دکتر رستگار حسینی مجری این طرح پژوهشی با بیان اینکه این پژوهش به مدت سه تا چهار ماه در اوج شیوع بیماری کرونا انجام گرفته، اظهارکرد: در این پژوهش به دنبال این بودیم تا رابطه ورزش با ابتلا به بیماری کرونا مخصوصا در افرادی که بیماری زمینه ای دارند را مورد بررسی قرار دهیم.
وی ادامه داد: برای انجام این پژوهش دو گروه افراد، افراد در معرض بیماری دیابت و بیاران قلبی و عروقی را انتخاب کردیم، چرا که این افراد به واسطه سیستم التهابی ضعیفی که دارند، زودتر از سایرین بیمار می شوند و بهبودیشان هم سخت است.
این عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی تعداد بیماران دیابتی و قلبی و عروقی مورد بررسی قرار گرفته در این پژوهش را 1151 نفر اعلام کرد و گفت: در این پژوهش 424 بیمار دیابت نوع 2 – 224 مرد و 200 زن – و تعداد 727 بیمار قلبی و عروقی – 356 مرد و 371 زن – را به عنوان جامعه آماری تحقیق خود مورد بررسی قرار دادیم.
وی اضافه کرد: 41 درصد از زنان و 44.6 درصد از مردانی که در این طرح مورد بررسی قرار گرفتند، به بیماری کرونا مبتلا شده بودند که طبق بررسی انجام شده میزان فعالیت بدنی در مردان بیشتر از زنان و به تبع میزان ابتلا به کرونا بین آنها هم کمتر بود.
حسینی خاطرنشان کرد: طبق این پژوهش، بیماران دیابتی و قلبی و عروقی که سابقه فعالیت بدنی پایین داشتند، میزان ابتلای آنها به بیماری کرونا بالاتر و شدت بیماری هم در آنها بیشتر بود.
وی یادآورشد: در افرادی که هم که فعالیت بدنی درحد متوسط داشتند، میزان ابتلای آنها به کرونا کمتر بود و اگر هم به بیماری مبتلا شده بودند، شدت بیماری در آنها کم بود.
این پژوهشگر دانشگاه رازی گفت: به واسطه شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و توجه به سلامت شرکت کنندگان در طرح، پرسش نامه ها به شکل آنلاین در اختیار آنها قرار داده شد.
وی با بیان اینکه نتایج این پژوهش به شکل یک مقاله اکنون در دو نشریه علمی در حال داوری است، گفت: این پژوهش پس از داوری منتشر خواهد شد و در اختیار عموم جامعه قرار می گیرد.