محمدجعفر دهزاد افزود: این سه عامل جزو لیست بدترین غذاها برای سلامت قلب و عروق طبقه بندی شده و میتواند به جای کمک به سلامت بدن، ما را در معرض مخاطرات ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی قرار دهد.
او با بیان اینکه طبق نظر متخصصان تغذیه، غذا می تواند بدن ما را تغذیه کرده و سلامت نگاه دارد، یا اینکه انسان را مسموم و بیمار کند، گفت: بنابراین نوع غذایی که مصرف می کنیم بسیار حائز اهمیت است.
این کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه مصرف نامتعادل بعضی از موادغذایی امکان گرفتگی عروق و به دنبال آن پیامدهای قلبی را برای هر انسان به دنبال دارد، گفت: نوشابه، انواع شیرینی و دسر، مارگارین پودرهای خامه و کف قهوه و هات داگ، جزو غذاهایی است که مصرف نامتعارف آن، سلامت را با مخاطره مواجه میکند.
او ادامه داد: نوشابه، غنی از قندهای ساده است و میتواند افزایش شدید قند خون و ایجاد التهاب را به دنبال داشته باشد، این التهاب بر عروق تاثیرگذار بوده و افزایش دهنده خطر حمله های قلبی است، بنابراین هرچه نوشابه بیشتری مصرف کنیم، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی قرار خواهیم گرفت.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به مطالعات دانشمندان علم تغذیه در کانادا، گفت: در این مطالعات مشخص شده است که مصرف زیاد هر ماده غذایی غنی از شکر سفید و قهوه ای، عسل زیاد، ملاس، شربت ذرت یا شهد، در ایجاد حالات التهابی در بدن افراد تاثیرگذار بوده و ریسک بیماری قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
دهزاد همچنین از مارگارین به عنوان یکی از غذاهای تاثیرگذار بر سلامت قلب و عروق یاد و اضافه کرد: مارگارین یا "کره گیاهی" بسیار مضرتر از چربی کره حیوانی است؛ اگرچه در مارگارین از روغن گیاهی استفاده شده اما چون حالت جامد و سفت دارد بنابراین مخاطراتش بیشتر خواهد بود.
این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: برای تولید مارگارین از روغنهای گیاهیه هیدروژنه استفاده میشود، در نتیجه این مواد از اسیدهای چرب ترانس غنی شده و دشمن شماره یک سلامت به شمار میروند.
او همچنین گفت: پودرهای خامه و کف قهوه نیز اغلب حاوی اسیدهای چرب ترانس است و همان طور که گفته شد، بسیار برای سلامتی قلب مضرند. برای مطمئن شدن از اینکه چنین موادی اسید چرب ترانس دارد یا خیر، میتوانید اطلاعات درج شده روی بستهبندی این پودرها را مطالعه کنید.
کارشناس ارشد تغذیه و علوم غذایی با بیان اینکه یکی از غذاهای مضر برای سلامت قلب و عروق، هاتداگ است، گفت: کلا فرآوردههای گوشتی به دلیل داشتن مواد نگهداراند و موادی که هنگام سرخ کردن یا پختن داشتن در آنها به وجود می آید، علاوه بر سرطانزا بودن، باعث افزایش ریسک بیماری های قلبی و عروقی می شود.