کد خبر: ۶۵۸۹۱
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۸۶ - ۱۶:۱۷
حداد عادل:

روسیه بوشهر را تکمیل کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس مجلس با اشاره به تصویب قانون نظام هماهنگ پرداخت گفت: در تاریخ قانون‌گذاری كشورمان سابقه نداشته كه درباره‌ مساله كارمندی و دستگاه اداری دولت كاری به این مفصلی و با این حد از بررسی‌های كارشناسانه انجام شده باشد. 

غلامعلی حدادعادل روز سه‌شنبه در كنفرانس مطبوعاتی به تصویب لایحه مدیریت خدمات كشوری اشاره كرد و با بیان این‌كه این لایحه اولین درخواست نمایندگان مجلس هفتم بعد از تشكیل این مجلس بود، افزود: اولین مصوبه‌ مجلس هفتم این بود كه دولت برای تقدیم لایحه‌ معروف به نظام هماهنگ پرداخت اقدام كند و در طول سه سال و نیم گذشته وقت زیادی صرف این لایحه شد. 

وی با اشاره به این‌كه این لایحه در روزهای پایان كار دولت هشتم به مجلس تقدیم شد و دولت نهم نیز آن را تعقیب كرد، به تشكیل كمیسیون مشترك برای بررسی این لایحه اشاره و خاطرنشان كرد: در این كمیسیون چندین هزار نفر ساعت كار شد و مجلس نیز آن را از طریق اصل 85 به خود كمیسیون واگذار كرد و نهایتا كمیسیون آن را برای مدت 5 سال به تصویب رساند. 

رییس مجلس با اشاره به طولانی شدن روند بررسی و رفت و برگشت لایحه نظام هماهنگ پرداخت بین شورای نگهبان و مجلس ابراز خشنودی كرد كه این لایحه بدون آن‌كه به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود بین دولت و مجلس و شورای نگهبان حل و فصل شد. 

رییس قوه مقننه با بیان این‌كه در لایحه‌ مدیریت خدمات كشوری بیش از 60 آیین‌نامه پیش‌بینی‌شده كه باید توسط دولت تصویب شود، یادآور شد این لایحه پاسخ مجلس به دو مشكل اساسی كشور است. 

وی یكی از این مشكلات را گستردگی بیش از حد دستگاه‌های دولتی و ناكارآمدی آن‌ها دانست و لزوم اصلاح ساختاری و اصلاحات نرم‌افزاری در قوانین و آیین‌نامه را یادآور شد و گفت: به جای این‌كه یك بدنه‌ بزرگ غیرفعال داشته باشیم، بهتر است بدنه‌ای كوچك و كارآمد از دستگاه‌های دولتی داشته باشیم. 

حدادعادل مشكل دیگر لایحه نظام هماهنگ پرداخت را كه مجلس به آن پاسخ داده است، رفع تبعیض و بی‌‌عدالتی عنوان كرد و گفت: در حال حاضر شاهدیم كه در دستگاه‌های مختلف كشور پرداخت‌ها با یك تراز و و معیار صورت نمی‌‌گیرد؛ یعنی ممكن است یك نفر با مدرك كارشناسی در 10 دستگاه مختلف 9 حقوق متفاوت بگیرد و این امری قابل قبول نیست. 

به اعتقاد رییس مجلس باید افراد بر حسب كارآیی و نوع وظیفه‌ خود به طور تعریف شده در قانون حقوق مشخصی دریافت كنند و این حقوق تابع قانون باشد نه تابع دستگاهی كه در آن كار می‌كنند. 

او مشكل دیگر را مربوط به تفاوت فاحش میان حداقل دریافت‌ها و حداكثر دریافت‌ها دانست و با بیان این‌كه این امر قابل توجیه نیست، خاطرنشان كرد: در لایحه‌ مدیریت خدمات كشوری پیش‌بینی شده كه این تفاوت نباید از 7 برابر بیش‌تر باشد. یعنی حقوق‌های پایین افزایش پیدا كند. 

به گفته‌ حدادعادل دولت در نظر دارد در طول مدت آزمایشی این لایحه یعنی مدت 5 سال با روش‌های مختلف از جمله واگذاری سهام عدالت و اجرای افزایش حقوق به شكل پلكانی معكوس این لایحه را اجرا كند. 

حدادعادل با بیان این‌كه دولت این شیوه را سال گذشته برای اولین‌بار اعمال كرد، افزود: این شیوه باعث می‌شود فشار بار مالی در دولت كاهش یابد و در عین ‌حال مقاصد مدنظر لایحه نیز تأمین شود. 

حدادعادل در ادامه كنفرانس مطبوعاتی خود در پاسخ به سوالی مبنی بر خبرهایی كه حكایت از بازداشت شدن حسن كامران ـ رییس تحقیق و تفحص از قوه‌ قضاییه ـ توسط این قوه دارد، گفت: اصل این موضوع دروغ است. نه بنده از چنین موضوعی خبر داشتم و نه نامه‌ای نوشته‌ام. من دیروز این شایعه را شنیدم و كامران هم در مجلس است. در عین‌حال كسی نباید مزاحم نماینده‌ای كه قصد انجام وظیفه دارد، شود. 

رییس مجلس درباره‌ استفاده‌ 30 درصد سهمیه بنزین توسط خودروهای دولتی و احتمال ایجاد معضل در جامعه، گفت: تصور نمی‌كنم معضل و مشكلی به این صورت كه بیان شد وجود داشته باشد. خودروهای دولتی هم بنزین لازم دارند، اگر در داخل تأمین نشود باید آن را وارد كرد. 

وی افزود: دولت در استفاده‌ بنزین برای خودروهای دولتی نباید نرخ 100 تومان را ملاك قرار دهد؛ لابد دولت نیز محاسبه‌ای دارد و برای آن مقدار كه بنزین برای خودروهای دولتی وارد می‌‌شود نرخی غیر از 100 تومان را در نظر بگیرد. 

حدادعادل در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه‌ پیگیری مطالبات و حقوق كشورمان در اجلاس سران كشورهای حاشیه‌ دریای خزر، گفت: موضوع دریای خزر در سال‌های اخیر كه جمهوری‌‌های مستقلی بعد از فروپاشی شوروی در اطراف دریای خزر ایجاد شده مورد بحث بوده و می‌‌بایست نظام حقوقی حاكم بر دریای خزر تدوین می‌شد. 

او با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه، با بیان این‌كه این كار، كار پیچیده‌ای است، افزود: تصور می‌‌كنیم كه با فضایی كه وجود دارد كشورهای همسایه به این نتیجه رسیده‌اند كه این موضوع نباید وسیله‌ اختلاف و نزاع میان كشورها شود بلكه می‌‌تواند میدانی برای همكاری كشورهای همسایه‌ دریای خزر باشد. 

رییس مجلس خاطرنشان كرد: در سفر پوتین به ایران موضوعاتی از قبیل نیروگاه بوشهر كه قبلا هم مطرح بود، مطرح خواهد شد. 

وی اظهار امیدواری كرد كه دولت روسیه با تكمیل این نیروگاه هم به انتظارات مردم ایران از دولت روسیه جامه‌ عمل بپوشاند و هم به تصوراتی مبنی بر این‌كه دولت روسیه در تكمیل این نیروگاه تعلل می‌كند و این خواسته‌ آمریكا و برخی از كشورهاست، پایان دهد. 

