کد خبر: ۵۷۲۰۲۰
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۱

خواب آرام زاینده‌رود از شوق حضور آب| بگذارید زاینده‌رود زنده بماند

زاینده رود نزدیک به 2 سال، سه شنبه شب از شوق حضور آب آرام آرمید و تا نیمه های شب سفره های آبی اش را برای مهمانانش از اهالی و گردشگران گسترانیده است.
آفتاب‌‌نیوز :
شهر اصفهان به خاطر جاری شدن آب زاینده رود در 24 ساعت گذشته صفای خاصی دارد و از طراوت جوشش آبی این رود امید، مردم تغمه ها می سرایند و شاد هستند.

آری قصه زیبای رویش و زایش دوباره زاینده رود شروع شد مخاطبان هر روز از بامداد تا پاسی از شب در کنار این بستر آبی زیبا به زمزمه های دلنواز آن گوش جان می سپارند.


خواب آرام زاینده رود از شوق حضور آب

مهمانان پروازی هم از گوشه و کنار کشور با بال های سفید و سیاه و رنگی خود فرا رسیده اند و بر خوان گسترده زاینده رود ساکن شده اند.

اصفهان زیبا شده است همانند گذشته های دور، زمانی که همیشه بستر آبی زاینده رود تمام غم و غصه های مردم این دیار را می زدود و به همین لحاظ آنها به خوش سخنی معروف شده اند.

مردمی که در زیر پل های زیبا و تاریخی این خطه سی و سه چل و خواجو با موسیقی آب ترانه های زیبا می سرودند و سال های عمر خود را با این لذت سپری می کردند.

علی براتی شهروندی که هفت دهه از زندگی خود را سپری کرده و بیشتر عصرها را در زیر پل خواجو در کنار دوستانش با آوازخوانی گذرانده است گفت: از جاری شدن این رحمت الهی هم خوشحالم و هم غمگین.

وی، خوشحالی خود را برای شادی مردم و بازگشت سرزندگی به این دیار ذکر کرد و بر ماندگاری موقت این شادی غمگین بود.

این شهروند اصفهانی با برشمردن خاطرات بسیار زیبای خود از زاینده رود گفت: این شهر متعلق به تمام مردم دنیاست و تمام گردشگران خارجی و داخلی بستر آبی همیشه جاری زاینده رود را از گذشته در خاطر دارند.

وی از مسوولان خواست که چشم نظری به حال این یادگار دوران گذشته و تنها مایه شادی و نشاط مردم این دیار بکنند و این جریان آبی زیبا را از اصفهان دریغ نکنند.

مهری ناظری دیگر شهروند اصفهانی که به همراه فرزندان و نوه های خود برای استقببال از جاری شدن آب در بستر زاینده رود آمده بود گفت: کاش این منظره زیبا آنچنان دایمی شود که در خاطرات نسل های آینده نیز باقی بماند.

وی خاطرنشان کرد: همه ما قدیمی ها دوران مدرسه خود را با گذر از کنار زنده رود طی کرده ایم و این مهم باعث شادی و نشاط در وجود ما بوده است.

وی یادآور شد: چه خوش می شود که این رود زیبا همیشه جاری می شد و هم حال و هوای مردم این منطقه را صیقل می داد و هم باعث جذب گردشگران داخلی و خارجی به این منطقه می شد.

پیرمردی که با عصا در کنار رودخانه رسیدن آب به اصفهان را نظاره می کرد درباره احساس خود نسبت به جاری شدن آب افزود: احساس بی نظیری دارم نمی توانم احساساتم را بیان کنم. 

حاج حسین رویین تن که ادامه داد: 20 روز زمان کمی است برای مردمی که لحظه شماری می کردند تا این روز را دوباره با چشمان خود ببینند اما خدا را شکر این روزها هم برای مردم غنیمت است. 

وی اظهار امیدواری کرد به حدی برف و باران ببارد که خشکسالی از این منطقه دور و مردم اصفهان باز هم همچون گذشته زاینده رود را برای همیشه در کنار خود داشته باشند. 

پسر بچه ای 13 ساله که به شدت خوشحال بود و از مادرش درخواست می کرد اجازه دهد کنار رودخانه بایستد و آب را تماشا کند، گفت: از مادرم شنیده بودم که در زمان های دور این رودخانه خشک نبوده و همیشه آب در آن جریان داشته است. 

وی بیان کرد: آرزویم این است که آب در این رودخانه جاری باشد تا هر روز به همراه مادر و پدرم بتوانم کنار این رودخانه صدای آب را بشنوم. 

دانشجوی جوانی که در حال گرفتن عکس از چشم انداز شب زاینده رود بود گفت : بسیار خرسندم که آب در این رود جاری شد تا پل های تاریخی تخریب نشود. 

محمدرضا شریفی بیان کرد: در پل های تاریخی اصفهان از ساروج و آهک استفاده شده است که نیازمند آّبی دائمی و همیشگی است تا آیندگان هم این پل های تاریخی را نظاره کنند. 

رضا حسنی مقدم گردشگری مشهدی که شامگاه سه شنبه در کنار پل خواجو به همراه فرزاندانش از جاری شدن آب زاینده رود خوشحال بود از رسانه ها درخواست کرد تا به مسوولان بگویند تدبیر کنند تا زاینده رود زنده بماند.

وی یادآور شد: اصفهان شهر مناره ها و ارگ ها و اماکن تاریخی اش کم نظیر است و جاری بودن آب در زاینده رود اهمیت آن را دو چندان می کند. 

وی ترافیک و آلودگی هوای را از دیگر مشکلات این کلانشهر برشمرد و تاکید کرد : باید برای رفع این مشکلات به ویژه آب زاینده رود تدابیر ویژه ای بیندیشند.

در همین زمان به یک گردشگری خارجی برخورد کردیم و از او خواستیم خودش را معرفی کند فقط همین را فهمیدیم که از اهالی آلمان است و شوق جاری شدن آب در زاینده رود را با لبخندش به ما پاسخ داد.

تصمیم به افزایش خروجی سد و بازگشایی زاینده رود در جلسه شنبه گذشته کمیته 15 نفره متشکل از مدیران آب منطقه ای، جهاد کشاورزی و صنف کشاورزی پس از درخواست های مکرر صنف کشاورزان و تجمع های متعدد به دلیل ماه ها خشکی این رود و عدم کشت و کار اتخاذ شد.

کشاورزان و باغداران مناطق و شهرهای شرقی اصفهان از جمله زیار، ورزنه، اژیه، برا آن و خوراسگان با جمعیت افزون بر300 هزار نفر و شهرستان های غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه، امسال در چند نوبت با حضور در برخی مناطق از قبل اعلام شده، بر لزوم تخصیص حقابه های خود از زاینده رود و حمایت و توجه بیشتر مسئولان برای حل معضلات فرارو تاکید کردند.

این عده خواهان جبران خسارت ناشی از خشکسالی شدند و از مسئولان خواستند تا برای حل مشکلاتشان تدبیری اتخاذ کنند.

بر این اساس، دریچه های سد زاینده رود از ساعت یک بامداد روز دوشنبه هفته جاری به منظور کشت کشاورزان و استفاده همگان در بستر این رودخانه، بازگشایی و آب این رودخانه، پس از 18 ماه، عصر امروز دوباره وارد شهر اصفهان شد.

به گفته حسن ساسانی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان، جریان آب زاینده رود تنها حدود 20 روز ادامه خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین