مطلب به ۶ خاصیت تایید شده آن برای سلامتی اشاره شده است.
سرکه سیب سرشار از مواد لازم برای سلامتی است. بسیاری از خواص سرکه سیب از لحاظ علمی تایید شدهاند. از جمله این خواص میتوان به کاهش وزن، کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و بهبود دیابت اشاره کرد.
سرکه سیب طبیعی حاوی مادر سرکه، رشتههای پروتئینی، آنزیمها و باکتریهای مفید است، آنها باعث ظاهر تیره رنگ سرکه میشوند، برخی افراد معتقدند بیشترین خاصیت سرکه در مادر سرکه است، اما این موضوع از لحاظ علمی اثبات نشده است.
یک قاشق چایخوری سرکه سیب تنها ۳ کالری دارد که میزان بسیار پایینی است، سرکه سیب علیرغم داشتن مقدار کمی پتاسیم، ویتامینها و املاح معدنی چندانی ندارد، سرکه سیب خوب حاوی اسید آمینهها و آنتیاکسیدانهاست.
سرکه سیب بسیاری از باکتریها را از بین میبرد
سرکه میتواند عوامل بیماریزا از جمله باکتریها را از بین ببرد، سرکه از دیرباز برای پاکسازی و ضدعفونی کردن، درمان قارچهای ناخن، شپش، زگیل و عفونتهای گوش استفاده میشده است،هرچند که بسیاری از این کاربردها در حال حاضر مورد تأیید تحقیقات علمی قرار نگرفتهاند، دو هزار سال پیش بقراط، پدر پزشکی نوین از سرکه برای ضدعفونی زخمها استفاده میکرد.
اگر شما به دنبال یک راه طبیعی برای حفظ مواد غذایی خود هستید، سرکه سیب میتواند بسیار مفید باشد، مطالعات نشان میدهند که سرکه مانع از رشد باکتریهایی مانند E.coli در مواد غذایی میشود.
همچنین گزارشها حاکی از این است که سرکه سیب رقیق شده در درمان جوش صورت موثر است، با این حال تحقیقات علمی این خاصیت سرکه را تأیید نکرده است.
کاهش قند خون و مبارزه با دیابت
تاکنون موفقیتآمیزترین کاربرد سرکه کمک به درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بوده است.
دیابت نوع ۲ به دنبال افزایش میزان قند خون یا به علت مقاومت در برابر انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین، بروز میکند.
با این حال حتی افرادی که به دیابت مبتلا نیستند، از مشکلات و عوارض ناشی از افزایش قند خون در امان نخواهند بود.
گفته میشود افزایش قند خون از دلایل اصلی پیری و بیماریهای مزمن دیگر است. به همین خاطر، حفظ تعادل قند خون برای همهی انسانها بسیار سودمند و ضامن سلامتی آنهاست.
افراد باید مراقب سطح قند خون خود باشند. اجتناب از مصرف کربوهیدرات و قند بسیار مهم است. سرکه سیب در این زمینه تاثیر به سزایی دارد.
اثبات شده است که سرکه برای قند خون و سطح انسولین بسیار مفید است:
افزایش حساسیت انسولین هنگام صرف وعدههای غذایی پرکربوهیدرات از ۱۹ تا ۳۴ درصد و کاهش قابلتوجه گلوکز خون و واکنشهای انسولین
کاهش ۳۴ درصدی قند خون هنگام صرف ۵۹ گرم نان سفید
مصرف ۲ قاشق چایخوری سرکه سیب قبل از خواب میتواند موجب کاهش 4درصدی قند خون شود
تحقیقات متعدد دیگری نشان میدهد که جذب سرکه در موشها و انسانها عملکرد انسولین را بهبود میبخشد و قند خون را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد.
اگر شما در حال حاضر داروهای کاهش قند خون را مصرف میکنید، قبل از مصرف هر نوع سرکه، با پزشک خود مشورت کنید.
کاهش وزن و سوختن چربیهای شکمی با سرکه سیب
مطالعات نشان میدهد سرکه سیب در کاهش وزن موثر است.
سرکه سیب با ایجاد احساس سیری، به شما برای مصرف کالری کمتر کمک میکند و باعث کاهش وزن واقعی میشود.
مصرف سرکه در کنار غذاهای حاوی کربوهیدرات موجب تشدید احساس سیری در شما افزایش میشود و ۲۰۰ تا ۲۷۵ کالری کمتر جذب خواهید کرد.
مطالعه بر روی 175 فرد مبتلا به چاقی نشان داد که مصرف روزانه سیب سرکه بر کاهش چربی شکمی و کاهش وزن موثر بوده است:
۱۵ میلیگرم (۱ قاشق چایخوری): کاهش ۱،۲ کیلوگرم وزن
۳۰ میلیگرم (۲ قاشق چایخوری): کاهش ۱،۷ کیلوگرم وزن
لازم به ذکر است که اضافه یا کم کردن یک مادهی غذایی به ندرت بر وزن افراد تاثیر دارد.
به نظر میرسد که سرکه سیب با ایجاد احساس سیری و کاهش سطح گلوکز و انسولین خون میتواند به کاهش وزن کمک کند. با این حال استفاده تنها از این روش معجزه نخواهد کرد.
کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب
بیماریهای قلبی امروزه مهمترین عامل مرگ و میر در دنیاست.
عوامل بیولوژیک در کاهش یا افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نقش دارند. تحقیقات انجام شده روی موشها نشان داده است بعضی از این عوامل با مصرف سرکه بهبود یافتهاند.
این مطالعات حیوانی نشان میدهد که سرکه سیب موجب کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید میشود. همچنین طبق برخی مطالعات انجام شده، سرکه موجب کاهش فشار خون موشهای صحرایی شده است. این موارد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مشکلات کلیه را افزایش میدهند.
تنها شواهد انسانی مربوط به یک مطالعه دانشگاه هاروارد است. این مطالعه نشان میدهد: زنانی که سالاد را با سرکه مصرف کردهاند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار داشتهاند.
اثر احتمالی سرکه سیب در مبارزه با سرطان
سرطان این بیماری وحشتناک ناشی از رشد غیرقابل کنترل سلولها است.
در فضای آنلاین تبلیغات بسیاری در مورد تأثیرات ضدسرطانی سرکه سیب دیده میشود.
مطالعات متعدد نشان داده است که سرکه سیب میتواند موجب کاهش سلولهای سرطانی و از بین بردن تومورهای کوچک شود.
با این حال این تحقیقات روی سلولهای کشتشده در محیط آزمایشگاه یا موشها انجام شده است. بنابراین نمیتوانند تایید کننده تاثیر آن بر انسان باشند.
تحقیقات انجام شده در چین نشان میدهند که هضم سرکه با کاهش سرطان مری ارتباط دارد. از سوی دیگر تحقیقات انجام شده در یوگوسلاوی نشان داده است که هضم سرکه خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش میدهد. نهایتا میتوان گفت که احتمالا سرکه سیب در جلوگیری از سرطان تاثیر دارد. با این حال تایید این موضوع نیازمند انجام تحقیقات و آزمایشات انسانی بیشتر است.
منبع: باشگاه خبرنگاران