آفتابنیوز : «علی شاه مرادی» با اشاره به اینکه قم در بحث مکانیزاسیون زراعی جایگاه خوبی دارد اما در بخش مکانیزاسیون باغی نیازمند نوسازی تجهیزات است، گفت: در حال حاضر خدمات مکانیزه کشاورزی در قم به مزارع دارای وسعت 10 هکتار و باغهای بیش از یک هکتار، ارائه میشود.
وی با بیان اینکه ماشینآلات مکانیزه بخش کشاورزی باید دارای پلاک و بیمه شخص ثالث باشد، ادامه داد: همچنین برای استفاده از ماشینآلات مکانیزه کشاورزی همچون تراکتور و کمباین در مزارع و باغها، رانندگان باید گواهینامه مخصوص این وسایل را داشته باشند تا بتوانند مجوز فعالیت حرفهای در این بخش را کسب کنند.
وی با اشاره به فعالیت 47 کمباین بومی و 60 کمباین مهاجر در استان قم، ادامه داد: هماکنون صد درصد برداشت کلزا و بیش از 99 درصد برداشت غله استان بهصورت مکانیزه انجام میشود و تنها در بخشهای کوهستانی استان که امکان تردد کمباین وجود ندارد، برداشت محصول به صورت سنتی صورت میگیرد.
رئیس اداره توسعه فناوریهای مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: بیش از 1400 دستگاه تراکتور در زمینهای کشاورزی استان فعالیت میکند که بیشتر آنها ساخت داخل است.
شاه مرادی افزود: هماکنون 140 تراکتوردار حرفهای در قم مشغول به فعالیت هستند و بقیه تراکتورها توسط کشاورزان استان به کارگیری میشود.
وی اظهار کرد: تراکتورهای ایرانی بیشترین سهم بازار این محصول در قم را به نام خود ثبت کرده است، چون هم قیمت آنها نسبت به نمونههای خارجی مناسب است و هم اینکه از پشتیبانی خدمات مطلوبی برخوردار است.
وی ادامه داد: قیمت هر دستگاه تراکتور با ادوات دنباله بند آن به طور میانگین یک میلیارد ریال است که برای تهیه آن، تسهیلات بانکی به بهرهبرداران مزارع دارای وسعت 10 هکتار و باغهای بیش از نیم هکتار و دارندگان گواهینامههای رانندگی کمباین و تراکتور و نیز شرکتهای خدماتی حمایتی مکانیزاسیون ارائه میشود.
منبع: ایسنا