آفتابنیوز : مرادپور، کارشناس کشاورزی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه استان مازندران و شمال کشور به جهت دارا بودن رطوبت کافی محل مناسبی برای پرورش و تولید قارچ خوراکی محسوب میشود، اظهار کرد: کشاورزان در شمال کشور به خصوص استان های مازندران و گیلان شالیکار هستند و پس از برداشت برنج نیمی از سال بیکار بوده و زمین شالی هم خالی میماند.
وی با بیان اینکه کشاورزان پس از برداشت برنج میتوانند به سمت تولید قارچ که بسیار هم مفید و سودآور است روی بیاورند، یادآور شد: بر اساس بررسیها و آزمایشاتی که صورت گرفته بزرگترین خاصیت قارچ، ضد سرطان بودن آن است به خصوص که این گیاه از سرطان خون جلوگیری میکند.
استاد دانشگاه آزاد چالوس و پیام نور نوشهر از قارچ به عنوان محصولی سرشار از آهن یاد کرد و گفت: این ماده مغذی دارای ویتامین B1 ، A ، C ، K ( پتاسیم)، مواد معدنی و سرشار از انرژی بوده و همچنین برای تنظیم فشار خون، کاهش کلسترول و لاغری بسیار مفید است.
مرادپور با تاکید براینکه مصرف قارچ در خانمها به دلیل سیکل قاعدگی و کمبود آهن باید بیشتر از آقایان باشد، تصریح کرد: در آقایان نیز مصرف قارچ برای جلوگیری از سرطان پروستات بسیار مفید است اما این ماده مغذی برای کسانی که مشکل معده دارند توصیه نمیشود.
وی افزود: به دلیل خواص فراوان، مصرف یک وعده قارچ در سبد غذایی خانواده ها توصیه میشود.
این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه کشت قارچ بسیار آسان است و نیاز به فضای زیادی ندارد، افزود: پرورش قارچ توسط همه افراد چه فارغ التحصیل دانشگاه و چه افراد عادی انجام میشود و این تولید نیاز به تخصص خاصی ندارد.
مرادپور با تاکید بر اینکه قارچ رطوبت دوست و گرما دوست است، خاطرنشان کرد: بنابراین این محصول پرفایده در شمال کشور به خوبی پرورش می یابد و تنها نیازمند مراقبت و رعایت برخی نکات بهداشتی است.
وی با اشاره به اینکه قارچ به آلودگی بسیار حساس است، تصریح کرد: قارچ خوراکی بیش از 50 نوع دارد اما در مازندران و به طور کل استان های شمالی فعلا قارچ دکمه ای و صدفی تولید میشود.
مرادپور ادامه داد: طی سال های اخیر گرایش به تولید قارچ افزایش یافته است اما فضا برای کار بیشتر وجود دارد؛ با توجه به اینکه اکثر فارغ التحصیلان ما که بیکار هستند میتوانند به تولید قارچ روی بیاورند زیرا از نظر اقتصادی به صرفه است و نیازمند فضا و سرمایه زیادی نیست.