سرویس بین الملل- همزمان با گمانهزنیها درباره تنش و یا احتمال از سرگیری مذاکرات میان ایران و امریکا این پرسش مطرح میشود که آیا عمان از دیپلماسی قدرتمندی برای پایان دادن به تنش میان دو کشور برخوردار است؟
به گزارش آفتابنیوز؛ سایت "خلیج آنلاین" در گزارشی به احتمال میانجیگری عمان میان ایران و آمریکا برای انجام مذاکره پرداخته و مینویسد: "در میانه گسترش تنش در خلیج فارس، آمریکا نیروهای نظامی خود را در منطقه بسیج کرده و خطر احتمال حمله نظامی آن کشور علیه ایران وجود دارد. در این میان، نقش دیپلماتیک و بانفوذ سلطاننشین عمان بار دیگر برجسته شده است؛ کشوری که تلاش میکند تا وضعیت را آرام سازد تا گزینه نظامی از دستور کار خارج شود. هدف عمان به عنوان میانجی تاریخی بین ایران و امریکا کنترل وضعیت پرتنش فعلی در منطقه و کاستن از شدت تنش است".
"احمد الشیزاوی" تحلیلگر سیاسی مسائل عمان معتقد است که سلطاننشین عمان بدون درخواست کشورهای دچار تخاصم، نقش میانجیگری را برعهده نخواهد گرفت و در این بین ضروری است که امریکا و ایران این درخواست را مطرح کنند.
او معتقد است که به نظر میرسد عمان در دوران سلطنت "هیثم بن طارق"، سلطان تازه آن کشور نیز مایل به ایفای نقش میانجیگرانه بین ایران و امریکا باشد.
او از "یوسف بن علوی" وزیر خارجه سابق عمان به عنوان "معمار میانجیگری پیشین بین ایران و امریکا یاد میکند.
این تحلیلگر میگوید عمان باید اراده واقعی را در ایران و امریکا مبنی بر تمایل به پیدا کردن راه حلی برای ایجاد آرامش در منطقه ببیند. عمان با رابطه حسنهای که با ایران و امریکا دارد و با دور نگهداشتن خود از منازعه میان دولتهای عربی و ایران، توانایی ایجاد توازن در رابطهاش با تمام کشورها را دارد و به همین خاطر است که ظرفیت ایفای نقش به عنوان میانجی را داشته است.
"الشیزاوی" معتقد است که عمان با استفاده از قدرت نرم خود با تکیه بر عمق تاریخی، فرهنگی و سیاسیاش توانسته نقش موثر دیپلماتیکی در منطقه ایفا کند. از دید او هدف عمان همواره کمک به برقراری صلح، حفظ ثبات در داخل و خارج از عمان و تلاش برای برقراری ثبات در منطقه و همسایگان عمان بوده است.
"الشیزاوی" میگوید در دهههای گذشته رفتار امریکا نشان داده که آن کشور به دنبال جنگ با ایران نیست چرا که از وضعیت فعلی بیشتر سود عایدش میشود.
او به "خلیج آنلاین" میگوید: "امریکا میتواند از ایران به عنوان حربه و ابزاری برای فشار بر کشورهای عربی خلیج فارس و برای بهرهبرداری از آن کشورها استفاده کند تا تسلیحات خود را به دولتهای عربی خلیج فارس بفروشد. امریکا روی نزاع میان ایران و دولتهای عربی منطقه سرمایهگذاری کرده است".
شیزاوی پیشبینی میکند که ایران و امریکا وارد دور تازهای از مذاکرات خواهند شد و برخی از تحریمها احتمالا لغو میشوند.
این سایت در ادامه مینویسد: "عمان در سال ۲۰۱۴ میلادی میزبان گفتگوهای ایران و امریکا با مشارکت اروپاییها بود که به موفقیت انجامید و برجام حاصل شد. سابقه موفقیتهای میانجیگرانه عمان به این موضوع محدود نمیشود. آن کشور در زمینه آزادسازی گروگانهای امریکایی و بریتانیایی بازداشت شده توسط انصارالله در یمن در سال ۲۰۱۵ و ایفای نقش در آزادسازی گروگانهای امریکایی توسط انصارالله در اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی نیز موفق عمل کرده بود".
40 سال است خودمان را برای چنین روزی آماده کرده ایم و خون ها داده ایم
و فشارها بر مردم بیچاره آورده ایم
یا سربه نیستشان کنیم یا بلعکس
با خود چطور حساب کردی؟ کشورت را چرا می فروشی؟
چه فکری باعث میشه که این کارها را بکنی؟
منتظری خراب بشه کشور و بعد تو بگیری کشور را بسازی آن طور که دوست داری؟
شاید اشتباه بکنی؟ فکر کردی در این مورد؟ فکر کن
تمومش کنید!
اگه وضع
همینجور باشه که یکعده
ماشینها وکاخهای چند ده میلیاردی
داشته باشند ویکعده هم نون قسطی بخرند
هزار بار مرگ وجنگ برای ملت بهتر است
تا حداقل اختلاس گران و غارتگران هم
شاید البته که شاید به سزای عملشان
برسند !..
بیاین بجنگبن ما خسته شدیم