رضا منتظر در پاسخ به این سوال که بهبودیافتگان کرونا برای ترمیم آسیبهای ریوی باید چه خوراکیهایی را مصرف کنند؟ گفت: برای افرادی که بیماریشان بهبودیافته و به مقدار کمی سرفه میکنند و احتیاح به تقویت ریه دارند، انجام بادش روی ریه روزی یک مرتبه توصیه میشود و بهتر است آنها مواد غذایی متعددی که در پروتکل طب سنتی نوشتهشدهاست را مصرف کنند که از جمله آنها میتوان به فرنی شیر و نشاسته گرم همراه با گلاب صبحها به صورت ناشتا و کلم پیج سفید به صورت بخار پز و هنگامی که گرم است، روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم اشاره کرد.
وی با بیان اینکه دمنوش آویشن و عسل نقش بسزایی در بهبود سرفه دارد، متذکر شد: اگر با انجام همه این اقدامات فرد همچنان با مشکلات ریوی مواجه باشد و به طور کامل بهبود نیافته باشد، توصیه میشود با مراجعه به پزشک به انجام حجامت اقدام نماید چرا که در این فصل اگر شرایط بیمار مساعد باشد و ما تشخیص دهیم که انجام حجامت لازم است و سبب تقویت سیستم ایمنی میگردد، بهتر است این اقدام صورت گیرد.
این متخصص طب سنتی در خصوص راهکارهای کاهش افسردگی اظهار کرد: افسردگی هم مانند بیماریهای دیگر باید ریشه یابی شود و چنانچه علت بروز آن وجود یکسری از مشکلات باشد، نمیتوان این عارضه را صرفا با خوردن مواد غذایی شادی آور درمان کرد و ابتدا باید مشکلات حل شوند.
وی با بیان اینکه ممکن است افسردگی به دلیل مشکلات خونی از جمله غلظت خون باشد و در آن صورت باید خونگیری انجام گردد تا خون رفیق شود، افزود: به طور کلی از جمله مواد غذایی شادی آور و آرامشبخش میتوان به گلاب به هر شکلی که باشد اشاره کرد و نوشیدن شربت گلاب، استشمام بوی آن، پخش کردن آن در هوا موقع خواب به صورت اسپری یا بخور و اضافه کردن گلاب به غذا توصیه میشود و همچنین مصرف زعفران دم کرده به همراه عسل قبل از خواب نقش بسزایی در شادی و آرامش افراد دارد.