کد خبر: ۵۸۳
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۸۳ - ۱۲:۰۶
وزير دفاع لبنان

نيروهاي سوري بايد در لبنان بمانند

آفتاب‌‌نیوز :

 در مورد خروج اخير نيروهاي سوريه از لبنان و زمان آن چه نظري داريد؟

چنين خروج هايي هميشه با شايعات همراه است. برخي ممكن است تصور كنند كه علت اين امر مسائل داخلي و خارجي است. اما همان طور كه رسماً گفته شده بود خروج نيروهاي سوري در نتيجه توافق بين اميل لحود و بشار اسد و بر مبناي قرارداد طائف بود. برخي تصور كرده اند كه خروج اين نيروها به قطعنامه 1559 شوراي امنيت وابسته است كه تصوري اشتباه است. برخي در لبنان و كشورهاي اروپايي خواهان خروج كامل نيروهاي سوري از لبنان هستند اما در قرارداد طائف چنين چيزي پيش بيني نشده است. حضور اين نيروها طبق همين قرارداد در لبنان بسيار ضروري است. وظيفه ما نسبت به سوريه كه از مقاومت لبناني ها در هنگام اشغال جنوب از ما حمايت كرد اين است كه از حضور نيروهاي آنها در دره بقاع حمايت كنيم تا مطمئن شويم اسرائيلي ها نخواهند توانست از آنجا براي ضربه زدن به سوريه در دمشق استفاده كنند.

فكر نمي كنيد تخليه نيروهاي سوري از برخي مناطق در لبنان به علت قطعنامه 1559 شوراي امنيت بوده؟ در مورد اين قطعنامه، كوفي عنان «روئد لارسن» را به همين منظور منصوب كرد تا بر خروج نيروهاي سوري از لبنان نظارت داشته باشد.

فكر نمي كنم اين كار ارتباطي با آقاي لارسن داشته باشد. ممكن است تخليه نيروهاي سوريه با انتصاب لارسن همزمان شده باشد اما اين مسأله پيش از اين انتصاب هماهنگ شده بود.

برخي احزاب لبنان بر اين باورند كه خروج نيروهاي سوريه هديه اي براي اسقف ماروني ها بود. نظر شما دراين باره چيست؟

هيچ شكي نيست كه سوريه خواهان داشتن روابط خوبي با كاردينال «نصرالله سفير» اسقف ماروني ها است. پيغام هايي كه بين دو طرف مخابره شده نشان دهنده اين موضوع است. رهبري سوريه پيش از هر اقدامي، اسقف را در جريان مي گذارد كه همين نشان دهنده تمايل براي داشتن روابط حسنه است.

برخي منابع مي گويند كه در آوريل (فروردين، ارديبهشت) خروج نيروهاي سوري از لبنان تكميل مي شود؟

هيچ كس به جز سران دو كشور نمي تواند به اين سوال پاسخ دهد. چيزي كه من به عنوان وزير دفاع مي توانم بگويم اين است كه بر سر برخي جزئيات توافقاتي حاصل شده است و بيش از اين نمي توانم چيزي بگويم.

در مورد وضعيت فعلي سياسي لبنان چه نظري داريد؟ فكر مي كنيد بحث ها و اختلاف نظرها درباره وضعيت داخلي ميان مخالفان و حكومت تا كي ادامه داشته باشد؟

اين بحث و گفت و گوها تا زمان انتخابات ادامه خواهد داشت كه طبيعي است. چيزي كه خوشايند نيست زباني است كه طرفين به كار مي گيرند. برخي اعمال و رفتاري كه مشاهده مي شود غيرقابل قبول است.

بسياري از منتقدان مي گويند اشتباه دولت دراين است كه وارد ديالوگ با مخالفان نمي شود.

اين گونه نيست. همه مي دانند كه حكومت فعالانه در پي اين بود كه با مخالفان وارد تعامل شود. اين در هر دو دوره نخست وزيري رفيق حريري و عمر كرامي ديده شد. رئيس جمهور لحود هميشه بر گفت و گوي انتقادي بين طرفين تأكيد كرده است. از همه طرفين خواسته شده بود تا نام افرادي را براي حضور در كابينه معرفي كنند اما مخالفان اين پيشنهاد را رد كردند.
به رغم اين، رئيس جمهور، نبيه بري ، كرامي و كليه وزرا و طرفداران دولت در گفت و گو با مخالفان و كاردينال سفير را باز نگه داشته اند. چنين رويكردي در ميان مقامات سوري هم ديده مي شود.

فكر مي كنيد قانون جديد انتخابات رضايت همه را جلب مي كند؟

هيچ قانوني نمي تواند همه را راضي كند. هميشه افرادي خواهند بود كه مخالف باشند. من مي خواهم خاطرنشان كنم كه انتخابات خواست مردم را منعكس مي كند، چه مخالفان برنده شوند يا ديگران و ما نتيجه را هرچه كه باشد مي پذيريم. همه از رئيس جمهور گرفته تا نخست وزير و وزير كشور بر برگزاري عادلانه و دموكراتيك انتخابات تأكيد مي كنند.

برخي احزاب بر لزوم حضور ناظران خارجي در انتخابات تأكيد مي كنند. نظر شما چيست؟

طبيعي است كه نهادها و موسسات داخلي يا افراد خواهان نظارت بر انتخابات باشند اما چرا نيروهاي خارجي؟ مگر ما نمي توانيم اين كار را انجام دهيم! اين كه گروه مخالفي در كشور وجود دارد حتماً نيازمند ناظران خارجي نيست. در بسياري از كشورها، احزاب و گروه هاي مخالف وجود دارد اما اين هيچ وقت به معناي حضور ناظران خارجي در انتخابات نيست.

جداي از انتخابات آيا شما از عملكرد دولت راضي هستيد؟

بله تا حد بسيار زيادي بله، اما هر كس اشتباهاتي انجام مي دهد.

اين شايعه هميشه وجود دارد كه تصميمات مهم پيش از تشكيل كابينه گرفته مي شود و تنها كار كابينه تأييد آنهاست.

اين گونه نيست. اختلافات هميشه هست اما هميشه همه براي اظهارنظر در كابينه آزاد هستند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین