در ادامه این مطلب به فواید عادت به نوشیدن آب در طی روند کاهش وزن اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
افزایش متابولیسم
متابولیسم فرایندی است که بدن طی آن کالریهای دریافتی را مصرف میکند. زمانی که آب به اندازه کافی به بدن نرسد، کمآبی اتفاق میافتد و متابولیسم بهکندی انجام میشود. براساس مطالعهای که در این زمینه انجام شد، با نوشیدن ۲ لیوان آب، متابولیسم تا ۳۰ درصد طی یک ساعت افزایش پیدا میکند و افزایش متابولیسم، فرایند اصلی برای حفظ وزن مناسب و سلامت عمومی بدن است.
کاهش اشتها
نوشیدن کافی آب طی روز نه فقط برای تامین رطوبت مورد نیاز بدن ضروری است بلکه به کنترل اشتها نیز کمک میکند. در واقع، ممکن است احساس گرسنگی با تشنگی اشتباه شود که فرد را ترغیب به مصرف خوراکیها بیش از نیاز بدن میکند. نوشیدن آب پیش از صرف غذا نیز علاوه بر کاهش اشتها، احساس سیری بیشتری را با دریافت غذای کمتر ایجاد میکند. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان میدهد افرادی که پیش از صرف غذا، آب مینوشند بهطور متوسط ۷۵ کیلوکالری انرژی کمتری دریافت میکنند. گرچه شاید این مقدار کالری ناچیز بهنظر برسد، اما در طولانیمدت برای حفظ وزن ایدهآل موثر خواهد بود.
بهبود گوارش
آب برای عملکرد مطلوب سیستم گوارش لازم است، زیرا به نرم شدن غذا و عبور از مجاری گوارشی کمک میکند. افرادی که به اندازه کافی آب نمینوشند معمولا دچار یبوست میشوند که با تورم شکم همراه است و بر تغذیه صحیح نیز تاثیر میگذارد. علاوه بر آب، نوشیدن دمنوشهای گیاهی و سوپ رقیق نیز در تامین آب مورد نیاز بدن و بهبود عملکرد گوارشی موثر است.
بدن به چه مقدار آب نیاز دارد؟
توصیه میشود روزانه حداقل ۸ لیوان آب برای تامین آب بدن و تحریک متابولیسم نوشیده شود. البته این توصیه با توجه به سن، جنس، وزن و سطح فعالیتهای بدنی متفاوت است. البته خانمهای باردار و شیرده نیاز به آب بیشتری دارند. افرادی که فعالیت جسمانی شدید دارند نیز بهدلیل تعریق و از دستدادن آب بدن باید مایعات بیشتری بنوشند. در مورد سالمندان نیز نوشیدن حجم کم آب بهطور مکرر طی روز اهمیت دارد، زیرا با افزایش سن در ادراک حس تشنگی اختلال ایجاد میشود. بهطور کلی، در روزهای گرم نیز همه افراد به مقدار آب بیشتری نیاز دارند.