حمزه بابایی کارشناس علوم غذایی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: رنگهای خوراکی نوعی از افزودنی های غذایی هستند که بر خلاف مواد نگهدارنده هیچ الزامی برای کاربرد ندارند و کاربرد آنها فقط ظاهری و زیبایی است. این رنگ ها اشتها را تحریک کرده و از کاهش رنگ طبیعی خوراکی جلوگیری میکند. در نتیجه، مواد غذایی را جذاب و تمایل به مصرف را بیشتر میکند و به این ترتیب کارخانه های تولید خوراکی راحت تر می توانند محصولات خود را بفروشند.
وی اظهار داشت: مطالعات جهانی نشان داده مصرف رنگ های خوراکی در بروز بیش فعالی کودکان تاثیر دارد و اگر کودکان رژیم غذایی فاقد رنگ های مصنوعی داشته باشند، آرام تر بوده و دقت و توجه آنها افزایش می یابد.
بابایی تصریح کرد: برخی از رنگ های خوراکی در برخی افراد زمینه ساز واکنش های می شود که با علائم حساسیت غذایی بروز می کند.
وی درباره اینکه چگونه از مضرات رنگهای خوراکی در امان باشیم، گفت: از آنجا که امروزه رنگ های خوراکی کاربرد گسترده ای پیدا کرده اند، پرهیز از مصرف آنها به طور کامل کمی مشکل است. به همین دلیل پیش از خرید هر نوع خوراکی آماده حتما روی برچسب آن را بخوانید.
این کارشناس ادامه داد: رنگ خوراکی معمولا در محصول درج می شود حتی اگر نوع آن مشخص نباشد، در صورت امکان انواعی بدون رنگ مصنوعی یا حاوی رنگ طبیعی را انتخاب کنید.
وی تصریح کرد: محصولات طبیعی همیشه بهترین انتخاب تغذیه هستند، به جای خرید تنقلات ناسالم مانند شکلات، آبنبات، نوشابه های گازدار، آبمیوه های صنعتی و غیره کودکان را به مصرف میوه ها، سبزیجات و خشکبار تشویق کنید و در صورت ضرورت خرید مواد غذایی آماده انواع بیولوژیک را انتخاب کنید که حداقل فایده آنها فقدان رنگ های صنعتی است.