آفتابنیوز : افروغ در اینباره به خبرنگار پارلمانی آفتاب گفت: شب گذشته (جمعه شب) در تماسی که با مسئولان داشتیم قرار شد اطلاعات کافی به صورت مکتوب در اختیار ما قرار گیرد. حتی قرار است نامه مکتوب را هم در اختیار ما قرار دهند تا به آن استناد کنیم.
وی افزود: ما باید بدانیم چه روندی طی شده که منجر به ارسال چنین نامهای شده است؟ باید ابتدا اطلاعات کافی بدست آوریم و بعد از آن قضاوت کنیم.
افروغ با اشاره به اینکه «اطلاعات کلی در این خصوص دارد»، گفت: البته ما متوجه این معنا هستیم که متاسفانه جریان نقد در کشور از آن سرعت، شتاب و عمق لازم برخودار نیست و به طور کلی با یک محدودیت و مانع در خصوص پدیده مبارکی به نام «نقد» روبرو هستیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی با اشاره به فیلتر شدن سایتهای اینترنتی و از جمله سایت «بازتاب» گفت: تعطیلی سایتها عطف به یک آیین نامهای است که اصلا قابل قبول نیست و تمام اختیارات به قوه مجریه داده شده است حتی دست این سایتها برای شکایت کردن به مقامات قضاییه را هم میبندند.
نماینده تهران افزود: اگر مسئولان سایتهای تعطیل شده هم شکایتی داشته باشند، باید به همین کار گروهها مراجعه کنند و این کار گروهها میتوانند پرونده اینها را حتی به قوه قضاییه ارجاع ندهد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: عملا قوه قضاییه و قوه مقننه با آیین نامه دور زده شده که بنابر وظیفه خود حتما اصلاحیهای برای این آیین نامه خواهیم داد.
افروغ با اشاره به این مطلب که گفته میشود «نقد دستگاههای فرهنگی» عامل توقف انتشار نشریه «سوره» بوده، تاکید کرد: به نظر میرسد آزادی متناسب و سازگار با شان انقلاب اسلامی و قانون اساسی با محدودیتهای روبرو شده که البته از قبل هم با این محدودیت روبرو بوده است.
وی اظهار داشت: داستان محدودیت آزادی، داستان الان نیست که در دورههای گذشته شعار داده میشد، ولی هرگز در جهت نهادینه شدن آن اقدامی نشده و قرار است نگاه جامع به حقوق شهروندی کنیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی گفت: قرار نیست تنها حقوق شهروندی عدالت آنهم در وجد اقتصادی و با قرائتی خاص را شاهد باشیم، مردم علاوه بر اینکه نیازی در عدالت فردی و اجتماعی دارند، به آزادیهای اساسی هم نیاز دارند.