کلینیک مایو ایالات متحده گزارش کرد پروتئینهای تاو مواد مغذی را به مغز میرساند و در بیماران آلزایمری این پروتئینها در هم پیچیده میشود و این فرآیند را مختل میکند. نکته قابل توجه دیگر پلاک بتاآمیلوئید است که در نتیجه قطعات بزرگتر پروتئین در کنار هم در مغز جمع میشود و نحوه ارتباط سلولها با یکدیگر را قطع میکند.
به نقل از هلث نیوز، محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو توضیح میدهند اسکنهای توموگرافی گسیل پوزیترون(PET) میتواند به شناسایی پلاکهای آمیلوئید در مغز کمک کند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس امیدوار هستند که آزمایش خون نیز بتواند این کار را انجام دهد.
اکنون نتایج مطالعهای جدید در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد ممکن است بتوان علائم اولیه بیماری آلزایمر را با یک آزمون حافظه آسان تشخیص داد.
این دادهها شامل بیش از ۴۴۰۰ نفر با میانگین سنی ۷۱.۳ سال بود که هیچ نشانهای از زوال شناختی نشان ندادند. محققان به شرکتکنندگان تصاویری را نشان دادند و سرنخهایی به آنها داده شد تا به آنها کمک کند آنچه در تصویر بود را به خاطر بسپارند.
سپس از آنها خواسته شد آنچه در تصویر بود را به خاطر بیاورند. محققان این افراد را بر اساس اینکه چقدر راحت میتوانستند تصویر را به خاطر آورند، در پنج گروه قرار دادند، از جمله اینکه آیا به کمک نیاز داشتند یا خیر.
کسانی که با و بدون سرنخ در به خاطر سپردن تصویر مشکل داشتند، سطوح بالاتری از پلاک بتاآمیلوئید داشتند.
این نتایج ممکن است به پیشبینی مراحل اولیه زوال عقل و بیماری آلزایمر پنج تا هشت سال قبل و مراحل پیشرفته بیماری بین یک تا سه سال قبل از بروز بیماری کمک کند.
دکتر الن گروبر، محقق این مطالعه و محقق کالج پزشکی آلبرت اینشتین در نیویورک، گفت: این آزمون حافظه احتمالا میتواند جایگزین اسکنهای گرانقیمت و سوراخهای کمری در شناسایی نشانگرهای اولیه بیماری آلزایمر شود.
نتایج این تحقیق در نشریه Neurology منتشر شده است.