آتشپاد غلامرضا رضایی با بیان اینکه به منظور پیشگیری از گازگرفتگی، استفاده از وسایل گازسوز ایمن ضروری است، افزود: در مرحله نخست باید از وسایل گازسوز استاندارد استفاده شود. همچنین وسیله گازسوز نباید نزدیک پرده و مواد قابل اشتعال قرارداده شود.
وی با بیان اینکه باید از شلنگ های استاندارد مربوط به گاز و کلیپس های استاندارد استفاده شود، تصریح کرد: شلنگهای آب به شدت مستعد حادثه هستند و نباید از آنها برای مصارف گاز استفاده شود. طول شلنگ گاز هم نباید از یک متر و نیم بیشتر باشد.
رضایی ادامه داد: شهروندان هنگام نصب بخاری باید مسیر دودکش را حتما چک کنند که مسدود نباشد. همچنین باید از کلاهکهای به شکل H استفاده شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: رنگ شعله بخاری گازسوز باید حتما آبی باشد و لوله بخاری نیز باید گرم باشد. رعایت این اصول مانع مسمومیت با گاز منوکسیدکربن میشود.
به گفته رضایی، به هیچ عنوان نباید از اجاق گاز برای گرم کردن خانه استفاده کرد، چرا که نداشتن حفاظ شیشهای و خارج نشدن گاز منواکسید کربن از محیط جان افراد را تهدید میکند.
وی با تاکید بر عدم درزگیری غیراصولی پنجره ها، گفت: نباید تمام منافذ را بست و جریان کافی هوا باید در فضاهای سر بسته برقرار باشد.
رضایی عنوان کرد: بسیاری از شهروندان در فاصله بسیار کمی با وسایل گاز سوز میخوابند که این کار خطر گاز گرفتگی را بیشتر میکند و امکان جدا شدن اتصالات لوله بخاری نیز به هنگام جابجایی افراد وجود دارد.
رئیس سازمان آتش نشانی کرمانشاه با بیان اینکه تنگی نفس، تهوع، سرگیجه و درد در قفسه سینه از مهمترین علائم گازگرفتگی است، گفت: هنگام مواجه با فرد دچار مسمومیت باید او را در فضای باز قرار داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع رسانی شهرداری، رضایی ادامه داد: اگر امکان انتقال فرد به بیرون از منزل وجود نداشت، باید حولهای را با آب سرد مرطوب کرده و روی دهان و بینی فرد قرار داد تا نیروهای امدادی برسند.