رییس مجلس در پاسخ به سوالی كه به لغو سفر وی به فرانسه اشاره می‌كرد و در عین‌حال حضور رییس‌جمهور در دانشگاه كلمبیا با وجود توهین‌های صورت گرفته را یادآور می‌شد و درباره‌ تفاوت این دو رویكرد و یا منطق یگانه‌ آن توضیح می‌خواست، اظهار كرد: لازم نیست كه همه‌ مسوولان در همه‌ موارد یك شكل عمل كنند و به عنوان مثال اگر رییس‌جمهور در دانشگاه كلمبیا سخنرانی كرده بگوییم لازم نیست كه وی یا رییس مجلس در هر جای دیگری سخنرانی كنند تا آن را به منطق یگانه تعبیر كنیم. 

وی افزود: انجام نشدن سفر ما به استراسبورگ در اعتراض به شورای اروپا و بعضی فراكسیون‌های آن در دعوت از منافقان بود؛ اعتراض ما این بود كه چرا شورایی كه دم از مبارزه با تروریسم می‌زند و كشورها را به حمایت از تروریسم متهم می‌كند خود از یك سازمان تروریستی برای حضور در آن شورا دعوت كرده و به نوعی آن سازمان را تأیید می‌كند. 

او با بیان این‌كه این رفتار دوگانه در نظر ما قابل قبول نبود به تروریستی شناخته شدن سازمان منافقان توسط اتحادیه‌ اروپا اشاره و خاطرنشان كرد: حتی آمریكا كه با ایران دشمنی دارد و با حمایتی كه عملا از منافقان می‌كند رسما این سازمان را تروریستی می‌داند و پلیس بین‌الملل در تعقیب سران آن سازمان است.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه‌ی كنفرانس مطبوعاتی خود در خصوص طرح سوییس برای مساله انرژی هسته‌ای، گفت: طرح سوییس طرحی است كه در مذاكره با آژانس بر حل موضوع هسته‌ای ایران از طریق مذاكره استوار است، و به تأمین حقوق ایران و استفاده‌ ایران از حق قانونی خود برای مقاصد صلح‌آمیز نزدیك‌تر است، بنابراین ما آن را قابل بررسی دانستیم و دیدگاه‌های خود را به دولت سوییس منتقل كرده‌ایم.
وی یادآور شد: ایران در برابر هر كشوری، سوییس و یا غیر آن تعلیق را نمی‌پذیرد و ما در این راستا حاضریم در چارچوب منطقی كه هم به رعایت مقررات آژانس و هم به تأمین حقوق ما منتهی شود مذاكرات را ادامه دهیم و طرح سوییس را فی‌الجمله با این نگاه سازگار می‌دانیم كه البته محتاج بازنگری‌ها و اصلاحاتی نیز هست.
رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص سیاست آمریكا در خاورمیانه و مسأله‌ ارامنه، با بیان این‌كه اصولا سیاست آمریكا را در خاورمیانه تأیید نمی‌كنیم، اظهار داشت: معتقدیم دخالت‌های آمریكا چه در مسأله‌ عراق و چه در گله‌هایی كه ارامنه از دولت تركیه دارند باعث بهبود وضع منطقه نخواهد شد. مصوبه‌ اخیر مجلس آمریكا را نیز باعث تحریك می‌دانیم. 

رییس مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال تهدید از سوی آمریكا یا رژیم صهیونیستی علیه ایران و هدفی كه از بیان چنین شایعات و ادعاهایی دنبال می‌شود، گفت: ما این اخبار را عمدتا جنگ روانی می‌دانیم كه چیز جدیدی نیست.
رییس مجلس خاطرنشان كرد: ما هیچ‌وقت این احتمالات را صفر در نظر نمی‌گیریم كه موجب غفلت شود، و هیچ‌وقت هم با این فضاسازی‌ها دست و پای خود را گم نمی‌كنیم. ایران كشوری است كه می‌خواهد آزاد و مستقل بماند و سرنوشتش را به دست خود گیرد. 

وی با تأكید بر این‌كه ایران خطری برای هیچ كشوری نیست، افزود: ایران می‌خواهد در چارچوب نظامات منطقی بین‌المللی از حقوق خود بهره‌مند شود و با این مبانی، به هیچ‌وجه جای نگرانی برای هیچ كشوری نیست. 

