آفتاب: یککارگردان مستندساز معتقد است که هر شمعی برای «سینمای مستند» میتواند زندگی بخش باشد، اما «سینما حقیقت» پُرنورتر از یک شمع است.
به گزارش سرویس هنر آفتاب، مهدی اسدی که با فیلم مستند «بوم های سنگی» در جشنواره «سینماحقیقت» حضور یافته، در گفتگو با گروه خبر این جشنواره، عدم نمایش فیلمهای مستند در ایران را مهمترین معضل این گونه خاص سینمایی عنوان کرده و میگوید: «برای عموم مستندسازان، بحث نمایش فیلم چه به لحاظ مادی و یا معنوی، یک ضرورت به حساب میآید، ولی ما در کشورمان، این خلاء نمایش را داریم».
وی جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» را یکی از عناصر اصلی در پُر کردن این خلاء دانسته و می گوید: «این جشنواره معتبر میتواند موقعیت و ویترین مناسبی برای نمایش فیلمهای مستند برگزیده باشد تا زحمت و مشقتی که مستندسازان برای تولید یک اثر مستند متحمل میشوند، به طریقی جبران گردد».
اسدی در ادامه، تلویزیون را مهمترین رسانه جمعی به منظور حمایت و گسترش مخاطب سینمای مستند اعلام کرده و افزود: «تاثیر تلویزیون در چرخه تولید و عرضه آثار مستند، بحثی قدیمی است و طبعاً از این طریق میتوان به ارتقاء سلیقه مردم و افزایش سطح کیفی فیلمهای مستند کمک کرد».
وی درباره «صندوق مستند ایران» جشنواره بین المللی سینماحقیقت نیز گفت: «این اتفاق، ما را به تجربههای جهانی نزدیک میکند و چشم انداز خوبی را به تصویر در میآورد. این برنامه، مشابه آنچیزی است که در جشنوارههای مطرح دنیا نیز شاهدش هستیم و باید منتظر ماند و دید که نتیجه نهایی آن، چه میشود».
اسدی در پایان، به فیلم خود «بومهای سنگی» که کاندید دریافت 4 جایزه از جشن خانه سینما بود اشاره کرد و افزود: «4 سال قبل، در سفری که به شهر «خمین» داشتم، کتابی از مرتضی فرهادی دیدم که به نقوش صخرهای اطراف این شهر پرداخته بود. به همین دلیل، مطالعاتی را آغاز کردم و حدود 2 سال هم طول کشید که بنابر شرایط خاص فیلم، این مستند را با مشارکت «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» به پایان برسانم تا در اولین نمایش عمومی، در جشنواره «سینماحقیقت» روی پرده برود و امیدوارم که حاصل کار، مورد توجه تماشاگران محترم قرار بگیرد».