هوآوی پیش از این چیپست پرچمدار Hisilicon Kirin ۹۹۰، ۵G و چیپست میانرده Hisilicon Kirin ۸۲۰، ۵G را به عنوان دو محصول سازگار با فناوری ارتباطی نسل پنجم (۵G) رونمایی کرده بود. این شرکت حالا جدیدترین چیپست پرچمدار خود را با عنوان Hisilicon Kirin ۹۸۵ معرفی کرده تا تعداد چیپستهای ۵G خود را به عدد سه برساند.
HiSilicon Kirin ۹۸۵ بر پایه فناوری ۷ نانومتری TSMC ساخته شده و یک چیپ مخصوص ۵G را بدون نیاز به سختافزار جانبی در خود جای داده است. این محصول از استانداردهای شبکههای ۲G/ ۳G / ۴G / ۵G و همچنین حالتهای دوگانه NSA و SA ۵G پشتیبانی میکند. حداکثر نرخ دریافت (Downlink) این چیپست برابر با ۱۲۷۷Mbps و حداکثر نرخ ارسال (Uplink) آن ۱۷۳Mbps است. در مقایسه با پردازنده «اسنپدراگون» ۸۶۵ (Snapdragon) که از مودم X۵۵ استفاده میکند، نرخ دریافت اطلاعات ۴۰ درصد بیشتر و نرخ ارسال دادهها نیز ۷۵ درصد بیشتر است.
بنا بر گفتههای مدیران هوآوی پردازنده جدید به طور ویژه برای استفاده در شرایطی که نیاز به سرعت بالا وجود دارد، بهینهسازی شده است. به عنوان نمونه هنگام حرکت با سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت، نرخ دریافت و ارسال میتواند به ترتیب به ۵۸۹Mbps و ۶۳Mbps برسد که نشاندهنده بهبود ۳۱ و ۲۷ درصدی سرعت دریافت و ارسال اطلاعات در مقایسه با مودم موجود در پردازنده اسنپ دراگون ۸۶۵ در همین شرایط است.
HiSilicon Kirin ۹۸۵ توانایی بالایی نیز در بهینهسازی مصرف انرژی دارد. هوآوی اعلام کرده جریان مصرفی باتری تحت فشار کاری بالا در بستر ۵G و همچنین در مواقع کم کارکرد به ترتیب ۵۰۴ میلیآمپر و ۲۹۱ میلیآمپر است. مسئولان این شرکت مدعی شدهاند نرخ بهینهسازی انرژی در این چیپست ۱.۵ برابر بهتر از مودم X۵۵ موجود در پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ است.
چیپست جدید بر پایه معماری واحد پردازش عصبی داوینچی ساخته شده که عملکرد هوش مصنوعی را در مقایسه با نسلهای قبل تا ۱۷۳ درصد بهبود داده و پشتیبانی قدرتمندی از فعالیت هوش مصنوعی در گوشی میکند.
معماری HiSilicon Kirin ۹۸۵ مبتنی بر یک پردازنده هشت هستهای طراحی شده که شامل یک هسته پردازنده قدرتمند با عملکرد بالا، سه هسته با عملکرد متوسط و چهار هسته دیگر است که بیشتر بر روی فعالیت با نرخ مصرف انرژی بهینه متمرکز است. اگرچه هوآوی جزئیات فنی این پردازنده را اعلام نکرده، اما تست انجام شده توسط AI Benchmark نشان میدهد HiSilicon Kirin ۹۸۵ از یک هسته Cortex-A۷۶ با فرکانس ۲.۵۸ گیگاهرتز کنار سه هسته Cortex-A۷۶ با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A۵۵ با فرکانس پایینتر یعنی ۱.۸۴ گیگاهرتز استفاده میکند.
به غیر از پردازنده اصلی هشت هستهای، شاهد استفاده از پردازشگر گرافیکی هشت هستهای Mali-G۷۷ و واحد پردازش عصبی هوش مصنوعی دو هستهای نیز در این دستگاه هستیم. علاوه بر این پردازندهها، یک واحد پردازش تصویر ISP ۵.۰ نیز در این گوشی وجود دارد که ساختاری مشابه با ساختار کاری پردازنده Kirin ۹۹۰ دارد.
واحد پردازش تصویری Kirin ISP ۵.۰ میتواند فناوریهای پیشرفته بازار را در زمینه مطابقت بلوک، فیلترینگ سهبعدی (BM۳D) جهت کاهش نویز و البته سیستم کاهش نویز ویدئویی دو ناحیهای را به راحتی اجرا کند. به کمک این فناوریها میتوان عکسهای واضحتری در نور محیطی محدود و شب ثبت کرد.
با استفاده از فناوری جدید AI RAW، کیفیت عکسهای گرفته شده با دوربین گوشیهای هوشمند مجهز به این چیپست هم بهبود خواهد یافت. این فناوری علاوه بر بهبود جزئیات تصاویر باعث افزایش محدوده دینامیکی عکس نیز خواهد شد.
بهکارگیری فناوری Kirin Gaming+ ۲.۰ باعث شده شاهد بهبود عملکرد و نمایش روان بازیهای مختلف باشیم.
بر اساس اعلام رسمی هوآوی HiSilicon Kirin ۹۸۵ از دو سیمکارت مبتنی بر شبکههای ۵G پشتیباتی میکند. به عنوان نمونه کاربر میتواند بازیهای ویدئویی را با استفاده از اینترنت همراه ۵G یکی از سیمکارتها اجرا کرده و همزمان از سیمکارت دیگر جهت برقراری تماسهای صوتی VoLTE HD یا مدیریت پیامها استفاده کرد.
این پردازنده مدرن هوآوی از قابلیتهایی مانند ۵G Anti-Jamming بهمنظور استفاده در محیطهای ارتباطی پیچیده ۵G، تاخیر پایین، بهینهسازی مصرف انرژی و نهایتا سرعت بالا در بستر ۵G استفاده میکند. همچنین Kirin ۹۸۵ به طور قابل ملاحظهای سرعت جستجوی شبکه ۵G را نیز افزایش داده است. تراشه Kirin ۹۸۵ با بهرهگیری از فناوری BWP جابهجایی انعطافپذیری را میان پهنایباندهای مختلف شبکه ۵G میسر کرده و باعث کاهش مصرف انرژی میشود.
هوآوی آزمایشهای مختلفی را برای اطمینان از عملکرد این چیپست انجام داده است. به عنوان مثال میتوان به تستهای انجام شده توسط پرسنل این شرکت در بیش از ۱۰۰ شهر جهان یا برقراری بیش از چهار میلیون تماس به منظور بررسی دقیق شرایط اشاره کرد.
جدیدترین محصولات سری نوا یعنی Huawei Nova ۷ و Huawei Nova ۷ Pro به تراشه Hisilicon Kirin ۹۸۵ مجهز هستند.