آفتابنیوز : آفتاب: در زمینه سینمای انقلاب اسلامی، پتانسیل و تجربههای بسیاری وجود دارد که میتواند مورد توجه مستندسازان واقع شود.
به گزارش سرویس هنر آفتاب، «پیروز کلانتری» مستندساز نامآشنای کشور با اشاره به بخش ویژه «سینمای مستند و 30 سال انقلاب اسلامی» جشنواره سینما حقیقت میگوید: «باید روی مسائل و ویژگیهای مرتبط با سینمای انقلاب اسلامی، بررسی عمیقتری صورت پذیرد و به اعتقاد من، بهتر است که پژوهشهای خاص کارگاهی با موضوع سینمای مستند و انقلاب اسلامی، در جشنواره صورت بگیرد تا فیلمسازان جوان با نوآفرینی و نگاه شخصی خود، این پدیده را بررسی و با حس و شور تازهای، آن را به تصویر درآورند».
وی مستندهای دوران انقلاب اسلامی را درخشان توصیف کرده و میافزاید: «اتفاق مهمی که در سینمای مستند دوران انقلاب افتاد، این بود که فیلمسازان از آن نگاه ساکن، مسلط و نخبهگرا فاصله گرفتند و خود را در جریان سیال حقیقت انقلاب قراردادند که حاصل آن، مستندهای ارزشمندی است که قطعاً شاهد نمایش آنها در جشنواره امسال سینما حقیقت خواهیمبود».
کلانتری که با مستند شاعرانه «در خیابانهای ناتمام» در بخش مسابقه ملی جشنواره سینما حقیقت حضور یافته، به تفکر ساخت این فیلم اشاره کرده و میگوید: «وجه شاعرانه فیلم من عمدی نیست و ما اصولاً نمیتوانیم برای مستند شاعرانه، ژانر خاص قائل شویم. چرا که این شاعرانگی در همه زمینهها وجود دارد؛ حتی در مستندهای صنعتی که بنا به ذهنیت کارگردان، میتواند در قالب شاعرانه به تصویر کشیدهشود».
وی درخصوص گونه خاص «مستند – تجربی» که یکی از رویکردهای جشنواره سینما حقیقت است نیز میگوید: «مستند تجربی، شاید دورترین نوع مستند از تعریف کلاسیک آن باشد که در اینگونه خاص، نوع نگاه، میزان حساسیت و علاقه کارگردان است که آن اثر را متفاوت میکند و بعبارتی واقعیت، بستری میشود تا کارگردان، تجربه خود را ادامه دهد».
کلانتری در پایان، با تأکید بر عنصر «حقیقت» و نه «واقعیت» در بطن سینمای مستند، افزود: «بحث حقیقت و واقعیت در سینمای مستند، بسیار گستردهاست و من فکر میکنم که سینمای مستند مبتنی بر حقیقت، ملموستر از آن چیزی است که بر مبنای یک واقعیت صرف، به تصویر درمیآید».
گفتنی است دومین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران: «سینما حقیقت»، طی روزهای 23 تا 28 مهرماه 1387، در سینما فلسطین و سینما قیام شهر تهران برگزار خواهدشد.