حدادعادل با بیان این‌كه ایران هیچ خطری برای صلح نیست، خاطرنشان كرد: هیچ انسان خردمند و باانصافی دلیلی برای جنگ با ایران نمی‌خواهد، اما اگرغیرمنصف و بی‌خردی تصمیم به حمله‌ی نظامی به ایران بگیرد ایران هم از حق خود دفاع می‌كند و ملت ایران شایستگی خود را برای دفاع از كشورش بارها به ویژه در جنگ 8 ساله به اثبات رسانده است. 

رییس مجلس در خصوص مباحث مطرح پیرامون ادغام شوراهای عالی اداری، گفت: به دنبال آن نامه دعوتی از سوی آقای دكتر داوودی معاون اول رییس جمهور دریافت كردیم كه یك بررسی كارشناسی مشتركی توسط دولت و مجلس صورت گیرد. ما كارشناسان خود را معرفی كردیم كه در یك جلسه با دولت موضوع را بررسی كنند. 

به گفته‌ وی، حاصل آن بررسی‌ها این است كه شوراهایی كه اعتبار آن‌ها ناشی از مصوبه‌ مجلس است به عنوان شورا حفظ خواهند شد منتهی چون در تعدادی از این شوراها بسیاری از اعضا مشترك هستند دولت در مقام اجرا جلسه‌ مشتركی تشكیل خواهد داد و اعضای مشترك حضور دارند و اعضایی كه خاص هر شورا هستند می‌توانند حضور داشته باشند این كار باعث می‌شود در وقت رییس جمهور و وزراء صرفه‌جویی شود و در عین‌حال هركدام از شوراها هویت خود را حفظ خواهند كرد.

حدادعادل در بخش دیگری از سخنانش، گفت: باید كاری كرد كه زنان داوطلب ورود به مجلس شوند و رای مردم را جلب كنند، و قبل از این‌كه نظر من موثر باشد كارآیی و توانایی زنان داوطلب ورود به مجلس مهم است. 

رییس قوه‌ مقننه ابراز امیدواری كرد: خانم‌ها مخصوصا آنهایی كه شایستگی نمایندگی را در خودشان می‌بینند داوطلب شوند و مردم نیز شایستگی آنها را درك كرده و به آنها رای دهند و زنان به عنوان نماینده به وظایف خود عمل كنند و حقوق بانوان را تامین كنند و با طرح‌ها و لوایح مشكلات خانواده‌ها را حل نمایند، چرا كه مسائل زنان محتاج توجه بیشتر است و هر چه كیفیت كار بیشتر باشد مشكلات كمتر خواهد شد. 

خبرنگاری از رییس مجلس شورای اسلامی، پرسید با وجود استقبال مردم و مسوولان از طرح ارتقای امنیت اجتماعی، ولی بعد از مدتی این طرح در برخی موارد مثل برخورد با اراذل و اوباش متوقف شده كه حدادعادل پاسخ داد: تصور نمی‌كنم كسی مخالف برخورد با اراذل و اوباش باشد مگر خود آنها. البته در هر كاری باید عقل، تدبیر و اخلاق حاكم باشد. ولی قاطعیت در برابر كسانی كه هیچ قانونی را به رسمیت نمی‌شناسند ضروری است و البته این موضوع بدان معنا نیست كه هر شب شاهد دستگیری اراذل و اوباش باشیم؛ مگر در تهران و یا شهرهای دیگر چقدر اراذل و اوباش است كه دائما دستگیری آنها تكرار شود. در یك مرحله تعدادی از اراذل و اوباش دستگیر و آزاد شدند و تعدادی دیگر نیز كه منشا فسادهای بزرگ بودند به زندان افتادند تا قانون تكلیف آنها را مشخص كند. 

