کد خبر: ۷۶۶۹۵۴
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶

این گیاه سلامت دندان را به شما هدیه می‌دهد

درخت مسواک یک درخت همیشه سبز است که در مناطقی از ایران با نام‌های چوج و اراک شناخته می‌شود. همان طور که از اسم این گیاه می‌توان حدس زد، از درخت مسواک برای ساخت مسواک استفاده می‌شود. این درخت در مناطق گرم و نسبتا استوایی رشد می‌کند.
این گیاه سلامت دندان را به شما هدیه می‌دهد
آفتاب‌‌نیوز :

درخت مسواک یک درخت همیشه سبز است که در مناطقی از ایران با نام‌های چوج و اراک شناخته می‌شود. همان طور که از اسم این گیاه می‌توان حدس زد، از درخت مسواک برای ساخت مسواک استفاده می‌شود. این درخت در مناطق گرم و نسبتا استوایی رشد می‌کند. از مهم‌ترین قسمت‌های دنیا که در آن درخت مسواک بوجود می‌آید می‌توان به مصر، عربستان، ایران و حبشه اشاره کرد. بیشتر خواص درخت مسواک به دلیل داشتن موادی مانند تانن، ترکیبات گوگردی، ترکیبات ایزوتیوسیاناید و فلورین می‌باشد. جالب است بدانید که این گیاه برای اولین بار در ایران مشاهده شده است.

حفظ سلامت دهان

درست همانند مسواک‌های مدرن، این گیاه نیز یک ابزار بسیار موثر برای سلامتی دهان است. اثربخشی این شاخه به علت اقدامات بیولوژیکی و مکانیکی آن است. درخت مسواک غنی از ترکیبات شیمیایی متعددی است که مانند خمیر دندان عمل می‌کند. شاخه‌های این درخت، عملکرد‌های مکانیکی شبیه یک مسواک دارد که باعث می‌شود آن یک ابزار مفید برای رسیدن به هر گوشه‌ای از دهان شما و حذف مواد غذایی بر روی دندان‌ها باشد. طبق مطالعات انجام شده، خواص درخت مسواک حاوی ۱۹ ماده فعال است که به ارتقای بهداشت و سلامت دندان کمک می‌کند.
خواص آنتی باکتریال

مطالعات متعدد نشان داده است که خواص درخت مسواک شامل ترکیبات قوی آنتی باکتریال است که با انواع مختلف باکتری‌هایی که معمولا در داخل دهان شما قرار می‌گیرند مبارزه می‌کنند. مشخص شده است که بیش از ۵۰۰ نوع مختلف میکروب در دهان شما وجود دارد، بعضی از آن‌ها به طور بالقوه مضر هستند و می‌توانند عفونت‌های دهان را ایجاد کنند. مواد تشکیل دهنده فعال در درخت مسواک، نه تنها به جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌ها کمک می‌کنند، بلکه همچنین باعث از بین رفتن آن‌ها بدون ایجاد عوارض جانبی می‌شوند. این گیاه حاوی اسید گالیک، گوگرد، سالوادورین و ترتی الیامین است که دارای خواص ضد باکتری و ضد میکروبی است و از این رو در مهار رشد باکتری کمک می‌کنند. خواص درخت مسواک همچنین می‌تواند به سلامت زبان شما نیز کمک کند.

جلوگیری از تشکیل پلاک‌های دندانی

مشکلات دهانی مانند بیماری‌های پریودنتال و پوسیدگی دندان اغلب ناشی از انباشت پلاک در دندان‌های شما است. بر طبق مطالعات، عصاره‌های حاصل از خواص درخت مسواک قادر به مهار رشد باکتری‌های مختلف است که مسئول تشکیل پلاک هستند. باکتری‌های هوازی و بی هوازی، از جمله S. mutans و L acidophilus، باعث پوسیدگی دندان می‌شوند. یک مطالعه بالینی نشان می‌دهد که درخت مسواک دارای اثر ضد میکروبی بر روی این باکتری‌های کریوژنیک است و از گیاهان ضد باکتری موثر‌تر است. همچنین این گیاه می‌تواند PH پلاک‌ها را افزایش بدهد و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند.

افزایش کلسیم و کلرید در بزاق

مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از خواص درخت مسواک در تمیز کردن دندان باعث تولید کلرید و کلسیم در بزاق می‌شود. در عین حال، به کاهش مقدار فسفر و همچنین مقدار pH در بزاق کمک می‌کند. در حالی که افزایش مقدار کلسیم در بزاق به جلوگیری از کاهش مواد معدنی و ترویج این مواد در مینای دندان کمک می‌کند، مقدار زیادی کلرید در کاهش سرعت تشکیل سنگ کلیه مفید است. در نتیجه دندان‌های شما قوی تر، سالم‌تر می‌شوند و در معرض خطر افتادن و آسیب قرار نمی‌گیرند.

جلوگیری از ورم لثه

بر اساس گزارش‌های متعدد، درخت مسواک در کاهش پلاک دندانی و در نتیجه ورم لثه بسیار موثر است. پلاک دندانی علت اصلی ورم لثه و بیماری پریودنتال است. مطالعات نشان می‌دهد که خواص درخت مسواک تأثیر کلی روی پلاک دندان و التهاب لثه دارد. خمیر دندان‌های که حاوی عصاره این گیاه هستند در برداشتن پلاک دندان بسیار مؤثرتر اند. همچنین استفاده از خمیر دندان‌هایی که حاوی این ماده هستند از خونریزی لثه هنگام مسواک زدن جلوگیری می‌کند.

ضد قارچ

کاندیدا (نوعی قارچ) مسئول چندین عفونت حفره دهان است. عصاره درخت مسواک در کنترل این عفونت قارچی مؤثر است. مطالعات نشان می‌دهد که این گیاه دارای خواص ضد قارچی است و از این رو می‌توان آن را برای مهار رشد قارچ‌هایی مانند Candida albicans استفاده کرد.
سفید کردن دندان‌ها

در این گیاه مقدار زیادی سیلیس وجود دارد. سیلیس به عنوان یک ماده ساینده و در از بین بردن لکه‌ها از دندان‌های شما کمک می‌کند، بنابراین سفید شدن آن را بهبود می‌بخشد.

منبع: آسان طب

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین