دکتر هادی عبدالله زاد با اشاره به اهمیت تغذیه دانش آموزان در مدارس گفت: دانش آموزان در سنین رشد قرار دارند و جهت رشد مناسب باید تمامی گروه های غذایی را دریافت کنند.
وی افزود: تغذیه مناسب در مدرسه نه تنها به رشد بهتر دانش آموزان کمک می کند، بلکه سطح یادگیری آنها را هم افزایش می دهد.
عبدالله زاد با تاکید بر لزوم تامین مواد مغذی برای دانش آموزان گفت: در همین راستا پنج گروه غذایی نان و غلات، میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات حتما باید در برنامه غذایی دانش آموزان باشد.
وی با اشاره به اهمیت وعده صبحانه گفت: صرف یک وعده غذایی مناسب و کامل هنگام صبح موجب افزایش سطح یادگیری دانش آموزان می شود، بنابراین حتی اگر فرصت صرف صبحانه وجود ندارد باید اقلام خوراکی آن بسته بندی شده و به دانش آموز داده شود تا در اولین زنگ تفریح آنها را مصرف کند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان باید هر دو تا ۲.۵ ساعت خوراکی مصرف کنند، گفت: در همین راستا در کنار وعده صبحانه، یک میان وعده برای دانش آموزان هم الزامی است.
عبدالله زاد گفت: در این وعده های غذایی باید حداقل چهار گروه غذایی بطور همزمان وجود داشته باشد تا مواد مغذی مورد نیاز بدن دانش آموزان تامین شود. بطور مثال اگر لقمه نان و پنیر و گردو به دانش آموز داده می شود، باید کنار آن هم سبزیجات یا میوه قرار داده شود که چند گروه غذایی همزمان با هم استفاده شود.
وی با تاکید بر لزوم تنوع در صبحانه دانش آموزان گفت: وجود تنوع اشتهای دانش آموزان را برای صرف صبحانه افزایش می دهد. همچنین بهتر است صبحانه بصورت خانوادگی صرف شود تا دانش آموزان اشتهای لازم را برای صرف آن داشته باشند.
وی تخم مرغ آبپز در کنار برخی سبزیجات، نان و پنیر و گردو همراه با خیار و گوجه، عسل و خامه، عدسی و... را خوراکی های مناسب برای وعده صبحانه عنوان کرد.
وی با تاکید بر لزوم مصرف لبنیات در وعده صبحانه گفت: شیر یا ماست و یا پنیر حتما باید بصورت روزانه در وعده صبحانه دانش آموزان قرار گیرد.
این متخصص تغذیه، بهترین میان وعده برای دانش آموزان را لقمه های خانگی عنوان و تصریح کرد: لقمه نان و پنیر و سبزی، کوکو همراه با سبزی، فلافل، لقمه سیب زمینی و سبزی، ساندویچ مرغ، ساندویچ ماکارونی و ... می توانند میان وعده های مناسبی برای دانش آموزان باشند.
عبدالله زاد افزود: همچنین شیر و خرما، کره بادام زمینی، انواع آجیل و انواع میوه هم می تواند میان وعده های خوبی برای دانش آموزان باشد.
وی با هشدار نسبت به مصرف فست فودها گفت: دانش آموزان در سن رشد هستند و بدن آنها به مواد مغذی نیاز دارد، در همین راستا مصرف فست فودها که عمدتا فقط کالری بالا دارند و کمکی به تامین مواد مغذی بدن آنها نمی کند، توصیه نمی شود.
این متخصص تغذیه افزود: فست ها فقط کالری به بدن تزریق کرده و نه تنها به تامین مواد مغذی کمک نمی کنند، بلکه موجب افزایش وزن و چاقی دانش آموزان می شوند که تبعات منفی بسیاری برای سلامت بدن دارد.