مهنوش صاحبدل با بیان اینکه سیستم ایمنی مهمترین عامل و ابزار برای در امان ماندن از ابتلا به کرونا است، اظهار کرد: تقویت سیستم ایمنی و پرهیز از عوامل تضعیفکننده خصوصا در ماه مبارک رمضان باید مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: حذف یکی از وعدهها به ویژه وعده سحری موجب تضعیف سیستم ایمنی میشود پس حتما وعدههای سحری، افطار و در صورت تمایل شام باید مصرف شوند.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف زیاد قند و نمک و چربی، سیستم ایمنی شما را روز به روز ضعیفتر میکند و احتمال ابتلا به کرونا را افزایش میدهد.
صاحبدل افزود: مواد غذایی پرنمک، شیرین و پرچرب، زمینهساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پر فشاری خون، چربی خون بالا و کبد چرب میشوند و خود این بیماریها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید - ۱۹ را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم و به مواد غذایی و تنقلاتی که خریداری و مصرف میکنیم بیشتر توجه کنیم؛ در واقع به جای مصرف تنقلات و مواد غذایی با نمک و چربی و قند بالا باید از مواد غذایی با نمک و قند و چربی کمتر استفاده کنیم تا این دوران همهگیری را با سلامتی پشت سر بگذاریم.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به توصیههای کلیدی در راستای کاهش مصرف مواد غذایی تضعیفکننده سیستم ایمنی در روزهداری، گفت: در تمام وعدهها از مواد غذایی کمچرب، کمنمک و با قند کمتر استفاده کنید.
وی افزود: به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنیهای شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند یا شربتها و عرقیات سنتی کمشیرین در فاصله بین شام تا سحر استفاده کنید.
صاحبدل گفت: مصرف سس مایونز را محدود کنید؛ سالاد خود را با چاشنیهایی همچون انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید و تا جایی که ممکن است ماست، شیر و پنیر کمچرب مصرف کنید.
وی افزود: از مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند در ماه مبارک رمضان پرهیز کنید.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک مانند آجیل و تخمههای نمکی، چیپس، انواع پفک و مواد شیرین مانند انواع شیرینی و بیسکوییت و نوشیدنیهای شیرینشده با قند، از انواع میوهها استفاده کنید.
وی با توصیه به استفاده از روشهای بخارپز یا آبپز کردن به جای سرخ کردن در تهیه غذا گفت: در صورت تمایل به سرخ کردن، مواد غذایی را با مقدار کمی روغن به مدت کوتاه تفت بدهید.
صاحبدل تصریح کرد: نمکدان را از سفرههای خود حذف کنید و از چاشنیهای دیگر برای مزهدار شدن غذا استفاده کنید. کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از ۵ گرم یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری باشد؛ این مقدار شامل نمکی که به طور طبیعی در غذاها وجود دارد نیز میشود.
وی افزود: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها، به جای نمک از سبزیهای تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید استفاده کنید. برای پخت غذا نیز بهتر است از روغنهای مخصوص پخت و پز مثل روغن آفتابگردان، ذرت، سویا یا کلزا استفاده شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: از خرید و مصرف روغنهایی که به صورت سنتی تهیه میشوند مثل روغنهای کنجد که با روش پرس سرد در معرض دید افراد تهیه میشود، خودداری کنید و در صورت تمایل به مصرف روغن کنجد، از روغن ارده کنجد صنعتی استفاده کنید.
وی افزود: توصیه میشود مصرف کره، سرشیر، خامه و سس مایونز را محدود کرده و به جای آن، با استفاده از ماست، آبلیمو و کمی روغن زیتون، سس سالاد تهیه کنیم.