گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار میروند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهرهبرداری صحیح از آن در عرصههای منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم میشود.
در حال حاضر در خراسان جنوبی ۱۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ گونه گیاهی مفید تولید میشود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایهگذاری شود.
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: دانه آفتاب گردان مدر و نرم کننده سینه است.
وی ادامه داد: این گیاه برای رفع ناراحتیهای حنجره و صاف کردن صدا مفید بوده و برای تسکین سرفه اثربخش است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه آفتاب گردان برای خنثی کردن سم عقرب مفید است، افزود: طبق گل آفتاب گردان برای رفع طنین صدا در گوش موثر بوده و تخم آن حاوی ویتامین است.
پویان با اشاره به اینکه این گیاه برای کمبود آهن بدن مفید است، تصریح کرد: آفتاب گردان، منبع غنی از انرژی بوده و ضد التهاب قوی است.
وی اظهار کرد: مصرف تخمه آفتاب گردان (بدون نمک) برای دوران بارداری مفید بوده، باعث کاهش کلسترول میشود و فشار خون بالا را کاهش میدهد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: مصرف این گیاه، پوست را در مقابل پرتوهای مضر حفظ کرده و در درمان برونشیت مفید است.
پویان با اشاره به اینکه این گیاه از سرطان پیشگیری کرده و مقوی اعصاب و استخوانساز است، یادآور شد: مقدار مصرف آن روزی نیم پیمانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرمی است.