حدادعادل در ادامه درباره‌ی اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین با توجه به گذشت چهار ماه از این طرح و ایجاد بازار سیاه و شلوغی مجدد خیابان‌ها، گفت: ملاك نهایی مصرف بنزین است. با توجه به شبكه‌ گسترده‌ الكترونیكی كه برای كارت سوخت ایجاد شده در پایان هر روز می‌توان مصرف بنزین كشور را تعیین و با گذشته مقایسه كرد و این مصرف در حال حاضر نسبت به قبل از اجرای سهمیه‌بندی بنزین 20 درصد صرفه‌جویی را نشان می‌دهد. 

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: علت شلوغی خیابان‌ها نیز این است كه مردم به این نتیجه رسیده‌اند كه سهمیه‌ی 100 لیتر در ماه برای رفت و آمد آنها كفایت می‌كند و این نظر مخالفان سهمیه‌بندی را نیز تامین می‌كند كه از به زحمت افتادن مردم نگران بودند.
به گفته‌ رییس مجلس شورای اسلامی در كنار اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین مشكلاتی نیز وجود دارد، از جمله كافی نبودن جایگاه‌های توزیع گاز كه باید به تدریج این مشكل برطرف شود و یا مشكل فروش سوخت به قیمت آزاد كه این نیز قابل پیش‌بینی بود.
حدادعادل ادامه داد: مهم این است كه دولت وضعیت فعلی را رصد كند و ما به سمت انضباط در مصرف بی‌رویه‌ بنزین برویم؛ چرا كه هم مخالفان دولت و مجلس كه نسبت به سهمیه‌بندی بنزین حساسیت نشان می‌دادند و هم مخالفان در این‌كه باید جلوی مصرف بی‌رویه‌ بنزین گرفته شود اختلاف نظر ندارند، ولی عده‌ای روی روش سهمیه‌بندی و اهرم قیمت تاكید دارند.
وی در پاسخ به این‌كه ظاهرا كارت سوخت 1200 لیتری نمایندگان تمام شده و آنها مجددا درخواست كارت سوخت كرده‌اند، گفت: خبر كارت سوخت نیز مثل خبر دستگیری نماینده‌ مجلس شایعه و دروغ است.
رییس مجلس شورای اسلامی، در ادامه و در خصوص نشست سران قوای مقننه و مجریه و نشست دولت و مجلس، گفت: ما در سطح روسای دو قوه با هم نشست مشترك و مذاكره خواهیم داشت و به زودی نیز جلسه‌ مشترك همه‌ی نمایندگان مجلس و هیات دولت تشكیل خواهد شد و هر دو جنبه در روزهای آینده مشخص می‌شود.
رییس قوه‌ی مقننه در پاسخ به این‌كه عده‌ای از نمایندگان ادعا می‌كنند كه مخالفت و موافقت مقام معظم رهبری با بررسی برخی طرح‌ها و لوایح به گوش می‌رسد این مطلب چقدر صحت دارد؟ تصریح كرد: مقام معظم رهبری همیشه بر استقلال مجلس و جایگاه آن تاكید دارند و ایشان به قوانین مصوب مجلس احترام می‌گذارند و معتقدند دولت باید قوانین مصوب مجلس را اجرا كند و اگر در مورد خاصی نظری داشته باشند و ارشاد و هدایت و نكته‌ای خطاب به مجلس داشته باشند رسما و صریحا اعلام می‌كنند و جایی برای آن بحث‌ها وجود ندارد.
او در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد كاركنان دولت و بودجه‌ كم دستگاه‌ها برای اجرای این قانون، اظهار كرد: اجرای این قانون مستلزم موافقت سازمان متبوع كارمندان و درخواست آنها می‌باشد و دستگاهی ممكن است به خاطر نیاز به كارمند با درخواست او مخالفت كند و گاهی به دلیل كمبود بودجه با درخواست بازنشستگی كارمند مخالفت می‌شود، بنابراین اگر آن دستگاه درخواست بودجه كند مجلس همكاری می‌كند تا قانون اجرا شود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین