آفتاب: رئيس ادوار اول تا سوم مجلس گفت: «مردم در درجه اول به خاطر اسلام و در درجه بعد به خاطر صداقت مسئولين با آنها همراه هستند و اگر اين دو مسئله را نگاه داريم میتوانيم انقلاب را تحويل امام زمان دهيم».
به گزارش سرویس پارلمانی آفتاب به نقل از فارس، آيت الله اكبر هاشمی رفسنجانی در همايش 30 سال قانونگذاری كه صبح امروز سه شنبه به مناسبت سالروز شهادت آيت الله مدرس در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: «انقلاب ما با وحدت و همدلی و بدون استمداد از هيچ قدرت خاصی روی پای خود ايستاد و فقط به اتكای ملت و رهبری بی نظير كه واقعا برای تاريخ بشريت مثال زدنی است، به پيروزی رسيد».
وی افزود: «من فكر میكنم ما از جهات مختلف به اين اجتماع نياز داشتيم. وقتی نگاه میكنم در سطح مجلس چهرههای بسيار ارزشمندی را میبينم كه از ذخاير دوران انقلاب و مبارزه، برخی از ذخاير پارلمانی ما و دريای ديگری از مديران در بخش قضا و اجرا از ذخاير و عتيقهها هستند، كه انشاءالله بتوانيم از اين معدن انسانی بخوبی بهرهمند شويم و از اين اجلاس استفاده كنيم».
رئيس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فعاليت های موثر شهيد مدرس در ادوار دوم تا ششم مجلس دوران خود گفت: «امروز ما از جهات مختلف نيازمند به اين اجتماع بوديم كه من از شخص آقای لاريجانی تشكر میكنم تا فرصتی شد كه از فعاليت های ارزشمند شهيد مدرس قدردانی شود».
وی زندگی مدرس را تابلويی آموزنده برای امروز و فردا دانست و افزود: «بايد اين تابلو را در مقابل خود ترسيم كنيم تا همواره در مسير صحيح و در جهت مبارزه با استبداد قدم برداريم».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: «مدرس به خوبی و با آگاهی كامل در مجلس حضور يافت و به عنوان يک نماينده دينی در مقابل نيروهای ضد دين، به سم پاشی هايی كه از سوی عوامل انگليس در ذهن مردم صورت میگرفت، میايستاد؛ 60 نطق مدرس در آن دوران توصيهای است به نمايندگان ديروز و امروز كه با مطالعه آن بتوانند در مقابقل چنين مسائلی ايستادگی كنند».
هاشمی رفسنجانی به نقش موثر مدرس در مقابل اوليتماتوم روسيه برای خارج كردن مورگان شوستر از ايران، برخورد با مسائل جهانی، راهنمايی ديگر نمايندگان مجلس و موثر بودن اين شخصيت در مواجهه با مسائلی كه پيرامون اشغال ايران به وجود آمد، حتی در زمان تبعيد به تركيه اشاره كرد.
رئيس مجالس اول تا سوم شورای اسلامی افزود: «مدرس حتی در دوران تبعيد به تركيه، دست از مبارزه بر نداشت و پس از آن توانست در مجلس چهارم از شهر تهران به عنوان نماينده اول انتخاب شود».
هاشمی رفسنجانی گفت: «البته اين دوران با قرارداد شوم وثوق الدوله همراه بود كه مدرس اين بار بسيار موثر در صحنه حاضر شد و توطئهها را بر هم ريخت و در تمام آن دوران مدرس به عنوان علمدار مبارزه با حركات استبدادی انگليس در صحنه حاضر بود».
رئيس مجلس خبرگان رهبری، كودتای 1299 را يک نكته سياه در تاريخ ايران بر شمرد و افزود: «رضاخان با سناريوی دقيقی كه انگليسیها با كمک اردشير جی كه آن زمان نماينده اكوار هند در ايران بود، بر سر كار آمد و چند دوره او را به عنوان وزير دفاع در كابينه جا دادند».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به سختیهای تلاش و اقدامات مدرس اشاره كرد و افزود: «مدرس علاوه بر مبارزه حركتهای شاهنشاهی، مجبور بود شخصيت ظاهرا مذهبی رضا خان را تحمل و با آن مبارزه كند و ميدانست كه اين حركت های ظاهرا دينی خود يك نوع مبارزه بزرگ با دين و روحانيت در ايران است».
وی افزود: «البته انگليس از سال های قبل درک كرده بود كه بزرگترين مشكلش در ايران، روحانيت و دينداری مردم است و به همين واسطه سالها قبل، وزير خارجه انگليس گفته بود تا قرآن هست نميشود در اين مملكت حكومت كرد».
هاشمی رفسنجانی با اشاره به تظاهرات دينی رضاخان گفت: «رضاخان با دو حركت اهدا شدن شمشير از بارگاه حضرت ابوالفضل و تمثال مباركه حضرت علی (ع) و چرخاندن آنها در شهرهای مختلف و رساندن آنها به تهران نمايشی از دينداری خود برای مردم نشان داد كه اين خود، كار مدرس را بسيار سخت میكرد».
رئيس ادوار اول تا سوم مجلس شورای سالامی افزود: «نقش مثال زدنی ديگر مدرس، مبارزه با تغيير رويه شاهنشاهی به جمهوری پس از بركناری احمد شاه بود كه مدرس اين جمهوريت را بدتر از آن شاهنشاهی خواند و مانند كوه در برابر آن ايستاد».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: «مدرس سخت ترين دوران را در مجلس پنجم و ششم سپری كرد، تا حدی كه در پايان مجلس پنجم گفت كه در طول 150 سال گذشته بدتر از امروز نداشتهايم و پس از روی كار آمدن رضا خان به عنوان شاهنشاه ايران، مدرس حتی يک رای هم در مجلس هفتم نياورد و گفت: «بی انصافها حداقل آن يک رايی كه خودم به خودم داده بودم را میخوانديد و اعلام كرد كه اين مجلس فرمايشی را قبول ندارد»».
هاشمی رفسنجانی به مبارزات مدرس در زمان تبعيدش به خواف اشاره كرد و گفت: «رضاخان حتی از مدرسی كه در تبعيد بود، میترسيد و سرانجام با نقشهای او را به شهادت رساند».
رئيس مجلس خبرگان رهبری گفت: «رضاخان در بين سالهای بين جنگ جهانی اول و دوم به ايرانی ها خيانت های زيادی كرد. البته كارهای عمرانی، نظامی و امنيتی انجام داد كه نمیتوان مثبت بودن آنها را قبول نكرد و بايد منصف باشيد، اما همه اينها تدبير انگليس بود و وقتی كه عمر مفيد رضاخان برای انگليس سر آمد و به واسطه اينكه در پايان عمر، كمی به آلمانها تمايل نشان داد، با آن وضعيت خفت بار همان آدمی كه از قزاقخانه آورده بودند و شاه ايران كرده بودند را به جزاير آفريقا تبعيد كردند و فرزندش محمد رضا را به سلطنت منصوب كردند و شاپور جی همان فرزند اردشير جی با همان نقشه های پدرش توطئههای انگليس را به دست محمدرضا شاه در ايران ادامه داد».
هاشمی رفسنجانی به مسائلی كه در 30 سال گذشته اتفاق افتاده اشاره كرد و گفت: «ما توانستيم به اتكای ملت و رهبری بینظير امام (ره) به پيروزی برسيم و بحمدالله 30 ساله خوبی را بگذرانيم».
رئيس مجلس ادوار اول تا سوم مجلس گفت: «اين مجلس افتخارات زيادی در طول هفت دوره گذشته داشته و انشاء الله نمايندگان دور هشتم نيز بتوانند به وظايف بزرگی انسانی و ملی خود عمل كنند و اشتباهات كسانی كه در اين كشور امرتكب شدند و به ملت خسارت زدند را خدايی نكرده تكرار نكنند».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با حساس بر شمردن كشور گفت: «آمريكا كه به عنوان دشمن درجه اول ما محسوب ميشود، زخم خورده جنگ عراق، افغانستان و ميدان داری جهان است و هنوز دندان هايش برای ما تيز است».
وی افزود: «آمريكا در حال تجهيز لشكر پياده و سواره خود است و بايد مراقب باشيد».
رئيس مجلس خبرگان رهبری گفت: «در داخل كشور مسائل فراوانی داشته و احتياج به وحدت بسيار جدی و ايستادن پشت سر رهبر بزرگوار كشورمان داريم و بايد با وحدت و همدلی اين حركت را ادامه دهيم و از اين فضايی كه برای ما ساخته اند به خوبی استفاده كنيم و از مشكلات عبور نماييم».
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: «اين انقلاب تا متكی به اسلام و مردم است آسيب پذير نيست؛ بعيد است كه مردم ضد انقلاب شوند اما میتوانند دلسرد شوند».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: «اگر مردم احساس كنند رأيشان در سرنوشتشان بی اثر است و متوليانی پيدا شوند كه رای آنها را هر جوری كه میخواهند، بخوانند آنگاه دلسرد میشود، چون مردم مسلمانند و هيچ وقت به كشور خيانت نمیكنند».
رئيس ادوار اول تا سوم افزود: «ما نيازمند حضور موثر مردم در صحنه هستيم و شما نمايندگان مجلس حقيقتا میتوانيد از تريبون خودتان مردم را در صحنه نگه داريد و میتوانيد ثابت كنيد كه نماينده واقعی مردم هستيد و خواستههای آنان را عمل كنيد».
وی در پايان به نمايندگان توصيه كرد: «منافع مردم را فدای سلايق غلط خود نكنيم؛ مردم را با نشاط در صحنه نگاه داريد و ذره ای از اسلام جدا نشويد كه مردم در درجه اول به خاطر اسلام و در درجه دوم به خاطر صداقت مسئولين، با اين انقلاب همراه هستند و اگر اين دو مسئله را نگاه داريم میتوانيم انقلاب را تحويل امام زمان دهيم».