اصولگرایان که در انتخابات ۹۴ مجلس خود را «جمنا» (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) و در انتخابات ۹۸ «شانا» (شورای ائتلاف نیروهای انقلاب) نامیده بودند، در همایش اخیر نیز از نام جدید خود رونمایی کردند. اصولگرایان قرار است در انتخابات پیشروی مجلس تحت عنوان «مبنا» (مجمع بیداری نیروهای انقلاب) فعالیت کنند.
آنها معتقد بودند که وحدت میکنیم حتی با پایداریها. اما مساله از آنجایی تغییر کرد که با واکنش افرادی مانند حمید رسایی مواجه شدند. او گفته بود: وحدت اصولگرایان محصول یک خواب است، خوابی که یکی از اعضای این ائتلاف برای همه تعریف کرده است. گویا منظور رسایی از برخی افراد مهرداد بذرپاش بوده است.
در ادامه نیز زمانی که اختلافات بذرپاش و شورای ائتلاف از لیست شورای شهر افزایش یافت و به فکر جریانی جدید افتاد. تشکل شریان با واکنش سریع رسانههای وابسته به طیف قالیباف همراه شد. آنها اعلام کردند: شریان یک جریان وحدتشکن است که به دنبال سوپر انقلابیگری است و در کف جامعه اقبال لازم را ندارد.
شریان که بسیاری معتقدند همان نسخه به روز شده پایداریهاست، حال برای انتخابات مجلس دندان تیز کرده است و سعی دارد تا با ادبیات پوپولیستی راه را به جلو باز کند. آن طور که روزنامه شرق، یادداشت عضو ارشد شریان را منتشر کرده است، این عضو که احتمالاً نخواسته نامش فاش شود به همایش انتخاباتی قالیباف و اصولگرایان واکنش نشان داده است.
رئیس کمیته انتخاباتی جریان «شریان» ضمن اشاره به فشارهای نامتعارف شانا برای ائتلاف معتقد است که به اسم مشارکت بالا قصد دارند، رقیبان درونی را حذف کنند. به اعتقاد اعضای شریان شورای ائتلاف در میان سازمان رای خودش هم «مقبولیت» ندارد: «واقعیت این است که شورای ائتلاف به دلیل رنجی که از عدم جذابیت و مقبولیت در سازمان رایاش میبرد، همواره از همان استراتژی همیشگی «بترسان و حکومت کن» یا «النصر بالرعب» یا همان استراتژی همیشگی لولوهراسی استفاده میکند.
این جریان سالها حیات سیاسی خود را با این راهبرد ادامه داده که اگر به ما رای ندهید لولو شما را میخورد، اصلاحطلبان حاکم میشوند، مجید انصاری، رئیس مجلس میشود، تیم حسن روحانی و لاریجانی در حال لشکرکشیاند. برای همین همواره در انتخاباتها نیاز به یک لولو دارد تا کف جامعه را بترساند که چارهای جز رای دادن به آنها ندارید. این مجموعه مطمئن است که اگر رقابت بین نیروهای درون انقلاب باشد، چون حرفی برای گفتن و عملکردی برای ارائه ندارد، طبعاً اقبالی هم ندارد».
در ادامه جریان شورای وحدت هم هفته گذشته و بیاعتنا به فعالیتهای انتخاباتی قالیباف اولین نشست انتخاباتی شورای وحدت اصولگرایان را با حضور منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت و مصطفی پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز برگزار کرد. جریان پایداری از جمله احزابی است که به فعالیتهای قالیباف کمترین توجه را نشان میدهد. هر چند که قالیباف و اصولگراهای حاضر در همایش سعی بر وحدت تمام جریان داشتند. اما باز هم حتی با تمام امتیازهای ارائه شده در همایش به اصطلاح چهار هزار نفری نتوانست همگان را کنار هم نگه دارد. این در حالی است که برگزارکنندگان سعی کردند با دعوت از حداد عادل و سیدابراهیم رئیسی بدنه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در استانها را به جلسه بیاورند که با عدم استقبال مواجه شدند.
به هر حال تبلیغات و برگزاری همایشی پر سر و صدا که اختلافهای عمیق میان اصولگرایان و جریانهای دیگر را ثابت کرده است، چیزی به غیر از جبههگیری و قدرتنمایی نبود. تاکنون که حضور اصلاحطلبان بسیار کمرنگتر شده و اصولگرایان دیگر آنها را رقیبی قدر نمیدانند، غیبت جریانهایی مانند پایداریها، شورای وحدت و شریان، همچنین عدم حضور افرادی مانند رئیس جمهور و علیرضا زاکانی از رقابتی عجیب با واکنشهایی تند میان جریان اصولگرا خبر میدهد.