آفتابنیوز : نسرین ایروانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به لزوم جایگزین کردن آهن موجود در گوشت برای گیاهخواران و کسانی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، اظهار کرد: این باور غلط در جامعه وجود دارد که آهن روزانه مورد نیاز تنها میتواند از طریق مصرف گوشت تامین شود.
وی ادامه داد: با این حال متاسفانه مصرف گوشت میتواند برای گروهی از جامعه ممکن نباشد. همچنین مصرف گوشت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را به خصوص در کسانی که سابقه خانوادگی دارند افزایش میدهد. به همین دلیل گیاهخوارها و دیگر افرادی که از مصرف گوشت اجتناب دارند، باید این عنصر مهم را از طریق مصرف گیاهان یا خشکبار تامین کند.
این کارشناس تغذیه گفت: البته نباید از یاد برد که آهن موجود در گوشت بهتر از آهن موجود در منابع غیر حیوانی جذب میشود به همین دلیل باید تا دو و نیم برابر بیشتر از منابع با منشا حیوانی استفاده شوند.
ایروانی افزود: یک واحد اسفناج که معادل یک فنجان معمولی است، سه میلیگرم آهن دارد و در مقابل تنها 21 کالری انرژی وارد بدن میکند. کلسیم، پتاسیم، فیبر و انواع ویتامینها از جمله A و K نیز در اسفناج وجود دارد.
وی ادامه داد: عدس نیز یکی از منابع سرشار آهن است. یک واحد عدس پخته شده میتواند 3.5 میلیگرم آهن و 9 میلیگرم پروتئین وارد بدن کند. عدس همچنین دارای آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
این کارشناس تغذیه گفت: لوبیا سفید و قرمز نیز میتوانند جایگزین گوشت شوند. این دو به ترتیب 3.5 و 5 میلیگرم آهن در هر واحد دارند. لوبیا دارای منابع خوبی از فیبر است که موجب میشود دیر هضم شده و به سلامت دستگاه گوارش نیز کمک میکند.
ایروانی افزود: سیب زمینی پخته نیز علاوه بر اینکه 3 میلیگرم آهن دارد، میتواند یک سوم نیاز روزانه به ویتامین C یک فرد بالغ را تامین کند. تخم کدو نیز آهن دارد و علاوه بر آن زینک نیز به بدن میرساند. شکلات تلخ و دانههای سویا نیز آهن مورد نیاز بدن را تامین میکنند.