کد خبر: ۵۲۳۹۶۹
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶

چه کنیم تا بعد از ماه رمضان چاق نشویم؟

یک متخصص طب سنتی با اشاره به مصرف به اندازه خوراکی‌ها در ماه رمضان گفت: مصرف برخی مواد غذایی به مرور معده را ضعیف می‌کند و فرد دچار چاقی می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی در خصوص جلوگیری از چاقی در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: افراد در ماه رمضان باید به نوع خوراک خود حتما توجه کنند؛ این ماه بیشتر در سفره ها زولبیا و بامیه وجود دارد که بسیار افراد را تشویق به مصرف می کند، اما باید توجه کنند که این مواد غذایی را اصلا در وعده سحر مصرف نکنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد در زمان افطار تنها از یک نوع ماده غذایی استفاده کنند، خاطر نشان کرد: زمانی که فرد روزه می گیرد و در طول روز مواد غذایی مصرف نمی کند، باعث می شود که در زمان افطار به دلیل این حس گرسنگی علاقه به استفاده از مواد زیادی داشته باشد؛ در زمان سفره چیدن از تمام مواد غذایی استفاده کنند و 10 نوع قلم از مواد وسوسه برانگیز بر سفره خود بگذارند که این اشتباه ترین کار است.

رمضانی با بیان اینکه افراد برای افطار باید از مواد غذایی سبک استفاده کنند، عنوان کرد: افراد باید روزه خود را با یک شربت مثل سکنجبین یا یک لیوان شیر ولرم و یا چایی باز کنند؛ پس از مصرف نوشیدنی باید 15 دقیقه به خود زمان دهند تا این ماده هضم شود و بعد از این زمان می‌توان جامدات استفاده کرد.

مایعات و جامدات را هرگز با هم استفاده نکنید
وی با تاکید بر اینکه مصرف همزمان جامدات و مایعات برای سلامت بدن مضر است، مطرح کرد: افراد باید هنگام استفاده از مایعات و جامدات آن ها را با فاصله زمانی 15 الی 20 دقیقه استفاده کنند؛ زمانی که افراد مایعات و جامدات را با هم استفاده می‌کنند به ضعف معده و عواقب دیگری مانند نفخ کردن، ترش کردن و سنگین شدن مبتلا می‌شوند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد می توانند روزه خود را با خرما باز کنند، افزود: افراد سعی کنند به جای استفاده از زولبیا و بامیه از خرما استفاده کنند؛ خرما حاوی قند طبیعی است و همراه با شیر بهترین ماده برای باز کردن روزه است، قند خرما بی حالی در فرد را برطرف می‌کند و انرژی کافی بدن را محیا می‌کند.

رمضانی با تاکید بر اینکه در زمان افطار نباید پرخوری کرد، عنوان کرد: در ماه رمضان باید در مصرف حلیم و کله و پاچه دقت کرد، میزان مصرف حلیم باید به اندازه یک کاسه متوسط باشد تا حجم زیادی از معده را پر نکند، اغلب افراد در اثر خوردن زیاد این ماده غذایی ترش می‌کنند و معده آن ها به مرور ضعیف می شود لذا باید از پرخوری در این ماه پرهیز کنند.

وی با اشاره به اینکه افراد باید از درهم خوری پرهیز کنند، عنوان کرد: در هم خوری به معنی استفاده همزمان از چندین ماده غذایی است؛ زمانی که افراد مواد غذایی را یکی پس از دیگری مصرف می‌کنند، این مواد در معده امکان هضم خوبی ندارند و فاسد می‌شوند به همین علت است که وقتی چند ماده غذایی را با هم می خوریم یا در استفاده از آن ها زیاده روی می‌کنیم، دچار نفخ، دل درد و در صورت شدت گرفتن، دچار اسهال و استفراغ می‌شویم.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه باید در وعده سحر از مصرف حلیم پرهیز شود، تصریح کرد: حلیم باعث تشنگی در طول روز می‌شود؛ همچنین افراد در زمان سحری نباید پرخوری کنند، این تفکر که «چون قرار است یک روزه گرسنه باشم باید سحری زیاد مصرف کنم» اشتباه است.

چرا باید از درهم خوری پرهیز کرد؟
رمضانی با تاکید بر اینکه علت اصلی چاقی در ماه رمضان درهم خوری و برهم خوری است، گفت: درهم خوری یعنی استفاده همزمان از مایعات و جامدات، این بدترین شکل استفاده از غذا است، مایعات پس از 15 الی 20 دقیقه در بدن هضم می شود و جامدات حدود یک الی سه ساعت، پس باید بعد از این زمان‌ها مواد دیگری استفاده کنیم، برهم خوری هم یعنی این غذا‌ها را یکی پس از دیگری بدون هیچ فاصله‌ای مصرف کنیم.

وی یاد آور شد: زمانی که حس می‌کنید غذایی در معده شما هضم نشده،  برای هضم نیاز به گذشت زمان دارد؛ این ماده غذایی را با حلیم استفاده نکنید چرا که ضعف معده و سردی را به همراه دارد و به فرد احساس بیماری می‌دهد لذا افراد باید در مصرف مواد غذایی ملاحظه کنند تا دچار بیماری نشوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین