بی شک کاهش مصرف قند کار ساده ای نیست چون این ماده در ترکیب تمام کیک ها، نان، غذاهای آماده و م... وجود ندارد اما کاهش مصرف این خوراکی ها تغییرات مثبتی در بدن ایجاد می کند که منجر به افزایش کیفیت زندگی خواهد شد.
حفظ سلامت کبد: زیاده روی در مصرف قند فشار مضاعفی روی کبد می گذارد تا جایی که اثرات آن را با الکل مقایسه کرده اند. اما خودداری از مصرف زیاد قند کار کبد را کاهش می دهد و به این ترتیب به سلامت آن کمک بیشتری می شود.
حفظ وزن سالم: رفتارهای غذایی مملو از تنقلات شیرین، با کالری بالا و کم فیبر بدون شک منجر به افزایش وزن می شود، خطر ابتلا به سندرم متابولیک و دیابت را نیز بالا می برد. علاوه بر این مصرف زیاد قند باعث از بین بردن هورمونی در بدن می شود که «لپتین» نام دارد و مسئول ایجاد احساس سیری بعد از مصرف غذا است. در نتیجه مدام احساس گرسنگی می کنید و میل زیادی به مصرف مواد غذایی قندی دارید. اما زمانی که مصرف قند را کاهش می دهید و به حداقل می رسانید بدن به تدریج کنترل اشتها را به دست می گیرد. در نتیجه به موقع احساس سیری می کنید و به این ترتیب کالری بیش از نیاز عایدتان نمی شود. بدون شک کاهش دریافت کالری نیز شما را از چاقی و عوارض آن نجات می دهد.
کاهش سطح تری گلیسیرید: محققان کلینیک مایو اعلام کرده اند که خوردن بیش از حد مواد قندی سطح تری گلیسیرید خون را بالا می برد و ممکن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. ترک مصرف قند و رساندن آن به حداقل میزان، روشی مناسب برای حفظ سلامت قلب و کنترل تری گلیسیرید است. تری گلیسیرید نوعی چربی است که کالری های ناشی از مصرف قند را ذخیره کرده و اثرات کلسترول خوب خون را زایل می کند.
کاهش مشکلات دندانی: قند بیشتر با تشکیل بیشتر حفره های دندانی ارتباط مستقیم دارد. با وجود مسواک زدن و استفاده منظم از نخ دندان، خوردن کمتر قند از بروز این حفره ها می تواند به نحو چشمگیری پیشگیری کند.
جوانی پوست: مصرف زیاد قند باعث بروز روندی به نام گلیکوزیله می شود که مخصوص ذوب کردن قند به وسیله فیبرهای پروتئین ها است. این روند نیز آسیب های جدی به الاستین و کلاژن پوست می رساند. با کاهش مصرف قند پوست سالم تری خواهید داشت و علائم پیری یعنی چین و چروک و غیره دیرتر سراغتان خواهد آمد.
سالم ماندن مغز: بنا به اعلام پژوهشگران، افزایش قند خون یکی از عوامل بروز آسیب های مغزی است که می تواند حافظه را تخریب کند. البته به عقیده محققان هنوز برای رسیدن به این موضوع بررسی های بیشتری باید انجام شود.
پیشگیری از سنگ کلیه: مصرف نوشیدنی های شیرین و قندهای تصفیه شده خطر تشکیل سنگ های کلیوی را به میزان ۲۵ درصد افزایش می دهد. بدتر از همه اینکه نوشیدنی های شیرین که جزو کولاها محسوب می شود این احتمال را تا ۳۳ درصد نیز بالا می برند. برای پیشگیری از بروز این مشکل لازم است که مصرف هر نوع نوشیدنی شیرین را محدود کنید و به جای آن ها از نوشیدنیهای سالمی مانند آب و آب میوه های طبیعی استفاده کنید.